Şimdi Ara

Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.795
Cevap
19
Favori
72.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Adaletin olmadığı yerde Max in yaptığında hiçbir şey Yok. İngiltere de yaptıklarından sonra da adalet beklemeyin boşuna. Ki Max e sağlam ceza gelir FIA Şaşırtmazsa. Düzen Hamilton kollama düzeni

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Formula 1 2021 Sezonu - 2021 Dünya Şampiyonu Max Verstappen

    Fia şaşırtmadı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boeing747 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne bekliyorsunuz ki bunlardan? Hamiltona şaka gibi ödüllendirme yaptılar yarıştan atacaklarına. Neymiş hamilton ölebilirmiş vs vs. Maxi dışarı attığında hamilton Max ölemez miydi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hatalı olan Hamilton cezayı alan Verstappen. FIA'dan da ancak bu beklenirdi. Bence bu ceza bile Verstappen'in şampiyonluğunu engelleyemeyecek. Hamilton İngiltere'de arkadan çarpıp dışarı attı, bir yarış sonra Bottas McLaren'e çarptı, McLaren Verstappen'e çarptı, Verstappen yine yarış dışı. Ona rağmen liderliği yeniden aldı. Tüm ayak oyunlarına rağmen hala Verstappen lider. Bakalım bundan sonraki hamleleri ne olacak Hamilton'u şampiyon yapmak için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kollandigi falan yok hele ki şu yarista kollandigini soyleyen gitsin, indycar izlesin. Adamın solundan (gorus acisinda bir anda bitip) nereye geçiyorsun? Ideal cizgi mi var orada? Ustelik fren nedir bilmeyen bu konuda lakap olmaya aday birinin, maganda gibi geçilmesi imkansiz bir yerden geçmeye calismasi, akabinde kazaya sebebiyet vermek en hafif tabirle davarlıktir. Bunu savunmak da fanatizmdir. Maxin oraya girmemesi gerekirdi. Yol vermesi gereken Hamilton degil, fren yapmasi gerekenin Max oldugunu anlarsiniz umarim.


    Ingiltere de Hamilton suçlu olabilir. Sizle bizim aramizdaki fark biz deatekledigimiz adamin da sucunu kabul ediyoruz. Siz hep haklisiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bottas sıralamada ve sprint te 1. olmasına rağmen neden yarışta ilk sıradan başlamadı?

    raikkonen e ne oldu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Banzai!

    bottas sıralamada ve sprint te 1. olmasına rağmen neden yarışta ilk sıradan başlamadı?

    raikkonen e ne oldu?

    Bottas'ın güç ünitesi değişti ve en sondan başladı Gasly'nin önünde. Kimi reyiz maalesef Covid pozitif.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Max fanatikliği ve Hamilton düşmanlığı ayrı bir seviyeye ulaştı cidden. Şu kazada Hamilton'u suçlu bulacak kadar ne yaşadınız? Hadi ilk defa F1 izliyorsunuz diyelim, arkadaş bu yarışın başını da mı izlemediniz? İlk turda 4. Virajda Max içeriden hayvan gibi dışarıya açılıyor, Lewis geri çekildiği için kaza yaşanmıyor. Aynısını Hamilton yapınca Max tabii ki geri adım atmıyor, kaza yaşanıyor. Bir de bana yeteri kadar yer bırakılmadı diye açıklama yapmış. Sen niye bırakmadın ilk turda demezler mi? Bu Max öyle bir algı, izlenim oluşturdu ki herkes kaçıyor bununla ikili mücadeleden. Bu da her yaptığı hareketi doğru sanıyor herhalde. Lewis bu sene az da olsa anlayacağı dilden konuşuyor. Hatalarından ders çıkarır diyeceğim de sanmıyorum. Zaten en hızlı araba sende, bu yarış olmasa bir sonraki yarış farkı açıp gideceksin neyin agresifliği bu. Tecrübe cidden başka bir şey. Yıllandıkça çok daha isabetli karar veriyor sürücüler, ikili mücadeleler daha keyifli oluyor. Alonso, Vettel, Kimi, Hamilton vs. karar verme konusunda gençlerden fersah fersah önde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • per se P kullanıcısına yanıt
    Hamilton fanboyluğuna bak. Hiçbir şekilde alan vermeyen hamilton bariz belli. Neymiş Max fren yapacakmış. İyi alıştınız zaten bırakalım mücadele etmesin kimse hamilton alsın kupayı bu mudur? Max mücadeleden niye kaçacak? Hamilton İstediğini alamayınca çirkefleşiyor kaç kere yaşandı bu. Bunu görmemek için fanboy olmak lazım hakikaten.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    onu sen diğer yarışlarda alan bırakmayan çizgisine giren hamiltona diyeceksin önce. Max enayi mi de her seferinde frene basan olacak yol veren olacak? Biz diyoruz ki Max bu YApılanlara karşılık elbet verecek. Hamilton nasıl kollanıyorsa Max de agresifleşecek başka çaresi de Yok. Kimse kusura bakmasın. Suçunu kabul ediyorsunuz da bu noktaya getiren Hamilton. Kaç kere yarış dışına çıkarttı bilerek Üstelik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neyse beyler, ortalık biraz sakinleşsin diye F1 müziğini bırakıyorum buraya. Zaten gün boyu kafamda melodisi döndü durdu, dinleyin, iyi gelir (Brian Tyler yapımı)


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiltere’de Hamilton fren yapmak yerine yanına geldi, şanslıydı ki sadece Max kaza yaptı. Burada da aynısını Max yaptı. Fren yapmak yerine temas ettiler.
    Fark şu ki, 10 saniye ceza Hamilton için hiç bir şeydi. 3 sıra grid cezası ise şampiyonanın kaderini etkileyebilir. Biri hata yaptığı yarışı kazandı, fakat diğeri DNF. Yani iki durumda da Fia’nın verdiği kararlar eşitliği bozuyor. İnsanlar Hamilton ölebilirdi diyor, Max da yüksek bir hız ile duvara çarptı.
    Taraftarlar bazında Hamilton ve Fia bu sene eleştirildiği kadar hiç bir zaman eleştirilmedi herhalde.
    Max fazla agresif ve bazen fazla zorluyor, bu seneki kararlar dışında hep öyleydi. Bu sene daha da bilendi. Hamilton için ise söyleyecek çok bir şey yok zaten. Mercedes gibi karanlık bir takımın şımarık çocuğu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu habere anlam verebilen var mı?

    https://tr.motorsport.com/f1/news/hamilton-verstappenin-kazadan-sonra-iyi-olup-olmadigini-kontrol-etmemesine-sasirmis/6666772/

    Max arabadan inip giderken, Hamilton hala arabayı kurtarmaya çalışıyordu. Arabayı kurtarmaya çalışması demek, yarışmaya devam edebilecek kadar iyi olduğunu göstermez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verstappen e verilen ceza dogru.
    ingilterede kinin aynisi roller degisik.gerci ham ceza yememisti.

    neyse ben 11 yil sonra gelen duble nin keyfini cikarayim🥳🥳🥳

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu anlamam ben Verstappen ciyim arkadaş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    FIA'nın daha büyük hatalar yaptığı zamanlar da vardı. Fransız olan Jean Marie Balestre'nin FIA başkanı olduğu yıllarda yine bir Fransız olan Alain Prost'u kollayıp Ayrton Senna aleyhine kararlar alınıyordu sürekli.

    Örnek 1: Yıl 1984 Monaco GP'si yağmur altında yarışılıyordu. Senna'nın F1'deki ilk yılı ve sezonun en zayıf takımlarından olan Toleman Hart takımında (bugünün Haas ayarında bir takım) yarışıyordu. Yarışa gerilerden başlayan Senna, yağmur sebebiyle yavaş giden rakiplerini birer birer geçti. Senna birinci sıradaki Alain Prost ile arasındaki farkı her tur 4 saniye kapatıyordu. Fark 7 saniye kala Jean Marie Balestre'nin baskısıyla yarış kırmızı bayrakla durduruldu ve pilotlara %50 oranında puanlar verildiç İşin ilginç yanı o yıl Prost şamiyonluğu yarım puan farkla takım arkadaşı Nikki Lauda'ya kaptırdı. Eğer Monaco yarışı yarıda kesilmeseydi ve Prost yarışı 2. bitirseydi 6 puan alacaktı ve 1.5 puan farkla Lauda'yı geçip şampiyon olacaktı. İlahi adalet :)

    Örnek 2: Yıl 1989. Japonya GP'si. Prost'un şampiyonluğunu ilan etmesi için Senna'nın bu yarışı kazanmaması yetiyordu. Yarışın sonlarına doğru Senna Prost'u yakaladı ve geçiş hamlesini yaptı. Prost, direksiyonu Senna'ya doğru kırdı ve kaza yaşandı. Prost yarışı bırakırken, Senna yarışa dönmek için çabaladı ve güvenlik yolundan yarışa döndü, hasar alan ön kanadı değiştirmek için pite girdi, kaybettiği zamanla onu geçen pilotları tekrar geçerek yarışı kazandı. Ama yarıştan sonra Jean Marie Balestre tekrar devreye girip Senna'yı diskalifiye ettirdi ve Prost'u şampiyon yaptı.

    Anlayacağın FIA 30 yıl önce de aynıydı, bugün de aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Psyduck17 kullanıcısına yanıt
    Mağdur edebiyatı da başlamış. Kaç dk aracı çıkarmaya çalıştın hamilton efendi. Çıkarabilseydin arkana bile bakmazdın nasılsa maxi yine saf dışı bıraktım diyerek. Max zaten gördü gaza bastığını. Ayrıca Max İ kenara itip duvara çarptığında son gaz gazı kökleyip devam eden de sendin. Ne ekersen onu biçersin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2014 den beri en hızlı araba mercedes , mercedese rakip yok .

    Hamiltonda mercedesde 1. Pilot
    F1 hakemleri , pilotları ve takımların büyük çoğunluğu ingiliz birazda alman ..
    Böyle durumlarda bütün avantajlar , hız ve ortam olarak hepsi hamiltondan yana ..
    Tecrübeli Hamilton verstappen ile mücadeleye girmese daha sonra zaten artı sarı lastik avantajıyla geçecekti ..
    Büyük pilotunuz tecrübeli hamilton ne yaptı ..

    Verstappen hamilton dan kat kat üstün pilottur ...
    Hamilton o kadar büyük pilot ise 2013 e kadar nerdeydi ...
    2010 - 2013 yıllarında redbul fırtınası eserken en iyi 2. Araba mclaren ile hamiltondaydı ,.hiç olmazsa , şampiyon olamasada bişeyler gösterseydi pist üzerinde ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 13 Eylül 2021; 13:13:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamilton'da Verstappen'de gridde sevdiğim pilotlardan değil. sevmememin sebebi Tifosi olmam da değil. Bu 2 pilotun karakteri ve tarzı F1 sporuna uygun bulmuyorum.


    Ama bu kazada Hatalı olan Hamilton.net Pitten çıkıp direkt Max'ın önüne kapanıyor.


    karakterini sevmeme sebebim de şu; sorsan, pit çıkışı yarış çizgisine geçmeye çalışıyordum diye kendini savunacak, ama kural açıkça der ki pit çıkışında öncelik sürücünün yarış çizgisine geçmesinden ziyade güvenli sürüştür. Bunu ihlal eden Hamilton ve ceza almalıydı.


    Maz'in karakterinini sevmememin nedeni ise, tam bir idiot olması ve her şeye haldır haldır atlaması ve bunu gözü kara olarak adlandırması.


    bırak önünde kalsın Hamilton,ne diye zorluyorsun, zaten pitten yeni çıkmış, lastikler soğuk. dahası Mercedes'te zaten lastik ısıtma sorunu var. O şikanın çıkışından sonra Della Roggia'ya kadar geçersin zaten.


    Yeni nesili bu yüzden sevmiyorum işte. Schumi - Hakkinen kapışması böyle değildi. sağduğu, fair play ve akıl oyunlarıyla birlikte gelen pist üstü mücadeleler izlerdik. Şimdi Vettel Hamilton'un üstüne kırar, Max ya saniye, ya grid cezası alır, Hamilton sürekli mağdur edebiyatı yapar, ve bunlar kafaya oynayan takımların pilotları birde...





  • Max arızası resmen kasten tepesine çıktı... öldürmeye yönelik haraket...

  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.