Şimdi Ara

750 tl'ye kadar Hoparlör Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 750tl'ye kadar hoparlör önerisi almak istiyorum. Bu konularda pek bir bilgi birikimim yok o yüzden bir giriş noktası olması için önerilerinize açığım.


    Ayrıca hoparlör araştırması sırasında nelere dikkat edilmeli bunlara da değinebilir ya da kaynaklara yönlendirebilirseniz çok sevinirim.




  • Fiyat olarak güncel fiyatlardan çok koptum, o yüzden diğer arkadaşlar önersin ama araştırırken şunlara dikkat edin derim. İlk olarak hangi amaçla kullanacaksınız ve nasıl bir odada kullanacaksınız? Multimedya amacıyla kullanacaksanız eğer bassları-tizleri yükseltilmiş ürünlere yöneliyor genelde kullanıcılar (örn; Logitech gibi). Ama bu forumda olduğu gibi bir çok kullanıcı da genelde flat diye tabir edilen düz bir eq ayarında referans ses verebilen sistemleri tercih ediyor. Bunlar da stüdyo monitör diye geçiyor. Ama 750₺ civarında yok diye biliyorum. O yüzden bilindik multimedya kategorisinden ürünlere yönelmeniz gerekecek. Onlarda da subwoofer istiyor musunuz istemiyor musunuz onu göz önüne bulundurmanız lazım. Odanın boyutları çok etkili olur. Küçük bir odada kullanacaksanız mesela direkt bass sesler içinde kaybolabilirsiniz.


    Bir diğer bakmanız gereken nokta da bence bağlantı konusu. Nasıl bir bağlantı kuracaksınız yani ses kaynağınız hangi jakları kabul ediyor? Normal stereo düşünüyorsanız pek bir sıkıntı yaşamazsınız ama surround bir sistem arıyorsanız da eğer pcnize bağlayacaksanız ona uygun çıkışlar olmayabilir. O yüzden bu konu da önemli bence. Bütçeyi daha da artırınca balanced/unbalanced bağlantılar işin içine giriyor ama dediğim gibi o kategorinin fiyatları 2k'lardan falan başlıyor. Onun dışında pratiklik olsun diye uzaktan kumanda veya masaüstüne yerleştirilen kontol üniteli ürünler de oluyor. Hoparlörlere de ayrıca kulaklık bağlantısı yapabiliyorsunuz, lazımsa tabi bunları da dikkate almak gerekiyor.


    Sonuç olarak amaç ve işlevsellik konularına bakmanız gerekiyor hoparlör seçerken. Doğru amaca yönelik bir ürün alırsınız ama beklediğiniz işlevsellik olmayınca da moralini bozulur. Ya da tam tersi istediğiniz tüm işlevleri sağlayan bir hoparlördür ama sesini beğenmezsiniz, yine sıkıntı olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.