Şimdi Ara

Coinbase Yapay Hacimden 6,5 Milyon Dolar Ceza Aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Coinbase, yapay hacim yaratma ve yanıltıcı ticaret işlemlerine yönelik incelemede Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ile 6,5 milyon dolarlık cezada anlaşmaya vardı.


    “Yanlış işlem dijital işlem fiyatlandırmasına zarar veriyor”


    CFTC'nin açıklamasında Uygulama Müdür Vekili Vincent McGonagle'nin "Yanlış, yanıltıcı veya kusurlu işlem bilgilerinin bildirilmesi, dijital varlık fiyatlandırmasının bütünlüğüne zarar veriyor. Bu yaptırım eylemi, Komisyonun bu tür bilgilerin bütünlüğünü ve şeffaflığını korumak için harekete geçeceği mesajını veriyor." sözlerine yer verildi.


    Üç yıllık döneme ilişkin inceleme


    Karar Ocak 2015 ile Eylül 2018 tarihleri arasında Coinbase'nin, işlettiği GDAX elektronik ticaret platformunda Bitcoin dahil dijital varlıklardaki işlemlerle ilgili olarak yanıltıcı veya yanlış raporlar verdiğini öne sürdü. Bu süre zarfında Coinbase'nin zaman zaman birbiriyle eşleşen emirler oluşturan Hedger ve Replicator adında iki otomatik ticaret programını çalıştırdığı bildirildi. Ancak GDAX Ticaret Kuralları çerçevesinde Coinbase'nin GDAX üzerinde işlem yaptığı vurgulanırken borsanın birden fazla işlem programı yürüttüğünü ve birden fazla hesap üzerinden işlem yaptığı ortaya koyulamadı. Coinbase'nin söz konusu işlemlere ilişkin bilgileri web sitesine eklediği ve bu bilgileri doğrudan veya web site erişimiyle raporlama hizmetlerine sağladığına değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:


    "Bitcoin Gerçek Zaman Endeksi [Bitcoin Real Time Index] yayınlayan Crypto Facilities Ltd. ve bu tür işlem bilgilerini web sitesinde yayınlayan CoinMarketCap OpCo, LLC gibi raporlama firmaları Coinbase'nin Uygulama Programlama Arayüzü üzerinden Coinbase'nin işlem bilgilerine erişim sağlarken; NYSE Bitcoin Endeksi, doğrudan Coinbase'den gelen iletimlerde aldı."


    Haber detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/coinbase-yapay-hacimden-6-5-milyon-dolar-ceza-aldi-10462.html?


    Blockchain teknolojisi ve üzerinde geliştirilen kripto para sektörü ile ilgili güncel haberlerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımıza abone olabilirsiniz.


    - bfmediaio Telegram Group








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.