Şimdi Ara

Mono: Could Not Restore Packages Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepinize merhabalar, geçen gün ufak bir sorunla karşılaştım çözümünü çok aramama rağmen bulamadım bu yüzden foruma danışmak istedim. Sorun tam olarak şu şekilde:


    Şahsen Linux'da Mono üzerinden çalışıyorum, normal bir şekilde .Net projesi açtığımda herhangi bir hatayla karşılaşmıyorum ancak .Net Core projesi açtığım zaman üst taraftaki çubukta 'Could Not Restore Packages'// 'Paketler Geri Yüklenemedi' hatası alıyorum


    Alttaki Paket Konsolunda ise:


    Getting restore information for project /home/turanberlin/Projects/DotNetCore/DotNetCore/DotNetCore.csproj

    /usr/share/dotnet/sdk/5.0.201/Sdks/Microsoft.NET.Sdk/targets/Microsoft.NET.TargetFrameworkInference.targets(54,5) : error MSB4186: Geçersiz statik yöntem çağırma söz dizimi: "[MSBuild]::GetTargetFrameworkIdentifier('$(TargetFramework)')". Method '[MSBuild]::GetTargetFrameworkIdentifier' not found. Statik yöntem çağırma şu biçimde olmalıdır: $([FullTypeName]::Method()), örn. $([System.IO.Path]::Combine(`a`, `b`)). Tüm parametrelerin tanımlı, doğru türde ve doğru sıra ile belirtilmiş olup olmadığını denetleyin.

    Unable to create package spec for project. '/home/turanberlin/Projects/DotNetCore/DotNetCore/DotNetCore.csproj'


    Gibi bir hata alıyorum herhangi bir programı çalıştırmaya kalkıştığımda ise saçma sapan hatalar alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim...

    Mono: Could Not Restore Packages Hatası


    Mono: Could Not Restore Packages Hatası



    Edit: Sorunu çözdüm Microsoft'un sitesinde .Net Core indir dememe rağmen ısrarla beni .Net sayfasına atıyormuş Mono'da normal .Net SDK'sını .Net Core SDK'sı olarak algıladığı için sürekli hata veriyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuranBerlin -- 19 Mart 2021; 17:20:27 >







  • Mono sürümü / SDK sürümünden kaynaklı demeyi düşündügüm sırada, açıklama gelmiş. .NET ile hobi olarak ilgileniyorum (gerçekte sadece C/C++ ve PHP ve Python kullanıyorum) ve o yüzden .Net Framework yerine sadece Mono kullanıyorum. .Net Core ile birçok seyin değiştiğini biryerde okumuştum, o yüzden ona uygun Mono sürümü yüklemek gerekli. Sizn sorun da tam olarak oymuş zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hatta .Net Core SDK'sı indirmekte yetmedi bir iki forumda mono 6.13'de sorunun çözüldüğü söylenmiş bende öyle deneyeceğim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TuranBerlin kullanıcısına yanıt
    Mono kullanmak yeni sorunlarla karşılaşmak da demek. Ben de ilk başta çeşitli sorunlarla karşılaşmıştım. Ancak uğraştığına değiyor. Ben örneğin Windows Laptop'ta dahi .Net Framework yerine Mono kullanıyorum ve tüm .Net programları Mono üzerinden çalıştırıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense bende de farklı programlar kullanmaya yönelik bir takıntı var bilgisayarı dualboot kullanıyorum ama gidip Windows'da Visual Studio veya herhangi bir yazılım kullanmak içimden gelmiyor onun yerine kullanacağım yazılımı wine ile linux'a uyarlamaya veya linux alternatifini bulmaya çalışıyorum... He tabi bunun olmasında Windows'un CPU ve RAM'i bol keseden kullanmasının da payı var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TuranBerlin kullanıcısına yanıt
    Farklı programlara ilgim var ve Win'de VS dışında başka bir IDE olsun diyorsanız Emacs'e bir bakmanızı öneririm fakat dikkat, özellikle başlangıçta öğrenmesi zordur fakat bi kere öğrenip alıştığınızda biçok yerde kullanmaya başlarsınız.

    Emacs 'e bakayım diyorsanız ve İng biliyorsanız Youtube'ta "System crafters" kanalındaki Absolute Beginners guide to Emacs videosuna bakın.

    Barış Yüksel adlı bir Türkün yine İngilize hazırladığı Emacs as C IDE auto-complete video serisi de iyidir fakat temel düzeyde de olsa Emacs bilgisi gerektirir.

    Linux konusuna gelince; Raspberry Pi bilgisayarlar için geliştirilen debian OS tabanlı RaspbianOS en az RAM harcayan Linux sürümüdür. Raspberry Pi bilgisayarımda kullanıyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim Emacs'e dediğiniz kanallara ve Raspbian OS'a mutlaka bakacağım konularınıza ufaktan göz attım ve gerçekten alanında uzman sayılı kişilerdensiniz başarılarınızın devamını dilerim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuranBerlin -- 20 Mart 2021; 0:24:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.