Şimdi Ara

Thh Kararı ve İlamlı İcra Takibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısa özetle ben bir ayakkabı almıştım ve ayakkabı yanlardan açıldı. Ürünü satın alalı 6 ay olmadığı için ayıplı mal karinesi sebebiyle garantiye yolladım. Firma ayıplı mal olduğunu kabul edip bana değişim çeki yolladı. Ben para iadesi talebimi ilettim ancak kabul etmediler ve thh ye başvurdum ve kazandım. Karşı tarafa geç ulaşmıştır ve itiraz ederse diye karar bana tebliğ edildikten sonra 1 ay bekledim.(15 günlük hak düşürücü süre sebebiyle) Her neyse gidip ilamlı icra takibi başlattım. Benden 59.30 tl başvurma harcı ve 19 tl posta pulu ücreti alındı. Benim asıl alacak miktarım 831 tl. Yasal faiz de istedim tabi ki. Başvurduktan sonra İcra Müdürlüğü takip başlatmış ve firmaya tebliğ edilmiş. Firmaysa sadece asıl alacak miktarını yani 831 tl yi ödemiş. Ancak ne devletin alacağı tahsil harcını, ne benim ödediğim başvurma harcını ne de posta pulu ve yasal faizini ödememişler. Dosya hâlâ açık gözüküyor. Ve hâlâ 118.16 tl borçları gözüküyor. Ne zaman tam olarak alacağımı karşı taraftan alabilirim. Sonucu ne olur? Ayrıca firmadan için "Borçlu ve müflis" ibaresi kullanılmış. İflas ettiği için haciz işlemi yapılamaz mı?



    Thh Kararı ve İlamlı İcra Takibi
    Thh Kararı ve İlamlı İcra Takibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polatxp635 -- 11 Mart 2021; 13:55:57 >







  • İcra müdürlüğüne gidip bakiye borç muhtırası gönderilmesini talep edeceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Bakiye borç muhtırası nın yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle bazı icra müdürleri talepleri reddediyormuş. Böyle bir şey var mı? Direkt haciz işlemi başlatırsam ne kadar haciz masrafı çıkar bana?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polatxp635

    Bakiye borç muhtırası nın yasal dayanağı olmadığı gerekçesiyle bazı icra müdürleri talepleri reddediyormuş. Böyle bir şey var mı? Direkt haciz işlemi başlatırsam ne kadar haciz masrafı çıkar bana?

    Müdürler işleri kolaylaştırmak yerine element uydurmayı severler. Siz talep edin, reddederse ona göre hareket edersiniz. Ben reddedene denk gelmedim bu arada.

  • Merhaba, ben de özel okul ücret iadesi nedeniyle yaptığım thh başvurusunu kazandım. 4308tl alacak için icra başlatmaya karar verdim. Kararın tebliğinden sonra 3 hafta geçti, bu süreçte karşı tarafın itiraz edip etmediğini nasıl anlarız? Edevletten baktığımda itiraza ilişkin bir kayıt görünmüyor karar alındıktan sonra.

    Bir de ilamlı icra için avukata gerek kalmadan direkt icra müdürlüğüne gitmemiz ve bireysel olarak başvuru yapmamız yeterli oluyor değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ntquartex kullanıcısına yanıt

    kendiniz yapabilirsiniz

  • Borçlu ve müflis ifadesi standart bir ifadedir. Bakiye borç için borçluya bakiye borç muhtırası çıkarılabileceği gibi borçlunun taşınır-taşınmaz mallarına haciz konulmasını banka hesaplarına bloke konulmasını da talep edebilirsiniz.

  • ntquartex kullanıcısına yanıt

    e-devletinizi kontrol edin. Eğer tüketici mahkemesinde herhangi bir dava görünmüyorsa karar kesinleşmiştir. Kararı kendiniz icraya koyabileceğiniz gibi avukat yardımı ile de icraya koyabilirsiniz. Avukat ile takip özellikle, borçlu icra emrine rağmen borcu ödememesi noktasında haciz konulabilmesi açısından önem arz ediyor.

  • avcelikbilek kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bugün son bir kez edevletten "Adalet Bakanlığı Dava Sorgulama" alanından kontrol ettim, bugün itibariyle karara itiraz etmiş karşı tarafın avukatı.

    Bundan sonraki süreçte konu tüketici mahkemesinde görüşülecek heralde nihai karar için. Yaklaşık ne kadar sürüyor bu süreç kabaca?

    Davanın gidişatını yine Adalet Bakanlığı Dava Sorgulama alanından mı yoksa THH başvuru ekranından mı takip etmek gerekiyor?


    Araştırıp okuduklarımdan anladığım kadarıyla da bu karar kesin olacak ve ne ben ne de karşı taraf artık itiraz edemeyecek.

    Olur da karşı taraf kazanırsa da anlaşmazlık bedelinin maximum 10%'u kadar avukatlık masrafı talep edebilme hakkı doğuyor doğru mudur?

    Thh Kararı ve İlamlı İcra Takibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 23 Haziran 2021; 16:38:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.