Şimdi Ara

yeni modemlerdeki bağlantı kopma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Evde 8 yaşında emektar bir VMG3312-B10B vdsl modem ile türk telekom kullanıyordum, evden çıkıp sokağa geçene kadar çekmeye devam ediyordu öyle güzel bir modemdi. Superonline fiber'e geçiş yaptım, salondan balkona, diğer odaya vs geçerken bağlantı kopuyordu, daha eski başka bir huawei modem verdiler, onda bağlantı kopması olmadı ancak bu da ikiden fazla cihaz bağlanınca kaldıramayıp resetleniyordu. Baya bir uğraşıdan sonra Zte modem verdiler, onda da oda değiştirince kopma sorunları oldu. Superonline kendi aldığımız modemi kullanmaya izin vermediği için aboneliği iptal edip tekrar türk telekoma ve emektar modeme döndüm.


    Fakat şimdi de bağlı cihaz sayısı arttığı için artık bu eski modem yoğunluğu kaldıramıyor, yeni bir modem almak istiyorum.


    Bir arkadaşım da yeni modem bakarken vatandan bir tane zyxel modem aldı, odadan odaya geçerken bağlantının koptuğundan şikayet ettiği için iade edip eski modemine döndü.


    Anladığım kadarıyla yeni modemlerin hepsinde ortak olan bir şey var ve bu yer değiştirmelerde bağlantı kopmasına neden oluyor ama ne olduğunu çözemedim,


    bu tür sorunlar çıkarmayan iyi bir vdsl modem biliyor musunuz? hangi marka ve modeli tavsiye edebilirsiniz?








  • Altyapımı VDSL olarak güncelledikleri için ben de eski emektar modem yerime vdsl destekli modem almak zorunda kaldım. Çok fazla bütçem olmadığı için f/p olarak keenetic omni aldım. Beklediğimden şık ve performanslı çıktı, çekim kalitesi üst düzey değil ama yeterli, en uç oda duvarları hariç çekiyor. Sürekli olarak çalışmak için tasarlanmış ve arada kapatıp soğumasını beklemeniz gerekmiyor, ısıdan dolayı performans düşüşü olmuyor, akdeniz bölgesi için bu baya iyi bir özellik :) Bu modelde çift anten var, bütçeniz uygunsa 4 antenli ve 5 ghz destekli keenetic extra sizin için uygundur diye düşünüyorum. Asus modemleri çok önermem ping ve kopma sıkıntısı var diye biliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.