Şimdi Ara

İstinaf Kesin Karar Verdi-Süreç Nasıl İlerleyecek- İş Mahkemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, avukatım pek iletişim heveslisi olmadığı için mecburen bende bir yandan davayı takip ediyorum. Süreçleri bilen arkadaşlar yardım bekliyorum.


    İş mahkemesinde lehime karar verilmesi sonrası karşı tarafın istinaf başvurusu kabul görüşmüştü. Dün (11.03) tarihli uyap portalına düşen belgede karar lehime kesinleşmiş gözüküyor. Bütün masraflar karşı tarafa bırakılmış. Kesin ibaresi mevcut. Uyapta sorguladığımda karara çıkmış ibaresi hala duruyor. Bundan sonra süreç nasıl işliyor. Karar kesinleşmesinden itibaren 10 günlük süre içerisinde işverene başvurulması gerektiğini biliyorum.


    İş mahkemesinde gerekçeli kararın tebliğini beklemiştik. Karşı tarafın avukatına e mail ile tebligat yapılamadığı için postayı beklemek zorunda kalmıştık. Şimdiki durumda bizim için elektronik tebliği beklemeye gerek var mı ? Yoksa ilk derece mahkemesinde olduğu gibi tebliğ edilmesini mi beklememiz gerekiyor. İlk kararda avukatıma tebliğ edildiğini görebiliyordum. Eğer yine aynı şekilde olacaksa aynı şekilde takip ederim diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler.




  • İşe iade davası sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    İşe iade davası sanırım.
    Doğru. işe iade davası.
  • Kararın tebliğine gerek yok zaten kesin karar. O yüzden noterden ihtarname ile işe dönüş talebinizi iletebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    Kararın tebliğine gerek yok zaten kesin karar. O yüzden noterden ihtarname ile işe dönüş talebinizi iletebilirsiniz.

    Anladım. Teşekkür ederim. Her ne kadar talebimi iletebilsem de yasal süre tarafıma tebliğ edildiğinde başlayacak değil mi ? Şuan 10 günlük süre işlemiyor ?



    Yasal süreyi avukatımı takip edebilmek adına soruyorum. Telefon açıp dava sonuçlanmış hadi noterden talebimizi iletelim demekte pek doğru olmaz. Eğer yasal süre başlamayacaksa en azından önümüzdeki hafta bir kaç gün bekliyim diyorum. Baktım ses seda yok bir şekilde söylerim. Tekrar teşekkür ederim.

  • Evet süre tebliğ ile başlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    Tekrar merhaba. Avukatım evrakların tebliğini beklememiz gerektiğini söylüyor. Kastım ''kesinleşme şehri içeren gerekçeli karar''. Mahkemeden dilekçe ile talep etmiş. Mahkemede bu gün sadece kesinleştiği tasdik olunur şeklinde 2 satırlık bir yazı yazmış ve dosyayı kapatmış.


    İlam elektronik olarak tarafımıza tebliğ edilmiş ve dün 5 günlük süre dolmuş.


    Gördüğüm, Avukatım bir yazı talep ediyor. Hakim ise 2 satırlık bu yazı yeter diyerek dosyayı kapatıyor. 2 satırlık yazı yeterli mi ? ve tebliğ ediliyor mu ? Soruları kafama takılıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasan19866

    Tekrar merhaba. Avukatım evrakların tebliğini beklememiz gerektiğini söylüyor. Kastım ''kesinleşme şehri içeren gerekçeli karar''. Mahkemeden dilekçe ile talep etmiş. Mahkemede bu gün sadece kesinleştiği tasdik olunur şeklinde 2 satırlık bir yazı yazmış ve dosyayı kapatmış.


    İlam elektronik olarak tarafımıza tebliğ edilmiş ve dün 5 günlük süre dolmuş.


    Gördüğüm, Avukatım bir yazı talep ediyor. Hakim ise 2 satırlık bu yazı yeter diyerek dosyayı kapatıyor. 2 satırlık yazı yeterli mi ? ve tebliğ ediliyor mu ? Soruları kafama takılıyor.

    yeterli

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    yeterli



    Alıntıları Göster

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 3 Mayıs 2021; 4:11:38 >
  • İş Kanunu'na göre; işçi kesinleşen mahkeme veya özel hakem kararının tebliğinden itibaren on işgünü içinde işe başlamak için işverene başvuruda bulunmak zorundadır. Bu nedenle 10 günlük süre kararın avukatınıza tebliği ile başlar. Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Bu nedenle tebligat geldikten sonra 5 + 10 günlük bir süre söz konusu olacaktır. Ancak tebligat gelmeden de tarafınızca işverene karşı işe iade başvurusu yapılması mümkün olup bunu yasaklayan herhangi bir kanun hükmü yoktur. Başvurunuzu müteakip işverence tarafınız bir ay içinde işe başlatılmak zorundadır. İşçiyi başvurusu üzerine işveren bir ay içinde işe başlatmaz ise, isçiye en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlü olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcelikbilek

    İş Kanunu'na göre; işçi kesinleşen mahkeme veya özel hakem kararının tebliğinden itibaren on işgünü içinde işe başlamak için işverene başvuruda bulunmak zorundadır. Bu nedenle 10 günlük süre kararın avukatınıza tebliği ile başlar. Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Bu nedenle tebligat geldikten sonra 5 + 10 günlük bir süre söz konusu olacaktır. Ancak tebligat gelmeden de tarafınızca işverene karşı işe iade başvurusu yapılması mümkün olup bunu yasaklayan herhangi bir kanun hükmü yoktur. Başvurunuzu müteakip işverence tarafınız bir ay içinde işe başlatılmak zorundadır. İşçiyi başvurusu üzerine işveren bir ay içinde işe başlatmaz ise, isçiye en az dört aylık ve en çok sekiz aylık ücreti tutarında tazminat ödemekle yükümlü olur.

    Cevap için teşekkürler. Davayı kazandık ve gerekçeli karar çıktı. İşe başlamak istediğimizi belirtir tebliğimizi yaptık. Tebligatımıza 14 gün sonra olumlu cevap vermişler. 29 nisanda tebliğ elimize geçti. Ertesi gün kapanma olduğu için apar topar yanımda bir şahit ile işletmeye gittim fakat kimsenin geleceğimden haberi yok. İletişim bilgilerim alındı ve görüşme son buldu. Tutanak tuttuk ve oradan ayrıldık.


    Firma davet ihtarında bütün yasal haklarımın korunacağını ve o zamana kadar almadığım maaş zamlarını alacağımı belirtmişti. (Hoş işten çıkartırlarken zam yapmaları gerektiği halde zam yapmamışlar. Çıkardıktan sonra herkese geriye dönük zam yapma adaletsizliğinin altına imzalarını atmışlardı.)


    Gelinen noktada işyerinin ana faaliyeti devam etmiyor. Normal şartlarda taşeronlarla birlikte en az 250 kişinin çalıştığı bir işletmede Güvenlikler, ik ve muhasebede 1 kişi görevli. Bende muhasebeciydim. Aslına bakarsanız bana ihtiyaçları yok. Fakat tazminat, ihbar ve işsizlik maaşı aldığım için bu paraları geri ödemek istemeyeceğimi düşünüyor olabilirler. Bu doğrultuda;


    30 nisanda avukatım tebliğlerinde saat ve işe başlama tarihi olmadığını oradaki kimsenin ik dahil geleceğimden haberi olmadığını o an için işe başlatılamayacağımı ve bu konuda samimi olmadıklarını belirtir yeni bir ihtar çekti. Cuma günü bir kere pazartesi (bugün) ise defalarca kez arandım fakat açmadım ve bir mail attılar. Şuan için maili de okumadım çünkü samimiyetlerinden ciddi şüpheliyiz. Bu bilgiler ışığında işyerinin samimiyetsiz olduğu sebebiyle devam davası açsak sizce ne kadar başarılı olabiliriz veya en azından İşe gidip geri döndürüldüğüm için 4 aylık işe başlatmama tazminatını alabilir miyiz ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 4 Mayıs 2021; 5:0:14 >
  • hasan19866 H kullanıcısına yanıt

    Bu durumda davaya gerek olmaksızın işe iade davasında size verilen tazminatları avukatınızın icraya koyması gerekmektedir. İcra neticesinde, borca itiraz söz konusu olursa işe iade alma konusundaki samimiyetsizlik itirazın iptali davasında tartışılır. Nitekim yazdıklarınıza bakarak söyleyebilirim ki ispat konusunda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmayacaktır.

  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşkkür ederim. Sadece şahidimi ik ofisine almadılar. Ik ofisinde olup biteni kulakları ile duymadı. Ön ve arka kapıdaki güvenliklerin haberi olmadığını duydu. Bakıldığında ik ofisinde 2-3 dk durdum durmadım. Şahidimi çağırmak istediğimi söyledim fakat kabul etmediler. Söylenmesi gerekenler söylendi ve görüşme son buldu.
    Bir kaç resim çekip tutanak tuttuk ve oradan ayrıldık. Şahidimin ifadesi yeterli görülürse Benim bu konuda irademi 1 kere dahi olsa ortaya koymam, samimi olmadıklarını düşündüğüm için daha fazla denemem için olumlu olumsuz görüşünüzü de sorabilir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19866 -- 5 Mayıs 2021; 2:34:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuda sizi yönlendirmem doğru olmaz maalesef. Bu durumu avukatınız ile değerlendirmeniz daha yerinde olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.