Şimdi Ara

Folding@Home - BOINC Yarışmaları Yapılsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Buraya 1-2 yıldır üyeyim ve son 4 aydır aktif bir şekilde burayı kullanıyorum. Önceden LinusTechTips forumunda aktiftim, halen de aktifim.

    Alıntı

    metni:
    Folding'i kısaca anlatmak gerekirse, güçlü veya güçsüz bilgisayarınız olsun, bilgisayarınızın işlemcisi veya grafik kartının işlem gücü ile bilimde işlenmesi gereken şeyler (protein simülasyonu vb.) bilgisayarınızda işlenebiliyor. Öyle ki Folding@Home topluluğu sayesinde süper bilgisayarlardan daha hızlı işlem (folding) yapılabiliyor. Bilgisayarınızı kullanmıyorken onu kapatmak yerine hayrına bilime yardım edebilirsiniz.

    LTT topluluğu, bilgisayar konularında gayet aktif. Forumda ayrıca bir "Folding At Home, BOINC" alt forumu da bulunuyor ve genellikle burada ay/mevsime göre folding yarışmaları yapılıyor. Geçen sene salgın patladığında Folding@Home çekilişi düzenlediler. Ödüller gönüllüler tarafından sağlanıyor, bunlar genelde onlarca (bazen yüzlerce adet) Steam vb. kodlar oluyor.


    Bildiğim kadarıyla Donanımhaber Forumu, Türkiye'nin en büyük teknoloji forumu. Bu denli büyük forumda Folding@Home için alt forum kurulsa ve ayda/yılda bir kez bu tarz yarışma/çekiliş yapılırsa güzel olmaz mıydı? Hem önceden Tutturmark yarışması tarzında eğlence yaşar ve tecrübe kazanırız, hem de bilime katkı sunmuş oluruz.


    Biraz acele ve acemilik ile yazıldı ise af ola.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.