Şimdi Ara

QNB Finansbank dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 10 gün önce amazon italya sitesinden oculus başlık ve kablo satın aldım. Fiyatların dalgalanacağını düşünerek Amazonun kur sabitleme seçeneğini seçip 140 TL fark ödeyerek tutarın 4265,88 TL olarak çekilmesini sağladım. Yani euro olarak değil kartımdan TL olarak çekildi para. Çekilirken provizyonu kontrol ettim doğru herhangi bir sorun yok. 1 Hafta sonra kredi kartı dökümüme baktığımda 4890,56 TL olarak rakamın değiştiğini gördüm ve kendimden emin olamadan acaba kur sabitlemeyi seçmedimmi yanlışlıkla diye girip kontrol ettiğimde doğru sipariş verdiğimi tutarın 4265 TL olarak amazonun sitesinde göründüğünü teyit ettim. 600 TL civarında bir fark çekilmişti kartımdan.

    QNB finansbankı arayıp müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüştüğümde kartımdan para TL olarak mı EURO olarak mı çekilmiş diye sorduğumda TL olarak çekilmiş efendim ama alışveriş yaptığınız site yabancı diye bir cevap aldım. Kadına derdimi anlatmaya çalıştım bakın ben TL olarak çekilmesi için artı bir para ödedim siz EURO olarak çekilmeyen bir tutara nasıl komisyon ya da kur farkı uygularsınız dediğimde, hangi para birimiyle çektiğinizin önemi yok Amazon yabancı bir site olduğu için para nasıl çekilirse çekilsin fark alıyoruz biz diye bir yanıt aldım. Diğer bankalardan defalarca yurtdışından sipariş vermiş biri olarak ilk kez kullandığım QNB kredi kartımda yaşadığım bu olay şok etti beni. Yani eğer bu bankayla Amazondan sipariş veriyorsanız kur sabitleme seçeneğini seçseniz bile sizden yüklü bir miktarda komisyon alıyor. Tabi ben BDDK ya şikayetimi yaptım, banka nezdinde de şikayet dilekçesi oluşturdum ama açıkcası ne çıkar bilmiyorum.

    Bu kartla alışveriş yapanlar dikkat sonradan canınız yanmasın.








  • Aynı mevzu Yapı Kredide de var maalesef hatta bizzat Akbank kartımla da başıma geldi. Öncelikle birkaç bankanın çalışanlarından öğrendiğim bilgiye göre (yanlış da olabilir) sizin yaptığınız alışveriş sitesinde siz TL seçseniz bile site hangi ülkeye bağlıysa onun kuruna çevirip ardından tekrar TL olarak çeviriyor bu çevirme de bankanın gişe döviz satış kuruyla hesaplanıyor ve siz kur farkı ödemek zorunda kalıyorsunuz.
  • enteresan olmuş dikkat etmek lazım geçmiş olsun hocam kur farkını geri alabilecek misiniz acaba

  • F.U. kullanıcısına yanıt

    enteresan olan kur sabitlensin TL olarak diye siteye artı bir para ödedim

  • evet iade gerçekleşti, alışverişlerinizde mutlaka tekrar ekstre kontrolü gerçekleştirin derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.