Şimdi Ara

CollectiveMinds DriveHub - PC-PS-XBOX Direksiyon Adaptörü İncelemesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda aldığım DriveHub ürününü, sizlere de fikir vermesi açısından inceledim.




    CollectiveMinds DriveHub - PC-PS-XBOX Direksiyon Adaptörü İncelemesi...


    Alet aşağı yukarı küçük bir kare not kağıdı boyutlarında. Ve çalışma şekli aşırı basit. Birçok direksiyon-pedal setini destekliyor. Hatta Accessories bölümüne sanıyorum vites de takılıyor, ancak harici el freni vb desteği için ise Collective Minds Co-Pilot ürününü almanız gerekiyor. O 200 TL civarında.


    Fotoğrafta 1 adet görünse de, kutudan 2 adet USB kablosu çıkıyor. Bir ucu konsola gidiyor, diğeri de konsolunuzun gamepad'ine gidecek. Xbox'ta kolun kapalı şekilde bağlanıp öyle açılması tavsiye ediliyor. PS'de sanıyorum böyle bir şart yok. Direksiyonu da fotoğrafta göreceğiniz gibi "Wheel/Controller" kısmına takıp, konsolu açıyorsunuz.


    CollectiveMinds DriveHub - PC-PS-XBOX Direksiyon Adaptörü İncelemesi...


    Sonrasında başka ekstra hiç bir şey yapmanıza gerek olmuyor. Konsol direkt tanıyor ve direksiyon çalışmaya başlıyor. Playstation'da aletin üzerindeki ledlerin çalışma desteği var, yani devir bandını gösteriyor ledlerle, Xbox'ta bu yokmuş. Bu arada internet sayfasından ürünün kullanım kılavuzuna bakıp konsolda nasıl çalışacağına bakmanız gerek. Çünkü mesela Xbox'ta gamepad'in devamlı olarak cihaza takılı olması gerekiyor gibi bir durum var.


    CollectiveMinds DriveHub - PC-PS-XBOX Direksiyon Adaptörü İncelemesi...



    Ben Thrustmaster T150 Pro almıştım. PS-PC destekli, aldığım zamanlar Xbox uyumlu bir direksiyon olsun istedim ancak piyasada ne bir türlü doğru düzgün indirime girdiler, ne de fiyatları uygun oldu... Hep PS uyumlulara göre daha yüksek fiyatlı oldular, ben de alamamıştım.


    Forumda 1-2 kullanıcı sanıyorum Xbox uyumlu direksiyonları PC'de çalıştıracak adaptörler yapıyordu, ancak tersini yapan yoktu. Bu açıdan bu ürünü bulunca direkt aldım.


    En çok merak ettiğim ise bu aletin "lag" yani gecikme yaratıp yaratmadığı, ya da Force Feedback titreşimlerini, etkilerini ne kadar vereceğiydi.


    Dediğim gibi, taktığınız anda çalışıyor ve direksiyon klasik, sağ-sol dönme hareketini yapıyor, FF'in çalıştığını-çalışacağını buradan anlıyoruz zaten. En ufak gecikme yok, deadzone falan yok. Konsol kendisi orijinal direksiyona ne tepki gönderiyorsa, buna da gönderiyor ve direksiyonda direkt olarak alıyorsunuz.


    Ha bunların ayarlarını yapabilmek, en azından PC üzerinden falan kurcalayabilmek güzel olurdu ama şimdilik böyle bir desteği yok sanırsam. Ancak PC üzerinden Firmware Update yapabiliyorsunuz. Belki ileride böyle bir destek de gelir.


    Bu noktada deadzone vs gibi ayarlar için artık oynadığınız oyunun menüleri ile idare edeceksiniz.


    Örneğin ilk denediğim oyun Forza Motorsport 5 oldu. FM5'te motor devri sona yaklaşırken uyaran bir titreşim var, onu ayrı olarak kapatamıyormuşsunuz, redline gelirken zırtttt zırtttt zırrrrrrrrttttt diye uyarıyor, o titreşim bile bu direksiyona iletiliyor.


    Yukarıda da dediğim gibi, yani Xbox uyumlu bir direksiyon nasıl çalışıyorsa, aynı şekilde taktığınız direksiyon da çalışıyor. Tek eksiklik sanıyorum oyunlara göre ince ayar yapamamak, yalnızca oyunun izin verdiği ölçüde ayar yapabilmek olabilir.


    Ancak direksiyon seti fiyatlarını düşündüğümüzde, elinizdeki direksiyonun PS ya da Xbox uyumlu olmasına göre diğer platformda çalıştırabilmek efsane...


    Yakın zamanda video da çekip yayınlamayı düşünüyorum, ufak bir video inceleme yapabilirim.


    Ürünü kesinlikle tavsiye ediyorum.


    Yazarın Seçimi 10/10 CollectiveMinds DriveHub - PC-PS-XBOX Direksiyon Adaptörü İncelemesi... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 23 Ağustos 2021; 11:26:41 >







  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    urun satilikmi
  • Kptmustafa K kullanıcısına yanıt
    heryerde bu urunu aradim bulamadim yardimci olabilirseniz sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.