Şimdi Ara

Monster Abra A5 V16.6.5 Intel Core i5 10200H 8GB 250GB SSD GTX1650Tİ Freedos 15.6'' FHD 120HZ… =7049

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.532
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Paylaşım için teşekkürler. Bu cihaz alınır mı?

    Kullanan veya yorum yapacak birisi var mı?

  • monster değil de lenovo olsa alırdım

  • Boyut 15.6 ymış bu 7-8 bin fiyatlarında 14 inç boyutlarında son oyunları orta performansta da olsa çalıştırabilen video edit photoshop işleri için kullanılabilecek laptop önerebilir misiniz?

  • Arada Gittigidiyor'da 6800'e düşüyor, sıcak değil. Almayı düşünenlerin aceleleri yoksa arada kontrol etmesini öneririm.

  • kardeşim için 7050₺ ye aldım bakalım bazı yorumlarda ışık sızması ölü piksel demişler ama umarım bize denk gelmez.


    4bin civarına da laptoplar var ama gpu namına bir şey yok. mx 110lu bir şey koysan 5.5-6 arası madem öyle 1650ti olsun arada kafa dağıtmaya oyun da oynasın diyor insan.

  • Bu arada dün Kadıköy'de Monster mağazasına gittik ürün teslimi için içeri tek tek alıyorlar kapıda sıra bekledik sıra gelince kapıdaki kişi git depodan al dedi bu şekilde bir yaklaşık hiç hoş gözükmedi


    Edit: Kötü zihniyetler tarafından farklı yerlere çekildiğinden dolayı güncelleme yapılmıştır. Burada belirttiğim nokta sıra beklemek değil git depodan al şeklinde yapılan hitaptır. Ürün satın alınsın veya alınmasın önemli olan karşı tarafın tavrı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juve212 -- 23 Mart 2021; 15:31:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juve212

    Bu arada dün Kadıköy'de Monster mağazasına gittik ürün teslimi için içeri tek tek alıyorlar kapıda sıra bekledik sıra gelince kapıdaki kişi git depodan al dedi bu şekilde bir yaklaşık hiç hoş gözükmedi


    Edit: Kötü zihniyetler tarafından farklı yerlere çekildiğinden dolayı güncelleme yapılmıştır. Burada belirttiğim nokta sıra beklemek değil git depodan al şeklinde yapılan hitaptır. Ürün satın alınsın veya alınmasın önemli olan karşı tarafın tavrı.

    Yanlış anlamayın ama tek tek almaları doğru, bankalar ve Ptt ler bile tek tek alıp işlem yapıyor. Bu müşterilerine verdiği değerin bir göstergesi.

    Ayrıca 3 bin tl lik alışveriş yapanla 200 bin tl lik işlem yapan insan arasında ne fark var.

    O da insan diğeri de insan.

    25 bin tl insanlara neler yaptırır olmuş!

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    Yanlış anladınız burada bana göre yanlış olan nokta hitap şeklidir.


    Şu konuda haklısınız orada rakam belirtmem doğru olmamış fakat sizin de cümleden yalnızca bir noktayı alıp konuyu farklı yere çekmeniz hoş olmamış. Miktar önemli değil hizmet alınan bir yerden ücretsiz dahi olsa o şekilde bir tavır sergilenmesi benim açımdan doğru değildir..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juve212 -- 23 Mart 2021; 13:20:3 >
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt

    1 seneye yakın süredir Abra A5 V15.8 kullanıyorum (I7 10750H, 2X8 GB, 1650 TI). Öncelikle Monster'da sıfır cihazda biraz şans gerekli. Çünkü fason üretim cihaz ve bildiğim kadarıyla Çin'de üretiliyor. Aynı model aynı sene üretilen iki cihaz arasında bile kullanılan malzemede kalite farkı olabiliyor. Forumlarda benim cihazımla aynı sene üretilmiş aynı model cihazlarla kıyaslamışlığım oldu, benim cihazımın klavyesinde deformasyonlar olurken eşdeğer cihazda deformasyon hiç gözükmüyor. Ölü piksel ve ışık sızması problemi en çok yaşanan problemlerden biri. Bende de o problem yok mesela. Bir süre sonra menteşesi yerinden çıkanlar vesaire de olmuştu.


    Aslına bakarsanız yaşanan problemlerin bir çoğu MSI ve Lenovo gibi markalarda dahi olabiliyor. Şikayetvar'a bir girip markaların şikayetlerini inceleyin, MSI gibi bir markanın bile saçma sapan sorunlar çıkarttığını görebilirsiniz.


    Bana göre burada önemli olan servis. Monster bu konuda çok başarılı, genel olarak sorun çözme odaklı yaklaşıyor. Benim için en iyi özellik ise, bilgisayarın kasasını açabilme özgürlüğü. Yıl olmuş 2021 hala daha markaların tamamı vida yuvasına etiket v.s koyup kasayı açmanı engelliyor. Monster bu konuda müşteriyi özgür bırakmış. Kasayı açabilirsin, donanım ekleyip çıkartabilirsin, bakımlarını yapabilirsin, sadece fiziksel bir hasar verirsen garanti dışı kalıyor. Ben bilgisayar geldiği gibi kendi SSD'lerimi taktım. Bir kere bilgisayarın üzerine su döküldü, anında elektriğini kesip kasayı açıp içini güzelce kuruladım ve 1 gün bekletip kullanmaya devam ettim, hiç bir sorun da çıkartmadı. Bunu Lenovo'da yapamazdım, kasayı açtığım anda garanti dışı kalırdı. Aynı şekilde bakımlarımı da kendim yapıyorum, normalde Monster ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti veriyor ancak bu konuda bakım dönüşü bilgisayarında sorunlar olduğunu, çizikler vesaire olduğunu söyleyenler olmuştu bu yüzden bakım için Monster'a gönderme taraftarı değilim, kendim yapıyorum.


    Eksi olarak sanırım tüm kullanıcılarının ortak kanısı olan hoparlörünü söyleyebilirim. THX falan filan diye şişiriyorlar fakat telefonumun hoparlörü daha güzel ses veriyor. Bilgisayarın yerleşik hoparlörü benim için hayati önem taşıyor demiyorsanız pek önemli değil, ben genel olarak kulaklık kullandığım için benim açımdan pek önem arz etmiyor.


    Bunlar dışında RGB Klavye, 120 Hz. ekran, her kasada en az 2 Ram yuvası ve en az 3 depolama (2 Nvme, 1 Sata) yuvası bulunması da güzel artılar.


    Kısacası, fiyat performans olarak gayet önerebilirim. Benim aldığım zaman MSI ve Lenovo markalarında benzer özelliklerde cihazlarda + 2.500 / 3.000 TL fiyat farkları bulunuyordu. Şu an ki durumu bilmiyorum.

  • yusuf946 Y kullanıcısına yanıt

    Bende sizin gibi düşünüp 5 gün önce trendyoldan 6.900 tlye aldım. Ne yazık ki benim laptobum da ışık süzmesi var . Ölü piksel yok ama ışık süzmesi var. Ama bu acer,msi, lenovo gibi firmalarında da var bunu sorun etmedim çünkü ıps ekranının genel sorunu ama sorun ettiğim bir konu var o da fan hep çalışıyor . Yüksek seste çalışmıyor ama sessiz ortamdayken rahatsız ediyor. Bir türlü durduramadım . Sanırsam tek bunun yüzünden iade edebilirim . Boştayken bile dönüyor. Dediğim gibi çok sesli değil ama sessiz ortamda can sıkan bir durum. Geldikten sonra sizde fan sürekli çalışıyor mu diye bakar mısınız merak ettim :) ?? Geri kalanı güzel hızlı birçok oyunu rahatlıkla kaldıracak gücü var. Bu arada normal kullanımda ısısı 40 ı geçmiyor. Zaten nasıl geçsin fan hep açık :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 23 Mart 2021; 14:54:39 >
  • hidensa H kullanıcısına yanıt

    Monster Kontrol Merkezi'ni yüklediniz mi? Orada fan modları olması lazım, Ofis / Gaming / Turbo şeklinde 3 adet fan modu mevcut benim bilgisayarımda. Genel olarak Gaming modunda çalışıyor çünkü bende öyle sürekli fan çalışması gibi bir durum mevcut değil. Sadece ilk geldiğinde 2-3 gün çok fazla fan çalıştırdı onda da arka planda Windows güncellemelerini yüklüyordu. Ancak Ofis moduna alırsanız sessiz moda geçiyor ve sıcaklığa göre olabildiğince minimum seviyede fanı çalıştırıyor. Turbo modu ise her daim tam güç fan çalıştırıyor.

  • AwJeezRick kullanıcısına yanıt

    Hocam bende v16.6.5 i yeni aldım 4 gün önce geldi . Ama kalite olarak gerçekten vasat ama dediğiniz gibi fiyat farkı uygun diğer firmalara göre . Fan sürekli çalışıyor internette gezsem bile sessiz ortamda rahatsız ediyor . Bırakın interneti boştayken bile fan çalışıyor. Pildeyken bazen susuyor fişe takınca hiç susmuyor :D Çok delice çalışmıyor ama sessiz ortamdayken beni rahatsız etti bu durum. Her şeyi denedim olmadı. Müşteri hizmeetleri bunun normal olduğunu söyledi ama buna katılmıyorum performans işlemi yapsam fan çalışsın ama 2 sekmeyle de fan çalışmaz ki. Diğer firmalara oranla ne yazık ki birçok ürününde mutlaka bir pürüz var alacak arkadaşlar bunu göz önünde bulundursun.

  • AwJeezRick kullanıcısına yanıt

    Hocam yanında gelen usbsinden control panel v3.0 yükledim . 4 seçenek var bu versiyonunda dediğim gibi her şeyi yaptım hatta işlemci gücünü yüzde 99 a bile çektim ne yazık ki fan performans gerektirmeyen yerlerde bile çalışıyor sessiz çalışıyor ama çalışıyor dinlenmiyor hiç :D Akşam evde biosa bakacağım bakalım orada ayarı var mı .

  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    25 bin tl verdim diyor yani çalışan köpeğim olsun diyor. İçeri özel alınayım, eleman beni karşılasın bana beyfendi desin egosu okşansın. Çay kahve ikram etsinler, şımartılayım istiyor. 25 bin verdi ya ülkenin sahibi olacak o mağazada.
  • ucamayanpengueen U kullanıcısına yanıt

    Bir cümleyi okuyup tam olarak anlamadan ve bu cümleyi farklı yerlere çekmek ne kadar güzel bir davranış değil mi? Açıkçası bu zihniyetle tartışmaya da girilmez ya son kez yazayım ben orada yazdığım miktarın sonradan yanlış olduğunu belirtip asıl sorunun ne olduğunu açıkladım. Para versin veya vermesin ücretin bir önemi yok kıyaslamak belki doğru olmaz ama Apple mağazasına gittiğinizde bir ürün satın almasanız bile gerekli saygıyı gösteriyorlar. Bana saygı göstermesinler derseniz orası ayrı.

  • Arkadaşlar merhaba

    MSI GF63 THIN 10SC-008XTR ve MONSTER Avea A5 V16.6.5 Modeli arasında kaldım. Yardımcı olur musunuz hangisi daha iyidir?
  • AwJeezRick kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

  • Arkadaşlar 4 günden beri bu cihazı kullanıyorum ne yazık ki yarın iade edeceğim . Eğer boştayken bile sinsi sinsi çalışan bir fan istiyorsanız ve kasasının dandik olmasını buna klavyede dahil alın. Ayrıca ekranı ıps ve 120 hz olmasına rağmen parlaklığı alt seviyede. Işık süzmesi için bir şey demek istemiyorum çünkü ıps ekranın genel bir sorunu bu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.