Şimdi Ara

Referans Monitörü (Stüdyo Hoparlörü) tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne seçsem bilmiyorum, çok arada kaldım. KRK Rokit Classic 5 mi alsam ya da Mackie CR-3 X mi emin değilim. Mackie'de beyaz gürültü var ama basları güzel. KRK'de beyaz gürültü sorunu yok. Mackie'ye göre basları bi tık düşük. Sizce ne yapayım? (Başka tavsiyelerde de bulunabilirsiniz ve bütçem maksimum 4000 TL.)




  • Studio monitorler biraz ikiye ayrılıyor diyebilirim. Biri direkt multimedia cihazlarına bağlanabilen, diğeri de direkt olarak audio interface (ses kartı) ihtiyacı duyan. Belirttiğiniz iki model de bu iki ayrı gruptan diyebilirim.


    KRK Rokit Classic 5 tek olarak satılıyor ve iki tane alırsanız 3400₺ civarlarına geliyor. Ayrıca audio interface olmadan kullanmanız da performans düşüklüğüne sebep olacaktır. Onun dışında bir de bağlantı yaparken de zorlanabilirsiniz. Örneğin; 3.5mm jak ile bağlayacaksınız diyelim diğer ucu RCA olması lazım ama RCA uçların sağ ve solu ayrı ayrı iki hoparlöre gidecek. Bir tarafı takabilirken diğer taraf yetişmeyebilir. Bu tür ufak detaylara dikkat etmek gerekiyor. Sonra uzun kablo alırsanız da unbalanced olduğu için ses iyice bozulacak. Bu arada bu modelde de unbalanced bağlantıda noise olduğu yorumları var. Ayrıca iki kabini de ayrı ayrı prize bağlamanız gerekiyor. Kabinler birbirinden bağımsız çünkü.


    Mackie CR-3 X ise çift olarak 1460₺ civarında. Audio interface olmadan da rahatça bağlantı yapabilirsiniz çünkü kabinin biri diğerine bağlı. Diğerinde kabinler bağımsız olduğu için ayrı ayrı bağlamanız gerektiğini belirtmiştim.


    Son olarak da fiyat farkı boyuttan kaynaklanıyor. Biri 5" olduğu için 3" olanın 2 katı kadar fiyatı var. Fiyat farkından ziyade bütçeniz her ikisini de karşıladığı için kullanacağınız odanın boyutu da önemli olacak. Eğer audio interface kullanmayacaksanız balanced bağlantıya ihtiyacınız da olmayacaktır. Edifier'ın monitorlerinde balanced bağlantı seçeneği bulunmadığı için fiyatları daha uyguna geliyor. Onlara da bakabilirsiniz. Ya da balanced da bulunsun zarar gelmez derseniz Presonus'un Eris modelleri de var. Eris 3.5 ve 4.5 çift olarak satılırken Eris E5 yine Rokit Classic 5 gibi tek olarak satılıyor. Youtube'da Digital Stereophony diye bir kanal var, hoparlörlerin kıyaslamasını yapıyor. Ses farkı açısından orayı da takip edebilirsiniz.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

  • Ben Jbl305P aldın geçen gün çok fazla araştırıp. Rokit 5 rp4’lere de bakmıştım ama jbli iyi indirimde yakaladığım için aldım yanına da maudio air 192/4 ses kartı aldım. Da rokitlerim klasikleri rp3 versiyonu olduğu için basslarıyla ünlü bir modeldir mackie cr3 nasıl daha iyi bass iletebiliyor anlamadım. Karıştırmış olabilir misiniz? Hatta rokitleri bassı fazla verdiği için referans monitör olarak çok önermiyorlar.
  • Fiyat performans olarak Presonus Eris Serisi müthiş doğru ve dengeli çalıyor. Fakat almışken bir kere alayım doğru ve dengeli bir duyum alayım diyorsanız Yeni bi marka olan Kali Audio IN-5'i de mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. JBL'den ayrılan mühendislerin kurduğu bir firma giriş seviyesinde ki bütümn referans monitörlerinden bir adım önde diyebilirim

  • Presonus Eris 3.5 var bende memnunum. Sadece dengeli(balanced) kablolarla daha mı iyi ses çıkar yoksa kutudan çıkan kablolar(unbalanced) beni idare eder mi bunu merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 10 Eylül 2022; 13:27:34 >
  • Presonus Eris 3.5 BT modelini aldım

    BT ile bilgisayara bağlıyorum . Ama merak ediyorum optik bağlasam daha iyi performans alır mıyım ? Ayrıca bilgisayarı kapatıp açtıkça tekrar bağlanmaya çalışmak pek rahat olmuyor :)

    Akşam deneyeceğim bakalım.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Memnuniyet ne durumda hocam
  • Selamlar bunun yanı referans hoparlörlerin bir anakonusu var mı bu konu çok az konuşulmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.