Şimdi Ara

Vitesi D'ye atınca gelen GARÇ sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tam otomatik şanzımanlı Golf aldık, araçta motor ve şanzıman soğukken yada hava soğukken mi bilemedim artık; vitesi D ye atınca doğal olarak bir kavrama/hareketlenme oluyor ancak o esnada GARÇ yada VICK   gibi bir ses çıkıyor. Daha önce kullandığım otomatik şanzımanlarda böyle bir ses hiç duymadım. bir süre geçip araç ısınınca bu ses gelmiyor. İlk etapta sanki vites zorlanıyor gibi geldi. Ama geçişlerinde en ufak bir gecikme yada vuruntu yok. Bu sese dair fikri olan var mı?

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Başlığı okuduğumda markayı tahmin ettim doğru çıktı ulan vw hiç mi yanıltmazsın   

  • Konuyla ilgili fikir yürütmeye çalışıyorum ancak Araç kaç km'de ? şanzımanı daha önceden onarıldı mı ? arızalı olan serideki araçlardan biri mi ? modeli ? şanzıman yağı daha önce değişti mi ? gibi gibi bir sürü soruya cevap bulabilmek lazım daha sonra daha net fikir yürütebiliriz hep beraber.


    +Ses bu videodaki gibi bir ses mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurhakz16 -- 11 Mart 2021; 20:49:56 >
  • Mekatronik kavma arızası. Umarım garantilidir
    9 bin tl
  • hocam arabanız baya eski bir model yani normal, çok dinlemeyin o yaştaki arabayı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312

    Mekatronik kavma arızası. Umarım garantilidir
    9 bin tl

    hocam arkadaş "tam otomatik şanzımanlı Golf" demiş yani mk3 ve altı bir golf almış (1974-1999)


    onlarda dsg yok tork konvertörlü

  • şanzıman yağı değiştirerek başlayın sorun çözmeye. vw fanı değilim ama ezberden dsg yorumları gelmiş muhtemelen araç dsg değil.
  • Şanzımandan bile kaynaklanmayabilir problem. Şanzıman kulakları (transmission mount) eskimiş yada çatlamış olabilir.
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    bana da şanzıman kulağı yada takozu gibi geliyor. çünkü frene bastığımda da o ses geliyor. yada direksiyonu sağ yada sol yaptığımda. D ye atınca da aynı ses geliyor. amortisör takozu diyeceğim ama ne alaka denilebilir. o zaman şanzıman takozu yada kulağından mı geliyor acaba diye düşünmüştüm. şanzıman takozu ise herhangi bir müdahale yapmamıza gerek var mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurhakz16

    Konuyla ilgili fikir yürütmeye çalışıyorum ancak Araç kaç km'de ? şanzımanı daha önceden onarıldı mı ? arızalı olan serideki araçlardan biri mi ? modeli ? şanzıman yağı daha önce değişti mi ? gibi gibi bir sürü soruya cevap bulabilmek lazım daha sonra daha net fikir yürütebiliriz hep beraber.


    +Ses bu videodaki gibi bir ses mi ?

    Hayır, öyle bir ses değil. Zaten dsg değil bu. Aisin marka tork konvertörlü

  • 2006 model ve 150 bin km. O kadar da tarihi eser değil :)

  • Son bakım tarihinin üzerinden ne kadar zaman geçmiş? Bakımı gelmişse bakım yaptırın. Ayrıca iyi bir ustaya göstermenizde yarar var başka sorunlara yol açarsa daha çok huzursuz olursunuz ve sonra burada daha çok konu açmaya başlarsınız. Biz de daha fazla cevap vermek zorunda kalırız (: Neyse bunlar hep birbiriyle bağlantılı mesela şu an zamanım gidiyor o da başka bişeyle bağlantılı. Şaka maka zaman kaybetmeden yaptırmanızı öneririm müsait zamanda.
  • tonodias kullanıcısına yanıt

    hocam huzursuz değilim, aracımla ilgili olmaya çalışıyorum. en fazla şanzıman dağılır ve yaptırırım sorun değil. daha önce benzer sesi duyan varsa meseleyi öğrenmiş olurum , dileğim bu.

  • anyhill kullanıcısına yanıt
    R ye alinca ayni sed geliyor mu?

    Bir de D ye gecince anlik sarsinti oluyor mu?
  • 2004 Model Tam Otomatik Octavia vardı bende (KMsi aldığımda 60bindi, 100bin olunca sattım). Buna benzer sesi sadece yükü şanzımana bindirdiğim zaman (park ettikten sonra, önce vitesi P'ye takıp daha sonra el frenini çekmek) ve vites topuzundaki düğmeye basmadan vites atınca duydum. Ama bir sorun yaşatmadı hiç, bu şanzıman DSG gibi sorunlu değil oldukça sorunsuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 12 Mart 2021; 1:57:17 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt

    Vag tam otomatikte denemedim ama, buna benzer durumla bende karsilastim. Ben garc sesi degil zor gecen vites sesi gibiydi, bazi araclarda da parmak siklatmasina benziyordu. Ama p konumunu el freni olarak kullanmazsaniz hic boyle bir sey yapmiyordu. Konu sahibinin de boyle bir kosullarda duydugu ses mi acaba?

  • balata olabilir mi? vitese taktığınızda araç gitmeye çalışıyor eğer balatada sorun varsa o hareketten dolayı ses yapabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix

    2004 Model Tam Otomatik Octavia vardı bende (KMsi aldığımda 60bindi, 100bin olunca sattım). Buna benzer sesi sadece yükü şanzımana bindirdiğim zaman (park ettikten sonra, önce vitesi P'ye takıp daha sonra el frenini çekmek) ve vites topuzundaki düğmeye basmadan vites atınca duydum. Ama bir sorun yaşatmadı hiç, bu şanzıman DSG gibi sorunlu değil oldukça sorunsuz.

    kullandığım aısın tam otomatik bu şekilde kullanırsanız bir ses çıkarıyor acaba bu olabilirmi..

  • Yükü şansımana bindirmeyin dururken.
    Yani
    Tam durdunuz fren ile
    Özellikle yokuşlarda aracı N ye alın
    El frenini çekin
    Ayak frenin bırakın
    Yük elfrenine binsin
    Araç kaymıyor ise P ye alın
    Tüm otomatik araçlarımı bu şekilde kullandım ve kullanıyorum tavsiye ederim.
    Ama aracı P den zor sarsıntılı ve sesli bi şekilde değiştiriyorsanız içerde birşeyleri zorluyosunuz demektir dikkat edin.
  • Hava soğukken şanzıman yağının viskozitesi düşer. Siz aracı d'ye aldığınızda sert şekilde geçer, normal bir durum. Ayrıca aracın şanzıman yağı eskidikçe de bu durum daha çok görülür. İkisi bir araya gelince bariz hissedilir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.