Şimdi Ara

Debug LED Cpu ışığı yanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CPU: Ryzen 5 5600X

    GPU: ASRock RX 590

    MoBo: B450 Tomahawk Max

    RAM: Adata D30 3000 MHz

    SSD: Samsung 860 EVO 500 GB

    HDD: Seagate 1 TB


    Sistemim yeni. Parçalar sıfır sayılır. Sadece işlemciyi ikinci el aldım. Adam ekran kartı için sistem alıp sistemin üzerindeki donanımları ihtiyaç fazlası olduğu için satıyordu. Hiç kullanmamış dediğine göre. Ben de pozitif düşünmeye çalışıyorum bozuk işlemci satmadığını ümit ediyorum.


    Bilgisayarın montajını sıkıntısız yaptım, bios flashback ile son sürüme güncelledim. Bilgisayarım sorunsuz çalışıyor ve işlemciyi de algılıyor ama anakartta nedense bu ışık yanıyor...


    Sorun ne olabilir?


    Debug LED Cpu ışığı yanıyor?



  • İşlemciyi 15 dakika teste soktum. Sizce sonuç nasıl? Sağda gördüğüm kadarıyla sıcaklık değerleri iyi. ''ID-COOLING SE-224-XT'' soğutucu kullanıyorum.


    Debug LED Cpu ışığı yanıyor?

    Ama anakartın üzerindeki ışık beni deli edecek.

  • Hocam öncelikle müsterih olun ben de aynı model işlemciyi teknobiyotikten sıfır olarak aldım, aynı anakartı kullanıyorum seninle bende de o debug led sorunu var.

    Hatta reddit vs. araştırdım benzer konfigürasyona sahip olan yabancılar da aynı sorundan müzdaripmiş. Bence sorun tamamen kozmetik,ufak bir sorun çünkü sistemimin herhangi bir aksamında,çalışmasında problem yok. İleriki bioslar ile çözülecek bir sorun olduğunu düşünüyorum.

  • Evet, ben de bug diye okudum. Zaten işlemcinin performansında bir sıkıntı yok. Muhtemelen ileriki bios sürümlerinde çözülecektir. @Dreadfrost

  • Yazılımsal bir durum gibi görünüyor. İşlemci çalışmasında sıkıntı yoksa takılmayın bir sonraki bios güncellemesinde sorunu çözerler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.