Şimdi Ara

Huawei Matebook 14 (4600H 16+512) - Huawei Matebook x - HP Envy x360 15.6 Hangisini tercih etmeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei Matebook 14 (4600H 16+512) - Huawei Matebook x - HP Envy x360 15.6 Hangisini tercih etmeliyim

    Arkadaşlar bu 3 bilgisayar arasında kararsız kaldım. Belki 3'üde farklı kulvarlarda olabilirler fakat almışken hem iyi olsun istiyorum hem de ihtiyacımdan fazlasına para vermek istemiyorum.

    Öncelikle oyun oynayan birisi değilim. Ofis programları ve yazılım ile çok ilgiliyim. Word, excel, internet, video izleme, seyahatler de iş yapabilmem için yanımda taşıyacağım ve en çok visual studio ve ardunio gibi yazılım ile ilgilenme olacak. Bu konuda yukarıdaki pclerin bana göre eksilerini ve artılarını yazacağım, göremediğim eksik ve fazlaları sizde yorumlarsanız sevinirim.


    HP ENVY x360 - 15-dr1070wm

    • Yerinde inceleme şansım olmadı ama dokunmatik oluşu ve çadır modu olması güzel bir seçenek. Tam klavye(Nümerik) olması benim için çok güzel.
    • Çok profesyonel kullanmayacağım ama uzun zaman idare etmesi için ram az geldi. 15.6 inc pc kullanıyorum ama 14 inç bir pc ile kıyaslayınca çok büyük gelmeye başladı nedence.
    • Daha önce hp kullandım ve ısınma derdi beni mahvetti. En son tüm bileşik ekran cipi yandı kurtuldum, bu sebeple hp korkutuyor.
    • Aşağıdaki iki modele göre de fiyatı uygun.


    Huawei MateBook x

    • Çok güzel bir ultrabook. Baktıkça bakıp alasım geliyor ve bir defa al ver o parayı diyorum. Uzun yıllar kullanacağımı düşünüyorum.
    • Dün sipariş için girdim, iyi ki internet alış verişini kapatmışım yoksa cazibesi aldırmıştı kendini bana.
    • Benim için dokunmatik oluşu çok önemli değil fakat kalitesi inanılmaz güzel.
    • 13 inç ekran yapacağım iler için biraz küçük gibi geliyor(word-excel-pdf) hep 15.6 kullandığım için mi bilmiyorum.
    • Tüy siklet bir pc. Çok çok hafif.
    • 16 gb ram tam istediğim gibi fakat fansız model olduğu için ısınma problemi ile karşılaşır mıyım diye korkuyorum.
    • En çok kafamı kurcalayan ise bu kadar paraya yapacağım işe fazlamı gelir bu model. Onun yerine yapacağım işleri diğerleri ile de yapabiliyorsam bu modelin şıklığına +3k vermek mantıklımı


    Huawei MateBook 14

    • Hem maddi hem de iş anlamında en çok kafama yatan laptop.
    • Ekranı çok şık 2k ve 14 inç. seyahatlarde kullanmak içn 15.6 kadar büyük ve ağır değil, 13 inç kadar küçük değil, aynı zamanda 3:2 oranı için ofis ve yazılıma uygun.
    • İşlemcisi amd nin güçlü işlemcilerinden 4600h. Ram 16 gb.
    • Tüy sikletin azıcık üstü bir pc.
    • Biraz şikayet var gibi, ışık sızması, esc tuş takılması ve touchpad. Kendimi avutmak için meyve veren ağaç taşlanır diyorum, nasılsa garantili iade ederim diyorum da diyorum.
    • Matebook x e göre fiyatının uygun olması cezbediyor, fakat ucuz etin yahnisi yerine iyisini mi almak gerekli diye düşündürmüyor değil. Ama yapacağım işe de yeterli geleceğini düşünüyorum.


    Bu arada neden huaewi derseniz. Aslında asus ile yola çıktım fakat matebook serisini gördükten sonra şık ve hafif bilgisayarlar ilgimi çekmeye başladı. Şimdi hangisine baksam huawei ile kıyaslıyorum nedense o şıklığı bulamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seedii -- 25 Mart 2021; 14:10:52 >







  • HP Envy sadece 8GB bellekle geliyor. Elenme sebebi. Bugün idare ediyor. Ya bir iki sene sonra?

    Matebook X güzel ama o fiyatlara değmez. Özelliklerine göre çok para istiyorlar.

    Matebook 14 güzel duruyor. Lakin ışık sızması gibi meseleleri ben de görüyorum. Bunlar çoğu zaman normal. Yani benim de kullandığım Yoga serisinde ışık sızıntısı var ama rahatsız edici boyutta değil. Lakin rahatsız edici boyutlarda can sıkar. Ama zaten dengi çoğu laptop modellerinde benzeri sıkıntılar vardır. Thinkpad serisi gibi.

    Eğer windows ihtiyacı yoksa M1 Air 16GB ram ile düşünülebilir. Güncel kurla avrupa fiyatlarının da altında bazı sitelerde.

    Bunun dışında 16" düşünülürse Huawei yeni modeli var.

    Bütçeye göre Dell XPS serisi veya benzeri premium serilere de bakılabilir. Bütçe aralığı nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei'nin yeni modellerini inceledim, 16'' çok büyük, daha komplike taşıması kolay bir cihaz arıyorum.

    Windows eko sistemine dahil olduğum için mecburen windows tabanlı bir pc bakmak sorundayım, yaptığım ve kullandığım tüm yazılımlar windows. Bu sebeple mac serisine hiç bakmadım bile.

    Dell XPS.... bak bu seride çok çok güzel. Yerinde inceleme şansım olmadı ama görüntüsü huawei kadar keskin ve net hatlara sahip. Dell' de olabilir ama fiyatları çok yüksek gelmişti araştırma yaptığım dönemde.

    Bütçem 7.000 ile 8.000 TL arasında ama çok zorlarsam 10.000 TL' ye çıkabiliyorum.

  • Hocam birebir model önermek için yeterince teknik bilgim yok fakat HP alırsanız garantinin sizi mağdur etmek için elinden gelen her şeyi yaptığını belirtmek isterim.

    Cihazım gereksiz yere fan çalıştırdığı ve bataryası dayanmadığı için servise gönderdim. Sözde fan değişti fakat bataryaya işlem yapılmadı. Çünkü servis kaydını açan kişi batarya mevzusunu yanlış aktarmış ve hiç bakılmamış.

    Bunun üzerine ikinci kez göndermem istendi ve çekinceli bir şekilde gönderdim. Cihaz kargoda kırılmış ve ne kargo ne de HP yardımcı olmuyor. Ben bundan sonra ekonomik değeri yüksek bir ürün alırsam ya garanti için giderim Apple alırım, adam gibi kullanırım. Ya da düşük bütçeli alıp bozulduğunda üzülmeden dışarıda yaptırırım/kendim tamir ederim.

    Özetle Eylül ayında 4400 TL'ye almış olduğum CE3007NT model kodlu bilgisayarımda 1531 TL'lik bir hasar söz konusu. Kimse yardımcı olmadı.





  • Maalesef pandemi ile birlikte kargolarda iş yükü arttı fakat personel istihdam etmek yerine mevcut emekçileri daha fazla çalıştırmak yöntemine gidildi sanırım. Geçen gün bende bir ürünümü bakıma gönderdim, maalesef geldiğinde plastik taşıma çantası kırılmıştı.


    Hp' yi direk eledim. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Mac almayı çok istiyorum lakin tüm kullandığım yazılımlar Windows altında çalışıyor ve yazacağım ve geliştirdiğim tüm programlar da Windows tabanlı. Yoksa sizin gibi her 3 kişiden ikisi Mac diyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seedii -- 26 Mart 2021; 11:11:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.