Şimdi Ara

Windows yüklenmiyor, ssd boot etmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, elimde 775 pin asus p5q bir anakartlı bir sistemim var, usb le windows 10 yüklemek istiyorum usb den boot ettiğimde siyah ekranda sol üst köşede düz çizgi sürekli yanıp sönüyor, saatlerce böyle sürüp gidiyor, windows yükleme ekranı gelmiyor, ben de ssd ye başka bir kasada win10 yükledim, bu kasaya ondan sonra bağladım. Bios ssd yi görüyor fakat Reboot and select proper boot device ekranı çıkıyor. Biosda birkaç deneme yaptım ama hep aynı hata çıktı. Başka disk ve kablo ile de denedim sonuç aynı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • başka sistemde format atıllan disk diğer bilgisayarlarda çalışmaz siyah ekranda bekleme nedeni anakartın uefi yada lecalty mi desdekli olduğunu öğrenip ona göre usb disk hazırlamanız lazım ve Secure Boot u kapatmanız gerekebilir

  • 775 pin anakart IDE modda kullanılmış olabilir.


    Sata mode a girip AHCI ye değiştirip deneyin.

  • Teşekkürler bios u çok karışık deneyebildiğim bütün varyasyonları denedim olmadı, en sonunda yıldım dvdrom bağladım kasaya, dvd den sorunsuz başladı kurulum, ama öyle böyle yavaş değil, sanki ssd değil de hdd ye kurulum yapıyormuşum gibi oluyor. @armagan_60 @General Darknes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kez Windows eükleme ekranında dosyalar yükleme için hazırlanıyor adınında %36 da sabitledi ilerlemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu epey eski farkındayım ama benim de karşılaştığım bu soruna, benzer sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara yol göstermesi açısından, bulduğum çözümü aktarmak istiyorum.


    (Öncelikle bilgisayar tamircilerine götürmeden kendi sorunlarını çözme gayretinde olan normal bir ev kullanıcısıyım, programlama yazılım gibi eğitimlere sahip üst seviye bir kullanıcı değilim.)


    C alanının genişletmek için 120 GB SSD'ye sahip bir laptopa sıfır Kingstoon 240'GB bir SSD aldım, sıfırdan Windows 10 kuracaktım, daha önceden çok sayıda yaptığım için çok vaktimi almayacak kısa bir işlem olarak öngmrüyordum; ancak öyle olmadı.


    240 GB Kingston SSD'yi açtım, bilgisyara harici olarak bağlayıp biçimlendirdim, sonra Windows 10 İSO'sunu kendi sitesinden indirip kendi aracıyla USB'ye yükledim.


    Format işlemine başladığımda "Windows bu diske yüklenemez seçilen diskte mbr bölüm tablosu var." ile başlayan uyarıyla karşılaştım önce, internette önerilen Shift+F10 komutuyla CMD ekranına girerek MBR GPT dönüşümünü yaptım, gerekli bölümlendirmeleri yaptım ve sorunsuz bir şekilde windows yüklemesi gerçekleşti; ancak yükleme işlemi tamamlanıp yeniden başlatınca windows kuruluma devam etmeyip tekrar windows ilk kurulum ekranı geldi; yani tekrar usb'den boot etmiş oldu. Ve oyalayıcı macera de burada başlamış oldu ...


    İlk akla gelen çözüm olarak kurulum esnasında yeniden başlayınca tekrar USB'den başlamasın diye USB'yi çıkarttım, bu sefer de bu başlığın konusu olan boot etmeme sorunu başladı ve internette gördüğüm BİOS gücellemesi dışında tüm yöntemleri denedim ki onu da BİOS güncellesini bulamadığım için yapamadım. İnternet üzerinde görüp de denemediğim yöntem kalmadı, hiç biri bu sorunu çözmedi.


    Sonra bu uğraşım esnasında disk numarasının 1 olarak gözüktüğünü ne yaparsam yapayım disk numarasının 0 olarak gözükmediğini fark ettim, buradan hareketle linux sistem üzerinden de diskin bölümlendirmelerine bir bakayım diye elimde mevcut olan Pardus'u USB'ye hazırlayıp oradan kurmadan çalıştırıp bir bakayım dedim, sonra ekranda Pardus'u kur kısayolu mevcut olunca daha önce hiç çalışır vaziyette Pardus kurmamanın da merakıyla kurayım da bir deneyeyim bakalım Pardus'la başlayacak mı fikri oluştu kafamda. Pardusu tüm diski kullanacak şekilde disk bölümlerini hazır oluştur seçeneğiyle ilerleyip kurdum. Ve sorunsuz bir şekilde Pardus'u SSD'den boot etti.


    Sonra bunun üzerine pardus kurulu iken diskin 30 GB'tı hariç geri kalanını NTFS olarak böldüm. Bir de bu şekilde Windows'u kurup deneyeyim dedim ve kurulum ekranında disk bölümlendirme ekranında disk numarasının 0 olarak görünmesi dikkatimi çekti. Ayırdığım NTFS alana kurulum ekranında hiç biçimlendir vb. işlem yapmadan doğrudan kurdum ve windows kendini SSD üzerinden boot ederek sorunsuz bir şekilde kurulum tamamlandı.


    Uğraşmak istemediğimden ve ilk açılışta ve sonrasında Pardus'a ait bölümler ve hiç bir şey Windows'ta görünmediğinden yani (sadece tek işletim sistemi varmış gibi olduğundan) bu halde bırakacaktım aslında ama diskin tümüne birleştirip Windows kurma fikrini aklımdan çıkaramadığımdan üşenmeyip denemek istedim yeniden. Diskin tümünü windows kurulum ekranında yeniden tek parça haline getirdim ve disk numarası 0 olarak görünmeye devam etti ve windows sorunsuz bir şekilde kuruldu ve sorunsuz bir şekilde (kurulum usb'si üzerinde olmasına rağmen) SSD'den kendini boot etti.


    Sorun tamamen çözüldü yani.


    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama çözüm diskin tamamına Pardus kurup sonra Pardus kurulu halde diskten NTFS yer ayırarak Windows'u bu bölüme kurmakla çözülmüş oldu bende. (Pardus'u kurduktan sonra bölümleme işiyle hiç vakit kaybetmeden doğrudan Windows kursaydım belki de yine olurdu onu bilemiyorum, denemek lazım.)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.