Şimdi Ara

GTX 1070 SATMAK MANTIKLI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, malum ekran kartı stoklarından dolayı fiyatlar dudak uçuklatacak seviyeye geldi. Asus rog strix gtx 1070 bir ekran kartım var. Karttan çok memnunum ama stok sorunlarından dolayı 2. El piyasası 4000 liradan başlayıp 6000e kadar gidiyor. Yani kartı satarak inanılmaz bir kar etmem mümkün. Yaza ve ya yıl sonuna kadar stok sorunlarının son bulacağı söyleniyor. Amacım kartın piyasası yüksekken satıp parayı dolara çevirip stok sorunları düzeldiğinde yerine neredeyse sattığım fiyata gelecek bir rtx 3060ti almak. Stok sorunları illaki düzelecek ve zaten sınavlarım var bu süre zarfında onboard gpu üzerinden idare edebilirim. Malum iki kart arasından en az %80lik bir performans farkı var ve yeni 3060 ti gpular F/P konusunda zirveyi oynayacak gibi duruyor. Ayrıca nesil farkı ve destekledikleri teknoloji bakımından da birbirinden oldukça farklılar. Ama emin olamıyorum bir yandan çok mantıklı geliyor bir yandan cesaret edemiyorum. Sizce mantıklı mı? Aldığım cevaplara göre vereceğim kararlardan tamamen ben sorumluyumdur gönül rahatlığıyla fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

    Cahilliğime sığınarak soruyorum, belki düşünmediğim bir kısmı vardır diye başka görüşlerden destek almak istiyorum. Şimdi bu fiyattan satıp anında dolara yatırsam, rtx 3060 ti normal fiyattan stoklara gelene kadar beklesem bana ne engel olabilir? Daha önce de 2018de aynı bu şekilde bir stok krizi vardı ve sonra stoklar eski haline dönmüştü. Yani yıl sonuna kadar öyle ya da böyle stok sorunları hallolur diye düşünüyorum. Kur dengesizliğine de gelirsek parayı dolara ve ya euroya yatırarak korumayı düşünüyorum. Aklıma başka bir şey gelmiyor gerçekten bana bunu yapmamam için mantıklı bir neden varsa söyleyebilir misiniz? Mağdur olmayı istemem ama iki kart arasında nesil ve performans bakımından devasa fark olmasa cidden uğraştığıma deymez ama oldukça farklılar ve bu krizi fırsata çevirme işinden faydalanmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhangover01 -- 18 Mart 2021; 6:30:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Satin niye satmiyasiniz. Hazir alici var ise neden olmasin? Hem dersleriniz varmiş onlara odaklanirsiniz hazir ob de varsa tamam işte. Stock sorunu illaki bitecek

  • Valla ben 750 dolardan 1080ti sattım kartların fiyatları adam akıllı seviyelere düşünce o parayla üstüne hiç koymadan rtx 3070 alınıyor.

  • Sorduğun kabahat hocam 4000-5000-6000 ne tutturursan fırsat bu fırsat miningcilik pik evresindeyken şuan hiç gözünün yaşına bakma sat miningciye.Mining öncesi 1500-1700 arasıydı 3 ay önce fiyatları.Satıp bekleyin yada konsol alın.İleride 3060 yada 3060ti alırsınız o paraya.

  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt
    İlanı açtım bile 😂 iyi bari başkalarından destek almak iyi geldi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sat tabi 4.250 ye sattım. sonra parayı değerlendirerek 2 katına çıkarttım. telefonumu bile değiştirdim :)

  • sonuç hüsran khkhljgkgjb

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :) ben 1350ye sattım forumdan. Sanırım forumdaki en ucuz 1070'i satan kişiyim. Gel gör ki mining patladı, çip krizi çıktı derken yerine rx 570 anca koydum:))

  • Satıp para da denildiği gibi değerlendirilecekse döviz olarak olabilir tabi. Tabi her şey denildiği gibi olursa !! şunun için dedim piyasalara vatandaş olarak hakim olamadığımız için her düşündüğümüz gerçekleşemeyebilir de. Para o şekilde değerlendirilirse tabi ki yanlış bir karar değil. Umarım istediğiniz gibi durum gerçekleşir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.