Şimdi Ara

Poco F3 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
32
Favori
68.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Poco F3 [ANA KONU]

    Poco F3 [ANA KONU]




    Fiyat

    6 GB RAM + 128 GB depolama: 349 Euro
    8 GB RAM + 256 GB depolama: 399 Euro




    Özellikler


    POCO F3 özellikleri
    İşlemci:
    CPU: Qualcomm Snapdragon 870
    GPU: Adreno 650
    RAM: 6/8 GB
    Depolama: 128/256 GB
    Ekran:
    Boyut: 6,67 inç
    Çözünürlük: Full HD+
    Yenileme Hızı: 120 Hz
    Panel: AMOLED
    Arka Kamera:
    Ana Kamera: 48 MP, f/1.79
    Ultra Geniş Açı Kamera: 8 MP, f/2.2
    Makro Kamera: 5 MP, f/2.4
    Ön Kamera: 20 MP, f/2,45
    Batarya:
    Kapasite: 4520 mAh
    Hızlı Şarj: 33W
    İşletim Sistemi:
    OS: Android 11
    Arayüz: MIUI 12
    Bağlantı: 5G, Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6




    Kutu Açılımı






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 23 Mart 2021; 21:30:8 >







  • Önceki sayfalarda Poco F3 sipariş ettiğimi söylemiştim. G. Note 8'den geçiş yaptım. Bu süre içerisinde Poco F3'den G. Note 10+'a geçiş yaptım. Ayrıca son günlerde arkadaşlarımın aldığı S21 Plus ve S21 Ultra deneyimi de mevcut.

    Cihaz hakkındaki olumlu/olumsuz deneyim ve yorumlarım şu şekilde;

    -Telefonun işlemcisine ve hızına diyecek söz yok. Gayet serin ve hızlı çalışan bir işlemci. Exynos malesef daha fazla ısınıyor ve şebeke çekimi konusunda tüketimi daha fazla.

    -Ekran konusunda Note 8'den bile bayağı geride. Hem parlaklık, hem netlik hem de detay olarak. Özellikle griy renklerde genel ekranda olmak üzere ekranın üst kısımlarında yeşerme söz konusu. Fakat gerçekten 120 HZ çok iyi bir kullanım sunuyor. ADB üzerinden ayar yaparak 90HZ'e sabitlemiştim.

    -Yazılım konusunda 2 yıl önceki Miui deneyimlerime göre hâlâ eksiklikler var ve sorunlar devam ediyor.Bildirimler stabil değil. 2 Yıl önce Mi8'de yaşadığım karanlık mod sorunları aynen devam ediyor. Arayüz bazen kafasına göre takılıyor.Vb. hiç bir şey değişmemiş :) Samsung yazılım olarak çok iyi oturmuş durumda, bana göre ciddi fark var. Mi yazılım departmanı cips, kola takılıyorlar.

    -Klon uygulamalar kullanırken bu uygulamaların bulunduğu alan dahili hafızadan sanki ayrı bir oturum kullanır gibi izole edilerek farklı bir bölümde tutuluyor. Klonlanmış uygulamaya gelen medyalar normal galeride gözükmüyor veya asıl uygulamadan gelen medyaları klonlanmış uygulamadan ek gönderirken göremiyorsunuz. Kardeşim ben aynı kullanıcı olarak tek oturumda klon uygulama kullanıyorum neden birbirinden izole ediyorsun. Samsung'daki Güvenli klasör veya sendeki İkincil alanı kullansam hadi neyse. Saçmalık :)

    -Galaxy Fit 2 kullanıyorum. Galaxy wearable, Fit 2 plugin ve SAS uygulamalarının her türlü otomatik başlatma ve arka plan etkinlik ayarlarını yapsamda telefon ısrarla bu uygulamaları arkada uyutması sebebiyle çağrı ve bildirimler bilekliğe ulaşmıyor. 🥲 Ayrıca klon uygulamalardan gelen bildirimleri galaxy wearable algılayamıyor.

    -Hoparlör konusunda stereo hoparlör güzel bir deneyim sunuyor. Note 8'e göre sesi iyi fakat S21 serisiyle kıyaslarsak bass ve dolgunluktan yoksun, tiz ağırlıklı bol bol kasayı titreten bir ses mevcut.

    -Ahizesini sevmedim. Ses yüksek tamam ama boğuk ve basslı. Karşının söylediği çoğu şeyi zor anlıyorum, bazende hiç anlamıyorum. Buna da bir güncelleme kesinlikle şart.

    -Kamera ortalama düzeyde, ancak günü kurtarır. Çok iyi şeyler beklemeyin. İleride üzerine bir şey eklenir mi bilmiyorum. Note 8 bile tokat manyağı yaptı.Videolarda ise Ois'in farkı tartışılmaz.

    -4520 Mah. beklentimin altında performans gösterdi. Ekran HZ bunu çok etkiliyor sanırım. 2 yıllık kullanım sonrası 2700 Mah'a düşmüş bataryası olan Note 8'imden sonra çok da ölümcül fark olmadı.Keşke 5.000 Olsaymış.

    -Titreşimi çok zayıf. Ne bildirimler de ne de çağrılar da hissediliyor. Note 8 bu konu da çok daha iyiydi. Güncellemelerle düzelir mi bilmiyorum.

    -Yakınlık sensörü başa bela, jiroskop sensörüyle birlikte çalışan bir ultrasonik sensör mevcut. Kafasına göre takılıyor, bir gün bile düzgün çalışmadı. Whatsapp'dan ses kaydı dinlemek ızdırap oldu. Ben böyle rezillik görmedim. Çok sağlam bir güncelleme lazım.

    -Nfc özelliğinde ciddi sıkıntı var. Yaşadığım şehirde tüm alışverişlerimi Google pay ile yapıyorum. Note 8'de telefonu pos cihazına yaklaştırmam yeterliyken Poco F3'de telefonu posa yapıştırıp bir çok kez dans ettirerek zor bela okutuyorsunuz. Tabi o arada bi kaç kez pos hata veriyor tekrar deniyorsunuz derken kasada arkanızda sırada bekleyen insanlar tarafından bir güzel anılıyorsunuz. He bazende hiç bir şekilde okumuyor, bozulmuş ve moralsiz bir vaziyette telefonu cebinize koyup cüzdanınızdan kartınızı çıkararak alışverişi tamamlıyorsunuz.

    -Poco F3'ün ışık sensörü stabil çalışmıyor. Gün ışığında kafasına göre takılıyor, parlaklık sonda gözükmesine rağmen %40'lara düşüyor.

    -Spen çok kullanmıyorum diye düşünürken F3'e geçince anladım ki; kalem bayağı işime yarıyormuş benim.

    Bunların üzerine;Kablosuz şarj, Sıvı geçirmezlik gibi şeyleri de hesaba katınca tekrar S. Note serisiyle devam etme kararı aldım.

    Ekranın HZ'si ve şarjın bir tık daha az dayanması dışında bir eksiklik hissetmedim.

    Cihazı kayıtsız alıp kullanacaklar için ise; 2021 yılı sonrasında çıkan Mi telefonlarda Dual Sim RSA şifreleme mevcut. Bunu göz önünde bulundurmayı unutmayalım lütfen.


    Merhaba arkadaşlar.

    Bugün Amazon Prime Video uygulamasına dizi izlemek için girdim. Donanım hızlandırma özelliği çıkmadı. Bu yüzden sadece SD izleyebiliyordum. Çözüm aradım bulamadım. Herhalde güncellemeden dedim.


    Sonra Netflix e girdim. Baktım orada da görüntü HD olmuyor. Cihaz özelliklerinde widevine L3 gözüküyor.


    Sorunun çözümünü biraz araştırarak buldum. Buradan paylaşmak istedim.


    İlk önce telefon>ayarlar>güvenlik durumu>Google Play sistem güncellemesi tıklıyorsunuz telefon yeniden başlıyor.

    Daha sonra Ayarlar>Şifreler ve güvenlik> parmak izi>parmak izi ödeme bölümünden 3 adet farklı sertifikayı güncelliyorsunuz. Burada widevine l1 de var.

    Güncelleme yaparken ttnet hata veriyor. Mobil yada uydunetten yapılıyor.

    Sorun böyle çözüldü. Şimdi prime ve Netflix hd ve hdr destekli çalışıyor.

    Xiaomi telefonların alayında var.. Telefon xiaomi veya alt markaysa sensör sorunu %90 vardır kii bu konuda da yazanlar vardı sensör sorunu.. Yaşamayanlarda var ama oranları çok düşük.. Xiaomi demek sensör sorunu demek. Adamlar utanmadan senelerdir fabrikasyon sensör sorunlu telefonları satıyor hala da güncellemeyle çözeceğiz diyip duruyorlar.. Bende almayı düşünenlerdenim ama tam alayım diyorum internette bi sorunu çıkıyo telefonun.

  • Zarif, ince bir telefon.

  • PUBG oyun testi

  • gsmarena incelemesi çıkmış gayet güzel iyi bir telefon denilmiş yalnız keşke sd888 olsaydı, sizce reel kullanıma ya da oyunlara etkisi nasıl o işlemcinin

  • crashris kullanıcısına yanıt
    Hocam ben malum yerlere gelir gelmez alacağım telefonu, şu an redmi note9 Pro kullanıyorum.Note 10 Pro ya gecicektim fakat F3 çok daha iyi benim görüşüm.Amiral gemisi bir model olmadığı için sd888 olmaması doğal bence.Telefonun oyun testlerine bakabilirsin.
  • Bu cihazdan haber yok türkiye'ye gelse kaça gelir ve gelir mi acaba resmi olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithaunans -- 6 Nisan 2021; 21:37:54 >
  • Poco f3 n11’in ilerki tarihli satış listesinde yer alıyormuş. Türkiye’ye gelecekmiş. Uzakdoğuda bazı ülkelerde redmi note 10 pronun ve poco f3 ün satışına başlandı. Poco f3 ün ordaki fiyatı redmi note 10 pronun 8/128 lik modelinin fiyatından yaklaşık %20 daha pahalı. Bizde note 10 pronun o modelinin fiyatının 4000 lira olacağı duyuruldu. Bu hesapla poco f3 ün fiyatı 4700-4800 arasına geliyor. Yalnız bu telefon için Avrupa dahil bazı pazarlarda tanıtım lansmanı indirimi olabileceği söyleniyor. Bizde de olursa fiyatı 4000 lere kadar düşebilir.

  • Bu telefon 4000 olması imkansız 4900 5500 arası gelir ama kamerası çok kötü sadece işlemcisi için alınır anca.
  • poco f3 ler malum sitede 4000bin civarından girmiş sizce şu an bulduğum cihazı alayım mı bu arada poco ların kayıtları nasıl oluyor şu an cihaz alsam kullansam atıyorum 3-4 ay sonra çıksa kayıt işi halledebilir miyim süreç nasıl olur ?

  • crashris kullanıcısına yanıt
    Kayıt işi çok belirsiz, aciliyetiniz yoksa bekleyin.
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Kaç ay kayıtsız kullanılır bi de elbet kayıt çıkacak mı yoksa çıkmama ihtimali var mı
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Hocam kayıtsız kaç ay kullanılır bilmiyorum. Çıkabilir de çıkmayabilirde dediğim gibi telefoncular çalıştıklarını söylüyor bekleyeceğiz.
  • Yıllardır Samsung Note serisi telefon kullanıyorum. Note 8'imin ekranı kırıldığı için telefon değiştirmek istedim. Çok güzel bir fiyata full kutu+ extra aksesuarlı Note 10 + buldum fakat Samsung'un inat ettiği Exynos 9825 çöpü yüzünden vazgeçtim.SD işlemcili modelini ise çevremde bulamadım.

    An itibariyle yaşayacağım eksiklikleri göz önüne alarak 8+256 GB Poco F3 siparişi verdim. 15 gün içinde elime ulaşacağı belirtilmiş.


    Cihaz geldikten sonraki deneyimlerimi buraya aktaracağım.Eminim ki; pil ömrü ve ısınma konusunda yüzüm gayet gülecek.Exynos kullanırken fırın gibi ısınmasından ve yüksek pil tüketiminden bıktım usandım.

  • 6/128 gb 5,299 tl

    8/256 gb 5,499 tl

    Lansman fiyatları bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 29 Nisan 2021; 17:9:3 >
  • Ne zaman satılmaya başlıyor acaba, belli mi tarih?
  • acıkcası fiyatlar bekledgimden bir tık yuksek cıktı 128gb modeli icin 5000tl lik fiyat bekliyordum

  • Tam alayım diyorum gece video çekiminde ışıklar titriyor ve görüntü bozuluyor. Zorla iphone aldıracaklar adama.
  • İşlemcisi gerçekten çok iyi sd870 zaten 865 in bir tık üstü çedirdek hız farkı var. Wifi6, blu 5.1 ve 5G destekleyen bir işlemci. TR fiyatı yüksek geldi gibi ama zamanla fiyatlar oturur umarım. X3 pronun tasarımını gerçekten hiç beğenmedim ama f3 de tasarımını beğendim. Dezavantajı olarak kamera 48mp yani 3000tl civarındaki telefonlarda ki lensi kullanıyor. Note 10 pro da kamera daha iyi ama işlemcisi orta segment sf732g var. Ayrıca note 10 proda micro sd desteği var ama f3 de yok. Alınacaksa 256gb almak şart gibi görünüyor. X3 profa gorilla glass 6 var ama bunda gorilla glass 5 var nedense. Yani işlemci çok iyi ama uygun fiyat olsun diye batarya, kamera çalınmış biraz malzemeden ama çok da kötü değil. Ayrıca batarya olarak biraz zayıf gibi duruyor sanırım, keşke 5000mah üzerinde olsaydı ama yeni nesil işlemcide nasıl çok şarj yiyor bilmiyorum belki yazılımsal sorunlar vardır. İnceleme videolarını izledim. Mi10t pro ya görede iyi f3 çünkü amoled ekran+sd870 ile geliyor. Fiyatlar tam olarak oturmadı, yeni çıktı ürünler zaten zamanla oturacağını düşünüyorum. Ufs 3.1 de destekliyor f3, hız konusunda fark atar işlemcisiyle beraber. Keşke sd888 olsa diyenlerde var ama f/p olması için 870 ideal. Mi11 işlemcisine gerek yok, bu fiyata olmazdı 6k yı geçerdi sanırım o zaman. Yani aralarında çok bir fark yok diye düşünüyorum, sonuçta bu işlemciler üst seviye.

    Yani kamera ve bataryaya önem veriliyorsa note 10 pro f/p

    Oyun ve hız konusunda f3 alınabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pusat1249 -- 2 Mayıs 2021; 4:43:49 >




  • Türkiye’ye ne zaman geleceğine dair hiçbir haber yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.