Şimdi Ara

Sıfır Araç Alırken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, son zamanlarda hem gruplarda hem de forumlarda sıfır araçlarda ki sorunlara tanık oluyoruz. Hemen hemen her gün takip ettiğim marka ve modellerde (genel otomotiv dünyasında) youtube olsun, sosyal mecralar ve bir çok otomobil forumlarında bu sorunu son 1 ayda sürekli görüyorum. Peki sıfır araç alırken, aracın hasarlı çıkmasına karşı kendi haklarımızı korumak için ne yapmalıyız ? 2.el araç alırken küçük kusurları kabul edebiliyor insan ama sıfır bir araç alırken insan o kadar parayı verince kusursuz olmasını istiyor. Yoksa kusurlu araç alacaksak neden sıfır alalım. Ve aldıktan sonra hak talep edemediğimiz ve bayinin ilgisizliği yüzünden çok sayıda insanın işini gücünü bırakıp zamanından çalarak yıllarca sürecek mahkeme süreçlerine giriyor. Bunu engellemek adına, kendi haklarımızı korumak adına ekspertiz yaptırarak alma aşamasında, aracı satın almadan bayiden çıkarmamız da çok güç. Peki ne yapmalıyız ? Sözleşme tarzı bir şeyler mi yapılmalı ? Düşünceleriniz neler ve sıfır araç alırken bunları yaşamamak adına neler yaparsınız ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 23 Mart 2021; 2:22:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Burada yok sanırım sıfır araç alıp da sorun yaşayan :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayinin ikinci el bölümü varsa boya cihazı da vardır, rica edin teslim imzasını atmadan. Bu imkan yoksa veya işim garanti olsun derseniz de teslim aldığınız gün kaporta ekspertizi 100-150 lira. Aynı gün olması önemli, kusur çıkarsa siz çarpıp dışarıda yaptırmışsınız dememeleri için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi ben sıfır aldığım renault aracımın kontrol edilmesini tek tek probla kontrol edeceğimi söyledim, sonrasında sorun yok dediler olsun ben bakmak istiyorum dedim probla tek tek ölçümleri kontrol ettim baktım sorun yok arabanın içini kontrol ettim sorun yok öyle imza attım. Genelde sağ solu çift boyalı alanlar kontrol etmeden sıfır araba kontrol m edilirmiş yauv diyenler oluyor.Türkiyede siz siz olun kimseye güvenmeyin her zaman kendiniz kontrol edin. İnsanlar bana bazen delisin diyor ama hiçbir zaman problem yaşamadım kontrollu gitmekte yapılacak en basit şeydir. Söktaklarıda genelde vida izinden anlarsınız tarcanlarda açıklama yapıyorlar hangisi orjinal hangisi değil ama boya sağlamsa söktak o kadar problem oluşturmuyor ikinci elde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: frknsysl

    Burada yok sanırım sıfır araç alıp da sorun yaşayan :)

    - yapılacak şeylerin en başında bir boya ölçme cihazı temin edip cihazla kaporta-boya kontrolü ve çok acele etmeden gözle içini-dışını genel bir kontrol yapsanız bile bu sizi ilerde yaşanabilecek büyük bir dertten kurtarır aslında. yada hiç uğraşamam derseniz bayiden çıkar çıkmaz expere sokun aracı. al işte mesela tarcanlarin yeni videosunda sıfır araçta adamlar kapının birini siyah kapıyla değiştirip sarıya boyayıp takmışlar. misal bunu vatandaş alırken yanında en azından bir boya ölçüm cihazı olsaydi çok rahat anlardı durumu.


    - ancak tabi şuanki dönem bayilerin lehine, talep fazla ama arz yeterli değil, diyelim aracta sorun yaşadınız ve aracı iade ettiniz. bayi hiçbisey yapmadan aynı aracı sıfır ve sorunsuz diye başka bi garibana satacak. siz sadece kendinizi kurtarmış olursunuz, bayinin kaybı olmaz bu devirde.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Normalde firmaların araç satabilmek için belli standartlarda üretim yapması gereklidir.


    Maalesef uzun yıllardır ülkemizdeki standartlar düşük olduğundan ötürü bu gibi durumlar yaşanıyordu, şimdi eksper ile fark edilmeye başlandı sadece.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.