Şimdi Ara

Ipad'e Raspbian OS kurmak mümkün mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soru basit sadece imkanli mi diye soruyorum neticede ikiside ARM tabanli islemci kullaniyor, tabi ki yonga setlerinin farkliligi sorun cikarabilir ancak bir umut yok da degil, cevap verirseniz sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuranBerlin -- 24 Mart 2021; 22:9:25 >



  • Raspbian ve Ubuntu'nun her ikisinin de Debian tabanlı olduğunu hesaba katarsak
    https://askubuntu.com/questions/6263/how-can-i-install-ubuntu-on-an-ipad
    'a göre mümkün.

    Hocam bu arada Almanca biliyor musunuz? Rumuzdan yola çıkarak bir soru :)
  • Sağolun hocam, Almanca pek bilmiyorum 3-4 yaşıma kadar orada kalmışız, bu rumuzda babadan yadigar...
  • TuranBerlin kullanıcısına yanıt
    Raspbian ve iPad'in bence ortak bir yönü var: İkisi de alanında hem öncü hem cok iyiler fakat "iyi" sadece ilk cıktıkları dönem için geçerli; sonradan kötüleştiler ancak öncü özellikleri hep kalacak. Bende 2012 'de ilk çıkan Raspberry Pi var, Raspberry Pi 1 de deniliyor. Onda program çalıştırmak büyük bir keyif fakat sadece keyif değil aynı zamanda gerçekte sürekli kullanılabilecek bir şey. Ve yine iPad 'in 2010'da cıkan ilk versiyonu iPad 1 var, o da hala daha süper sorunsuz çalışıyor ve hala daha kullanıyorum. eski tabletlerde "batarya şişmesi" cok sık rastlanan bir durumdur, benim iPad'te milim şişme yok batarya performansında farkedilir bir azalma yok.

    Almanca biliyor musun diye sormamın çeşitli sebepleri var. örneğin son dönemde Almanya 'da sert covid tedbirlerine karşı milyonlarca Almanın protesto gösterileri var örneğin. Almanya da yaşıyor olsaydın, onunla ilgili biraz konuyu açacaktım :
  • Olayı net olarak özetlemişsiniz Apple genelde cihazlarına dönemin sınırı olan özellikleri koyuyor böylece birkaç sene sonra ünlü yavaşlatma politikasını uygulayarak cihazı elinden geldiğince kullanışsız hale getiriyor herhangi bir kimse bir şekilde üst İOS versiyonuna güncelleme yapsa dahi sistemi kaldırmıyor, tabi burda ki "kullanışsız" ifadesinden kastım ana kullanım odaklı bakıldığında geçerli. Nitekim bende 2012'de çıkan ilk iPad mini'yi kullanıyorum. Evet işlemlerime geç tepki veriyor ve de çoğu programa desteği yok ama yine de anlam veremediğim bir biçimde ekranı ve tasarımı beni benden alıyor.

    Ayrıca bir sorum daha var yukarıda linkini attığınız konuya baktım ancak orda anladığım kadarıyla mümkün olmadığı yazılmış, bir yanlışım mı var?
  • iOS'la alakalı içimden çok şey yazmak geldi ama çok detaylı bir konu... Ayrıca Apple'ın tutumu da apayrı sadece jailbreak için bile Apple'ın birçok tedbiri var birkaç hafta önce kurduğum jailbreak (phœnix) şu an çalışmıyor akıl almaz birşey...
  • TuranBerlin kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var. Linkteki yanıtta ilk tümcedeki "as easily as rooting an Android" kısmına dikkat. iPad'e kurulum mümkün, sadece Android'i rootlayarak kurmak kadar kolay bir yolu yok diyor :)

    iPad mini kötüdür. Kızkardeşim aldı bir tane. Hem de 2015 ya da 2016 model. Benim 2010 model iPad ondan daha seri çalışıyor :)
  • Ancak alttaki mesajlarda bu tanıyı çürütüyorlar anladığım kadarıyla konuda adı geçen iDroid projesine ufaktan bir göz attım belki işe yarar birşey bulabilirim diye ancak sadece iPad 1g ile uyumlu dolayısıyla bu iş biraz zor gözüküyor...

    Dediğiniz iPad mini'nin yavaşlamasında belki Apple'ın da parmağı olabilir nitekim sizin kullandığınız ilk iPad iken kardeşinizin kullandığı sizden 6 yıl sonra çıkmış bu arada neler oldu neler :)
  • TuranBerlin kullanıcısına yanıt
    Zaten projenin yayın tarihi 2011, iPad 1g ile çalışacaktır. Jailbreak olayı da ilk olarak iPad 1g ile başlamıştı (iPhone'u klasman dışı sayarsak) Bu tür şeyler donanıma cok bağlı. bir sonraki modelde çalışmayabilir.

    iPad 1g de hiçbir yavaşlama yok cunku Apple o modelde sadece yeni ve kusursuz bir şey ortaya çıkarmakla uğraştı. Sonraki modellerde "planned obsolescence" taktiklerini uygulamaya başlamış olabilirler fakat 1g'de öyle birşey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 26 Mart 2021; 1:39:27 >
  • O zaman artık şansımıza küseceğiz... Ben yine birşeyler deneyeceğim artık bundan sonrası Allah'a emanet :) Kernel değişmediği sürece kurtarırım da bu android için kerneli yamalıyorlar onu nasıl kurtarırım bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.