Şimdi Ara

Boston FED ve MIT, Dijital Dolar Prototipini Temmuz’da Açıklamayı Planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Boston Federal Rezerv Bankası ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, merkez bankası dijital para birimi (#CBDC) prototipini temmuz ayında kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor.


    Bloomberg’de yer alan habere göre; ABD Boston Federal Rezerv Bankası (Boston FED) ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) sistemlerinin prototipini temmuz ayında kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor.


    Bloomberg'e göre, Ağustos 2020'de işbirliği yaptığını duyuran Boston FED ve MIT, bir süredir “dijital dolar” için çeşitli prototipler geliştiriyor.


    Boston FED için projeyi yöneten James Cunha, ekibin dijital dolar işlemlerini taşıyabilen ve depolayabilen en az iki platform açıklayacağını söyledi. Cunha, bu platformlardan herhangi birinin blokzincir teknolojisi kullanıp kullanmayacağı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.


    ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, geçen ay ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinde yaptığı konuşmada, 2021’in dijital dolar için önemli bir yıl olacağını ve konuyu tartışmaya açacaklarını söylemişti.


    Boston FED’deki araştırmanın neyin mümkün olduğunu göstermek için yapıldığını ve bankanın belirli bir politikayı savunmadığını ifade eden Cunha, politik tartışmaları beklemeleri halinde bir yıl geride kalacaklarını belirtti.


    Haber detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/boston-fed-ve-mit-dijital-dolar-prototipini-temmuz-da-aciklamayi-planliyor-80987.html?


    Blockchain teknolojisi ve üzerinde geliştirilen kripto para sektörü ile ilgili güncel haberlerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımıza abone olabilirsiniz.


    - bfmediaio Telegram Group




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.