Şimdi Ara

HASARLI SIFIR ARAÇ HABERİ (VİCDAN AZABI İÇERİR)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan Güler ailesi engelli kızlarının ihtiyaçlarının karşılanması için 3 yıl önce sıfır kilometre bir araç aldı. Aracı aldıkları oto bayiinin çalışanı olduğunu söyleyen şahıstan bir süre sonra gelen telefonda “Vicdan azabı duyuyorum. Aracınız hasarlı” sözlerini işiten aile şok yaşadı. Yapılan incelemede aracın hasarlı olduğu belirlendi.
    Durumu yargıya taşıdıklarını ancak 3 yıldır sonuç alamadıklarını belirten Vedat Güler, “Engelli kardeşimi dolaştırmak için almıştık. Bir süre sonra bayi çalışanından gelen telefonla şok olduk. Vicdan azabı duyduğunu ve aracın hasarlı olduğunu söyledi. Yaptırdığımız incelemede aracın sağ ön çamurluk ve ön kaputunda hasar olduğu belirlendi” dedi.
    Aracın teslimatının akşam saatlerinde yapıldığı için hasarı fark edemediklerine değinen Güler, güvenlerini boşa çıkarak firmaya yaptıkları müracaatın da olumsuz karşılanması üzerine mahkemeye başvurduklarını söyledi.

    "11 celsedir duruşma devam ediyor”
    Güler ailesinin avukatı Avukat Gökhan İnan ise “Delil tespitine ilişkin dosya açtık. Aracın hasarlı olduğu tespit edildi. Ardından hukuk mahkemesinde hem değer kaybına ilişkin hem de misliyle değiştirilmesine ilişkin dava açtık. 11 celsedir duruşma devam ediyor” diye konuştu.
    Aracın bilirkişi incelemesinde sağ ön çamurluğunda göçük oluştuğu, boyasız göçük düzeltme yöntemiyle onarılmış olup çamurluk içinde işlem izlerinin bulunduğu, ayrıca buna bağlı olarak ön tampon, farlar ve ön kaput ayarlarında uyumsuzluklar bulunduğunun gözlemlendiği belirlendi.

    Haber Kaynağı: İHA

    HASARLI SIFIR ARAÇ HABERİ (VİCDAN AZABI İÇERİR)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • O avukat araba kadar para alır zaten onlardan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizde adalet kavramı son derece tartışmalı. 11 celsedir devam eden dava. Bunun sonuçlanması, kararın yazılması, temyizi vs derken insan ömrü bitiyor.


    Nerden biliyorsun demeyin.


    2009'da ayrıldığım bir işle ilgili işverenim adımı kullanarak sahte eğitimler düzenlemiş. Tazminat davası açtım. Avukata ve mahkeme masraflarına bir ton para harcadım. Sonra ne mi oldu? 2016'da açtığım dava geçtiğimiz ay sonuçlandı. Bugün de gerekçeli karar elime geçti.


    Allah razı olsun hakim amca 5 bin lira tazminata hükmetmiş. 15 bin red edilen kısım. Karşı tarafa 4 bin küsür lira avukatlık ücreti ödeyeceğim kısmi kabulden dolayı. Benim avukatım da 4 bin kazanıyor.


    Devlet baba desen o da bir miktar kazanıyor harçlardan dolayı.


    Bu arada kararı bugün icraya koysam ve karşı işletme iflas etmiş olsa, ben alacaklarımı alamayacağım ama karşının vekili vekalet ücretini icraya koysa hemen alabiliyor.


    Yani hak aradığım bu davada borçlu çıkardılar beni.


    Yazılacak çok şey var aslında ama başlıktaki konuda da olduğu gibi sistem çok yavaş işliyor ve bittiğinde ise hayal kırıklığı çok yüksek ihtimal.


    Dava açmayıp mahkeme masrafları ile altın alsam tazminat tutarının x katını kazanmıştım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.