Şimdi Ara

Mezuna kalanlar nerde hata yaptınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şahsi hatalarımı yazayım belki size faydası dokunur. bence başarısızlık başarıdan fazla şey öğretiyor. Herkes başarı kısmına odaklanıyor ama ben başarısızlık kısmı içinde aynı derecede önelidir diyorum.

    Çok düzensiz çalıştım. (bir gün 6-7 saat bazı günler kitap yüzü bile açmadım böyle olunca hep bir yerden patlak veriyor insan.)

    Hiç tekrar yapmadım.(uzun sürekler sonucunda öğrendiğim konuları bile yapamadım sanki konuyu ilk kez öğreniyor gibiydim bu baya önemliymiş.)

    Çok az deneme çözdüm.(Test kitaplarında fule yakın yapıyordum ama gerçekler denemede ortaya çıkıyormuş ben denemeyi sevmezdim test kitaplarını severdim ama sınava yakın sorular hep denemelerde geliyor.)

    sürekli oyun oynadım.(lol, cs go gibi oyunlardan vazgeçemedim bunu ayarında tutamadım eğlence değil de bağımlısı gibiydim)

    son zamanlarda iyice umursamaz oldum.(bazı arkadaşlarım yavaş yavaş başladılar sınava ben hep hızlıca bitirmeye çalıştım onlar son zamanda hızlandı ben son zamanlarda çok yavaşladım bu da motivasyonumu yok etti)

    çözemediğim soruların çoğunu çözdürmedim.(çözdürmediğim sorular hep başıma bela oldu yapamadığım soruların yarısı buradan geldi özellikle de matematik için)

    sürekli erteliyordum saat 7 olunca çalışacağım diyordum 7:01 olduğu zaman neyse 8'de başlarım diyordum.(böyle olduğu zaman direk o saatte başlamak lazım bir kere yaparsan arkası geliyor.)

    seviyeme uygun kaynak çözmedim.(seviyem iyiyken kolay kitaplar çözüyordum bu sıkılmama neden oluyordu kötüyken de zor kitapları çözüyordum bu da moralimi bozuyordu seviyemize göre kitap seçmek bence baya önemli.)

    genel anlamda hatalarım bunlardı bunları yapmasam daha iyi olurdu herhalde. Sizin tavsiyeleriniz neler ?








  • sürekli programcı oldum, zaman kısıtlı olduğu için işler kontrolümden çıkabilir diye programa hep uymaya çalıştım bir gün olmayınca yeni program hazırladım, artık free çalışacağım sınava kadar.


    haliyle çalışmaya ilk kez 12 de başladığım için tempo tutturamadım.


    kaf'larda çok oyalandım.


    temmuz-ağustos gibi bekir'in laflarına takıldım.


    geometri'ye de gereken önemi vermedim.


    ve en en en büyük hata okul'u iplemek oldu, yeniden eve kapandığımız zaman hem online ders hem de kendim çalışmaya çalıştım sonuç olarak ikisi de olmadı.


    yukarıda bahsedilen erteme olayı bende de var 7 de başlayacam diyorsam ve 7:03 olduysa 7:15 diyorum saat 7:30 olmuş hala başlamamışım, bu arada olurdu.


    başlarda çevreme çok takıldım, öneri verdiğim adamlar hep beni geçmişti.


    bunu okuyan 22'ci varsa yaz bitmeden geometri, dil bilgisi, problem bitirsin. sene içi sıkıntı yapıyor.


    başaramadık abi, 3 ay elimizden geldiği kadar artık. sonuç olarak her şey kişide bitiyor bunların hiçbiri bahane değil yaptığım hatalar. sadece aptallar bahane uydurur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C6B14E3A -- 27 Mart 2021; 9:32:23 >




  • türkiyede doğmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godzilllan -- 27 Mart 2021; 9:56:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemelere çok geç başlamıştım
  • Bazı insanlara ederinden fazla değer verdik
    Sınav senesinde kimseye eyvallah etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir seyi cok istemek. Isteyince olmuyo çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nisanda kayış koptu abi konular kalktıktan sonra. her şeyi bitirmiştim. sonra sınav konuları kalktı.sonra kız arkadaşımla ayrıldık. sonra ben bi burun ameliyatı oldum 1 haftada iyileşeceğime 1.5 ay sürdü . sonra sınav geri alındı. ben antidepresana başladım. son 2 ay sadece tyt ayt çözdüm hiç tekrar bile yapmadım. patladık sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telaş yapıp hızlı bitirmeye çalıştım deneme cozmek icin denemeye bi başladığımda konuları ne kadar üstten aldığımı gördüm ama iş işten geçmişti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mantığıma göre çalışma saati ile başarı doğru orantılıydı...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tytde sınav anını kontrol edememek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YuruyenMntk Y kullanıcısına yanıt
    9,10 bomboş geçmişti Yks den bile haberim yoktu,10. Sınıfın yazında bir üniversite bölümü gördüm YouTube da o video beni etkiledi sanırım kitapçıya gittim dedim bana en kolay matematik kitabını verir misin o kitabı aldım tabi hayatımda okul dersleri ile alakam hiç yoktu kitabın üstünde ne kadar zamanda falan bitirilmesi yazıyordu o kitabı bitirdim yazın.

    11. Sınıfta derslere çalışmak istiyordum ama nasıl çalışacağımı bilmiyordum matematik de trigonometri ve analitik vardı o zaman bu ikisine adam akıllı çalıştım o kadar dersten.

    12 de okul ilk dönem tyt ikinci dönemde ayt ye başlayacağız gibi saçma sapan bir şey yaptı bende mecbur okula gittiğim için bunlara uydum tyt dersleri verdiler tyt tarih,coğrafya,felsefe,din bunları bile işlediler tabi bir sürü zaman kaybı oldu e benimde yapabileceğim bir şey yok gitmesem şimdi aile git diyecek,tabi işler öyle gitmedi tyt bitirip ayt ye geçme işi fos oldu Şubatın sonlarında gitmedim zaten sonra Martta virüs çıktı evde çalışmaya başladım ama önümde koca bir ayt fen ve mat var, ayt mat ı kendim ilerletmiştim okuldan bağımsız ama çok soru eksiğim vardı ve de pek de ilerletememiştim çünkü çalıştığımı sanmışım ama ösym tipi sorular gelince baka kalıyordum. Birde 12. Sınıfta Yks çalışma sistemini bilmediğim için neleri yapacağımı neleri yapmayacağımı da net bilmiyordum.Mesela deneme hiç çözmedim tyt matematik den bir yayın çözmüştüm sadece o yüzden bir halt yapamadım ,Türkçemde iyiydi 6-7 tane paragraf 4 deneme bitirdim 33-37 arasında net yapıyordum genelde ama sınavda bocaladım.

    Birde sınav anı yönetememe de beni yamulttu MSÜ girmemiştim ilk girdiğim sene o da kötü bir hataydı en azından YKS den önce bir OSYM sınavına girseydim daha iyi olurdu.

    Aklıma şimdilik bunlar geldi ,daha fazla hatam var elbet ama bütün hataları kendinde aramamam lazım bazen çevren de seni kötü etkileyebiliyor.




  • İlk aylar calıstım sonra sıkıldım bıraktım ne tyt tamdı ne ayt. Martta pandemi başladı okullar kapandı online dönemi çalışmaya başladım aslında iyi gidiyordum açıklarımı kapattığımı hissettim denemelere başladım tyt iyi geliyordu ayt çok iyi değildi. Neyse hedefim tutuyor falan sınavda patladım

  • Sınavın ciddiyetinden çok uzaktım hedefim yoktu neresi olursa giderim kafasındaydım beni motive edecek hiç bir unsur yoktu iyi üniversiteleri araştırmamanın da etkisi var.
    Okulda boş boş takılmak okuldan sonra boş gezmek dershaneden eve gelince kitap açmamak deneme analizlerini hiçbir zaman yapmamak.
    Özellikle karantinaya girince uyku saatim daha da arttı telefona bakmaktan başka bir şey yapmadım dediğim gibi sınav ciddiyeti yoktu bu yüzden konular eksikti.
    Ayt mat yapabildiğim için neredeyse butun calismalarimi ayt mata harcadım sevdiğim ders olduğu için(ayt ye girince bu sınavı herkes yapar diye moralim bozulmuştu dikkatim çok dağıldı ve 5-6 tane dikkat hatası geldi :D)
    Ayt fende 1 tane bile deneme çözmedim genel denemede dershanede olursa ona gidiyordum evde genelde eba denemeleriyle kendimi kandırıyordum üstelik cevap anahtarına gözüm kayıyordu ve netlerim dershane netlerimden hep yüksek geliyordu.
    Stres sıfır olduğundan herhalde tyt baya kafam rahat çözmüştüm en iyi yaptığım net olmuştu evdekiler hariç(tyt türkçe ve sos batırmama rağmen)

    Her şey sınav sonucundan 1-2 hafta sonra pişman olmakla başladı bakalım umarım bir sene mezuna kaldığıma değer hedefimi tutturamazsam diye çok korkuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DH TYT/AYT bölümünde takılmak

  • Hiç deneme çözemedim hiç tekrar yapamadım herhalde bunlar eksik kalmıştır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aile arkadaş baskısıyla bölüm tercih etmek. kimseyi dinlememek gerekiyor tercih dönemi ne okumak istiyorsanız onu yazın ailenizi bile dinlemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 27 Mart 2021; 16:1:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisanda mezuna kalacam nasıl olsa diye saldım.Yetmezmiş gibi tyt kötü geçti diye ayt yi hiç sallamadım yapamadığım sorulara hiç uğraşmadım tekrar.4 soru daha yapsaydım mezuna kalmayacaktım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkek arkadaşım terketti , canı ne zaman isterse o zaman yazdı ben de her seferinde engellemek yerine cevap verdim . Sürekli arkadaşlarımdan ayrılık muhabbetleri dinledim, teselli verdim ve şuan çok mutlular yazan yok
    Her yazan arkadaşıma dersi bırakıp anında cevap yazdım . Moral bozdum sürekli geçmişte yaptığım hataları sayıkladım . Erken kalkmadım hiç . Şimdilik hata yapmazsam buraya kadar hatalarım 😂😂😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yaptığım şey hata ve ciddi miktarda da şanssızlık etken oldu tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yksmagduruyum -- 28 Mart 2021; 14:6:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.