Şimdi Ara

Tavan lambasını LED yaptım sönmüyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aracın tavan lambasına üzerinde 5050 3 çipli diye tabir edilen toplamda 9 led bulunan şerit led uygulaması yaptım. Kapıları kapatınca çok az şiddetle yanık kalıyor. Araştırmalarıma göre direnç ile bu sorunun çözüldüğünü gördüm. Benim sorum ise toplamda 9 led bulunan bu uygulamaya ne kadarlık direnç takmam gerekir ? Direnci nereye uygulamalıyım ? Bu direnç uygulamasından sonra aküden akım çekmeyi keser mi yoksa sadece ledlerin sönmesini sağlayıp aynı akımı direnç üzerinden çekmeye devam eder mi ?




  • Elektronik sürücü akkor flamana göre tasarımlı. Microamperlik sızıntı akkor için önemli değil ancak led öyle bir malzemeki bir ucuna voltaj diğer ucuna el teması dahi ışık yaymasina sebep olur. Buda hafif led yanmasına sebep olur. Paralel direnç ( yaklaşık 1kohm ) sızıntı akımını sıfıra indirir led söner. (zener diyot deneyin)kalın sağlıcakla.

  • Teşekkürler hocam. Direnci + ve - arasına ledin önüne koyacağım, lambanın açık konumundayken direnç üzerindeki voltaj ile herhangi bir sıkıntı olmaz inşallah. Bir direnç yüzüne aracı yakmayalım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 31 Mart 2021; 16:18:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.