Şimdi Ara

Clio 1.0 Joy Mu Corsa 1.2 Essential mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cuma günü clio için fiyat aldım. Özellikle joy için liste fiyatından ciddi şekilde indirim yapıyorlar. Metalik renk + görüş paketli joy için 142500 TL fiyat aldım. Listesi 156000 renk ve görüş paketiyle birlikte 159 oluyor. Tabii cumadan bu yana dövizde %10 artış var, fiyatın arkasında durabilirler mi bilmiyorum. 130 140 seviyesinde araç baktığım için bu araçlara hiç yanasmamistim, niyetim sandero bakmaktı ancak bayide clio için bu fiyatları görünce corsa için de fiyat almaya karar verdim. Benzer bir indirim yaparlarsa corsa da ulaşabileceğim fiyat aralığına geliyor.

    Donanım olarak kağıt üzerinde ve iç tasarımda clio gördüğüm kadarıyla önde. Ancak turbosuz 65 bg 1.0 motoru beni biraz korkutuyor. 2 yıl kadar bir önceki kasa corsa otomatik kullandım. Aynı segmentte kullandığım tüm araçlardan daha keyifli bir sürüşü vardı. Şu anda polo kullanıyorum, corsadaki o sessizlik, suspanyion yumuşaklığı, sürüş konforu polo da bile yok. Corsa 75gb 1.2 motoruyla da öne çıkıyor.

    Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 22 Mart 2021; 10:18:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Clionun 1.0 65hp motorunun çok yetersiz olacağını düşünüyorum. Hacim düşük, tork düşük, beygir düşük. O araba anca şehir içinde gider. Uzun yolda saç baş yoldurur.

  • Clioyu 1.0 Tce alma imkaniniz varsa alin.

    Sizin yerinizde olsam bikac aylik 1.0 Tce Touch alirdim. 150 ye sifir gibi bulursunuz.

    Ki ben Cliomu 2. el olarak 3.700 km.de almistim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip motorlarda şanzımanı şehiriçi kullanıma göre ayarlıyorlar. Şehiriçinde ışıklarda ilk kalkış gibi bir hedef yoksa rahatlıkla kullanılıyor. Uzun yolda ise şehiriçi odaklı şanzıman aracı biraz bağırtıyor doğal olarak, sert hızlanma ve sollamalara müsade etmiyor ancak yolda da bırakmıyor, sakin sakin gidiyor. 5 kişi yokuş tırmanırken dizel araç bir vites düşürme isterken bu motorlar yeri geliyor 3 vites düşürtüyor (corsa 1.2 70hp kullandım, ona göre yazıyorum).

    Alınır mı? Beklentiyi karşılıyorsa alınır, küçük hacimli atmosferik motordan 1.6 turbodizel performansı bekleniyorsa alınmaz. Ben günlük 50 git 50 gel ilçeye gidip geldim, yolda hem gidiş hem dönüşte ciddi tırmanma var. İlk günlerde biraz zorladı (1.6 turbodizelden geçtim) fakat atmosferik gibi kullanmaya alışınca sorun kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.