Şimdi Ara

Çin Halk Bankası Yetkilisi: Anonim Bir CBDC Seçenek Değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin Halk Bankası'ndan bir yetkili, tamamen anonim bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) seçenek olmadığını söyledi.


    Çin Halk Bankası Dijital Para Araştırma Enstitüsü Başkanı Mu Changchun, cumartesi günü katıldığı bir forumda, tamamen anonim bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) bir seçenek olmadığını söyledi.


    Çin'in dijital yuan tasarımının merkezinde "kontrol edilebilir anonimlik" olduğunu ifade eden Mu Changchun, dijital yuanın yalnızca bir ödeme yöntemi olarak değil, aynı zamanda üst düzey bir finansal gözetim aracı olarak kullanılacağını da ilk kez açık bir şekilde onayladı.


    Mu, "CBDC'nin anonimliğinin ön koşulu, risk kontrollü ve sınırlı olmasıdır. Tamamen anonim bir CBDC pratik değildir," dedi ve kontrol edilebilir anonimliğin uluslararası fikir birliğine dayandığını sözlerine ekledi.


    Kara para aklama, terörün finansmanı ile mücadele ve vergi kaçakçılığını önleme amaçlarını karşılamayan herhangi bir dijital para birimi tasarımının veto edileceğini belirten Mu'ya göre, dijital yuanın kontrol edilebilir anonimlik özelliği, mahremiyetin yalnızca son kullanıcılar için kendi aralarında işlem yaptıklarında geçerli olacağı ve bu işlemlerin ayrıntılarının merkez bankası ve düzenleyiciler tarafından görülebileceği anlamına geliyor.


    Kullanıcıların mahremiyetine aşırı vurgu yapan ve suç faaliyetlerini gözetleme kabiliyetini görmezden gelen bir dijital yuan tasarımının ciddi sonuçları olabileceğine dikkat çeken Mu, Tether'in ve Bitcoin’in suçlular tarafından uyuşturucu ticareti ve çevrimiçi kumar gibi yasa dışı ekonomik faaliyetlerden toplanan gelirleri aklamada yaygın olarak kullanıldığını ifade etti.


    Geçen hafta internet suçlarına yönelik Çin’de düzenlenen kapsamlı bir operasyonda, tezgah üstü kripto masaları aracılığıyla USDT kullanarak 30 milyon dolardan fazla geliri akladığı iddia edilen yaklaşık 100 kişinin gözaltına aldığı bildirilmişti.


    Haber detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/cin-halk-bankasi-yetkilisi-anonim-bir-cbdc-secenek-degil-93114101.html?


    Blockchain teknolojisi ve üzerinde geliştirilen kripto para sektörü ile ilgili güncel haberlerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımıza abone olabilirsiniz.


    - bfmediaio Telegram Group








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.