Şimdi Ara

İnternet altyapılarının yaygınlaştırılması teşvik edilecek! [YASALAŞTI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi" TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.


    İnternet altyapılarının yaygınlaştırılması teşvik edilecek

    Mobil telefon kapsama alanının ve internet hizmeti altyapılarının yaygınlaştırılmasını teşvik edecek düzenlemeler yapılacak.


    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçesinde yer alan ilgili ödeneklerin, evrensel hizmet ödemelerinin yapılabilmesini teminen yıl içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bütçesine aktarılabilmesine imkan sağlanacak.


    Bu kapsamda, uluslararası örneklere uygun şekilde, evrensel hizmet yükümlüsünün belirlenmesine yönelik yöntemlerin çeşitlendirilmesi, evrensel hizmet yükümlüsünün birden fazla işletmeci arasından belirlendiği hallerde net maliyet hesabına esas teşkil edecek yöntemin tanımlanması, evrensel hizmet yükümlülerine evrensel hizmet işine ilişkin bedelin yüzde 30'una kadar avans ödenebilmesi ve ortalama 18 ayı bulan ödeme periyotlarının kısaltabilmesine imkan tanınması amaçlanıyor.


    Ayrıca evrensel hizmet kapsamında yürütülecek projelerde, zorunlu hallerde altyapı kurulumu gerektiren işlerde evrensel hizmet yükümlüsü olma şartı aranmayabilecek.


    https://www.trthaber.com/haber/gundem/ekonomiye-iliskin-duzenlemeler-iceren-torba-teklif-yasalasti-563478.html




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 11 Mart 2021; 11:48:47 >







  • Teşvik yapıyoruz demek için yapılan teşviklerin kimseye bir faydası olmuyor.
    Fiber muafiyeti geldi zamanında. Amaç her 4 abone den biri Fttb/Ffth kullanacaktı. Olmadı.
    Sonra abone sayısı artsın diye 4 mbps ye kadar 20 gb akn li internetsiz ev kalmasın paketi çıktı. Millet ucuz diye 4 mbps akn sonrası hızı 1 mbps ye düşen hız nedir bilmeden atladı. Bir çok kişi mağdur oldu. Memnun olmadılar. İptal de edemediler taahhüt var diye. Dünyanın cayma bedeli çıktı

    Şimdi bu avanslar kime neye göre verilecek ve nasıl kullanacak bilmiyorum ama umarım önceliği alt yapı olmayan, Port sorunu olan, adsl hizmetini bile doğru düzgün alamayan yerler için harcarlar.

    En büyük teşvik aslında özel iletişim vergisini tamamen iptal edip KDV yi yüzde 8 e çekmek.
  • mcrew kullanıcısına yanıt

    Abone sayısı artsın diye 4mpbs nedir ya 2021'deyiz. Japonya'da herkes 5 Gigabit internet alabiliyor.

  • JustOffer kullanıcısına yanıt
    https://www.donanimhaber.com/Ulastirma-Bakanliginin-ucuz-internet-tarifeleri-belli-oldu--90243

    Öyle bir de limit koydular çok talep olursa diye. Abone sayısının yüzde beşine kadar.

    Aynısını fiber muafiyetinde de yaptılar. Olur da Telekom önünü alamaz abonelerin yüzde 25 ine fiber getirirse beş yıldan önce, beş yıllık süre dolmadan biter dediler.

    Bu da öyle bir teşvik olacaksa hiç yapmasınlar daha iyi. Tüketiciye yarardan çok zararı oluyor.

    Fiber muafiyeti süresinde binalara çekilen fiber kutuların hepsi verimsiz, sıkıntı çıkaran düşük kapasiteli fttb/dsl kutulardi çoğunlukla. fttb/eth veya gpon a göre daha sıkıntılı.

    Ucuz internet tarifesi altında satılan internette de fiyatları görünce bir çok kişi direk abone olmak istedi. Babam bile söylemişti 30 liraya sınırsız internet var. Alalım mı diye. Her yerde reklam var demisti. İnsanlar hızın ne olduğuna pek anlamadığı için abone oldu. Tabi zaten yavaş olan 4 mbps hız 20 gb akn sonrası 1 mbps ye düşünce hiç kullanılamaz hale geldi.

    İnsanlar memnun olmadığı için iptal ettirmek istedi ve çok yüksek cayma bedelleri istendi. Bunun yerine üst paketlere geçme tavsiyesinde bulunuldu. Tabi yeni aboneye atıyorum 60 liraya 16 mbps akn li paket sunulurken, bu 4 mbps hız kullanan ve hızından memnun olmayan taahhütlü aboneye aynı 16 mbps akn li paketi 80 liradan çaktilar.

    Bunun yanında 4 mbps akn li paketin akn si dolduğunda hızı 1 mbps ye düşüyordu. Fakat o sıra yeni akn düzenlemesi geldiği için bir anda 4 mbps hız akn sonrası 3 mbps ye düşmeye başladı. Bazı aboneler 3 mbps hız 30 lira benim için yeterli ve uygun diyerek bu paketlere 24 ay taahhüt verdiler. Bu şekilde bir süre abone toplandiktan sonra tekrar hızlar 1 mbps ye düşmeye başladı. İnsanlar şikayet ettiler 3 mbps ye düşen hız neden bir anda 1 mbps ye düşmeye başladı diye. O zaman da cevap olarak bu tarife akn düzenlemesinden ayrı devlet destekli olduğu için diye işin içinden çıktılar. Orada da bir kesimi mağdur ettiler.

    Forumda konusu da vardı. Yani bu sektörde yapılan teşviklerin faydasindan çok zararını gördük. Bu da öyle olacaksa bence hiç girişmesinler bu işe. Belki iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıliyor ama birileri bunu suistimal edip tüketiciyi mağdur ediyor.

    Bu verilen avanslarda inşallah öncelikle hizmet alamayan veya çok kötü hizmet alan aboneler için kullanılır. Port bekleyen, alt yapı bekleyen ve sadece düşük hızda adsl hizmeti alan aboneler ve bölgeler için.

    Umarim 80 mbps vdsl alan bölgeyi Ftth bölgesine çevirmek için kullanılmaz.




  • -Ecek, -acak ve yıl 2021.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2100de her hane fiberi kullanacak gibi görünüyor. Adamlar kablo kutu koymayı iyi biliyor lakin alt yapıyı aktif etmeye gelince çuvallıyorlar. İstemiyorum fiber miber aylardır bekleyiş içerisindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.