Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 1 Mayıs 2021; 1:31:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • VE TABİİ BU YENİ ALINAN DREAMCAST E CD YAZMAK GEREKTİ..BÜYÜK YAZIYORUM ÇÜNKÜ NE NETTEKİ AYARLARLA NE DE YOUTUBE TAKİ TONLA VİDEO YU İZLEYEREK YAZILAN OYUN ÇALIŞMIYOR.

    NASIL OLUR KOCA NETTEKİ İNSANLAR HEPSİ YANLIŞ BİLGİ Mİ VERİYOR..
    TÜM VİDEOLARDA DİSCJUGGLER ayarında cdda ayarında yazın denmiş ancak bu şekilde yazılan oyun çalışmaz cdda genelde müzik cd leri yazmak için kullanılan bir ayar biz dreamcast oyunu yazacagız bu gibi durumlar da insanlar tekrar aynı ayarları hatırlamak için tonla cd yakarlar
    bu olayı ya cd üreticileri pompalıyor ya videoları yapanların dvd sürücüleri yeni üretim olmaz ya.. ya da bu arkadaslar şakacı..tonla video ve hepsi aynı fikirde...ancak bir bakayım dedim ne diyor bunlar 3 cd yazdım bu ayarlarla üçü de çalışmadı fakat eski ayarlarla cd yi tanımayan bizim dreamcast bu sefer babasının kendi orjinal cd si gibi şakımaya başladı okuması mükemmeldi
    daha önce yazdığım cdda ayarlı cdlerde lens ileri geri gidip kendini yırtıp hiç te dururken düşündüm ki yahu biri bu cihazı bu ayarlarla yazıp gittiği cd ile deyip almaya kalksa bu cihaz bozuk der almaz kaçırır.

    buna göre ya son üretim dvd yazıcılar cd ler le bu şekilde yazılıyor bizdeki dvd yazıcılar eski model ya da bu arkadaslar bir mucize yaratıyor..ya da birileri dreamcast lenslerini bozmaktan hoşlanıyor.

    olasılıklar bol.dedik ya olasılıklar bol...bir ihtimal de discjuggler versiyonları arasındaki farklar eski versiyonlardaki ayarların yerleri degiştirilmiş olabilir ceviri farkı olabilir ama şunu diyeyim...en önemli yere geldik.

    RETRO KONSOLLARA HAKİM OLMANIN İLK KURALI....ONCA ŞEYİ ONCA AYARI ONCA ESKİ DOSYAYI BİR KENARI KAYDETMEZSENİZ BU GÜNCELLEME ÇILGINLIĞINA UYARSANIZ BİLDİKLERİNİZİ UNUTUR ONCA ÇEKTİĞİNİZ ÖGRENME ÇİLESİNİ TEKRAR TEKRAR YAŞARSINIZ.


    silinsin

    bu olayın dreamcast üretim versiyonlarıyla alakası ise muallak..yazabilene helal olsun ama dreamcast bu ayarlarla gözünü kaybeder.

    GRAFİĞİ BİLMEM AMA ARCADE TARZI OYNANIŞ DENDİ Mİ HİÇ BİR KONSOL DREAMCAST İN ELİNE SU DÖKEMEZ.


    EN Bİ ACAİP BİLGİ DE ŞİMDİ...
    HALA 2021 DE DAHİ DREAMCAST E OYUN YAPANLARIN OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ.

    KİMSENİN BİLMEDİĞİ OYUNLAR LİSTESİ

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Dreamcast_homebrew_games

    Hemen hemen

    ve tüm oyun listesi

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Dreamcast_games

    dreamcast vmu için bile hala oyun yapılıyor.


    silinsin


    silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 29 Mart 2021; 10:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu tür sürü psikolojisi çok var. Bir kişi yanlış bir bilgiyi başlatmışsa, insanlar sürü halinde o bilgiyi sanki doğruymuş gibi paylaşıyorlar. Ve aksi bir görüş asla sorgulanmıyor. Bir örnek vereyim; PS2 oyunlarını yazdırmak için genellikle Alcohol 120% öneriliyor, fakat bu yanlış bir tavsiyedir.


    @pspsexer




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 30 Mart 2021; 18:48:40 >
  • gözümle gördüğüme mi inanayım sürüye mi demek lazım
    alcohol 120 nin kendi ps2 ayarı var ekstra ayar gerekmeden iyi şekilde oyun yazarsın dao dan tao dan anlıyorsan blok ayarlarını biliyorsan diğer yazma programlarıyla daha kusursuz da yazabilirsin

    ve....

    bu bölüme bizzat kendi tecrubelerimi yazıyorum netteki başkalarının yazdığını değil.

    defalarca yaptığım şeyler bunlar baskası yapamazsa mutlaka bir yeri atlıyordur.

    tecrube kuru bilgiden kıymetlidir.

    biri doğru bir bilgi veriyor evet ama sonra gelen diğerleri en doğru bilgi benim kavgasına tutuşuyor her yer bilgi kirliliğine kurban oluyor sonra da doğru olan bilgi arada kayboluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 31 Mart 2021; 3:32:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte ben de tam olarak bunu kastediyorum. Alcohol'ün otomatik PS2 ayarı var diye bütün oyunları sorunsuzca yazdırdığı sanılıyor. İşte bu yanlış. Kendimden örnek vereyim, bir oyunu Alcohol ile yazdırdığımda oyunun "Loading" kısmında takılırken veya başka başka problemler olurken, aynı oyunu ImgBurn veya Nero ile yazdırdığımda sorunsuzca çalışabiliyordu.


    @pspsexer

  • zaten ayarları olduğu için o tavsiye ediliyor başka sebebi yok.

    her yazma programı nın desteklediği imaj dosyaları farklıdır.cdi dosyalarını discjuggler destekler ccd dosyalarını clone cd cue ve bin için ultra iso nrg dosyaları nero img dosyaları image burn bu dosyalar bu programlarca üretilmiştir ve bu programlarla yazılmaları iyidir ortak dosya iso dur birbirleri nin dosyalarını kısmen ya da yamayla desteklerler dosya adlarına bakarak doğru program seçilir prensipleri aynıdır ama yakma koruma veri doğrulama teknikleri farklı olabilir.

    işte burada dvd yazıcı program uyumu gelir sadece programla değil yazıcı ile ilgili durumda olabilir.
    ve bir önemli konu da burada güncelleme sökmez dvd yazıcı ile programın versiyon tarihi uyumlu olmalıdır bazı programlar zaman geçtikçe eski yazıcılarla uyumdan taviz verebilir.cd yazıcılar ile cd uyumu da var yazıcıların cd lere yazma hız destekleri değişebilir
    buna göre eski üretim bir cd ye yeni üretim bir yazıcıyla yazmak eski tarihli yazıcıyla yazmaktan daha eksik sonuç verebilir.yazma hızı arttıkça hata olasılığı yükselir.

    edit..dreamcast e oyun yazmayı tam öğrenene kadar tonla cd yi boşa harcayabilirsiniz.
    mesela çok bilinen markaları almayın sony hariç cd olarak çünkü özellikle verbatim in ülkemizdeki yazılabilir cd leri bilerek aşırı şeffaf üretilenlerden daha iyi cd lerde üretiyor ya da sahtelerden bu cdlere iyi oyun yazılamaz cd aşırı şeffaf olduğundan dreamcast in lazer gücü okumasına engel buna dikkat edin lens voltajı ile oynanmamış hiç bir oyun konsoluna uygun degil.ve asla oynamayında...cihaz gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 6 Nisan 2021; 3:27:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.