Şimdi Ara

5900x CPUZ Skor Düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    5900x MSI MAG 360r cooler ile gskill 32 gb @3600 MHZ ile kullanıyorum.


    CpuZ için single thread 650 multithread 9600 civarı puanlar alındığını gördüm. Ancak benim single da 593 multi de 9280 i geçmiyor. Tüm uygulamaları kapattım testi yaptım ama hiç bir şekilde o değerleri yakalayamıyorum.


    Bende bir sorun mu var acaba?




  • anakart ne?biosta herhangi bir ekstra ayar var mı?o 650'ler için oynuyor millet biosu bence.LLC açıyor enchanment midir varsa onu açıyor belki curve yapıyor yani 650 taktım açtım normali değil ama seninki de düşük biraz bi 620 630 olsa elleme derdim.

  • Eğer auto'da ise yüksek çıkmaz. Manual Overclock olması lazım.

  • Valla hocam bende anlamadım acaba bende mi terslik var diye. Anakart Asus Rog Strix x570 e-gaming. Herhangi bir biosda orda burda oynama yapmadım. driverlarını falan kurdum anakartın o kadar. Zaten çok anladığım bir konu değil ama internetten bakınca düşük geldi. Acaba BIOS dan birşeyler mi açmak gerekiyor dersiniz?

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Overclock yok hocam bende. Auto manuel den kastınız nedir anlayamadım açıkçası.

  • PBO+MANUEL overclock biosda,disabled olabilir. Bence çok uğraşmayın. Veya bi deneyin .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Mart 2021; 2:10:0 >
  • Merhaba hocam. Çok anladığım konular değil.
    O değerlerin benim için çok önemi de yok ama sadece bende bir terslik eksiklik mi var onun için kurcalıyorum. Sizce bir problemim var mı acaba?
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Yanlış biliyosun. Autoda 9350 çoklu, 660 tekli çekirdek basarmi veriyor 5900xt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLooP

    Valla hocam bende anlamadım acaba bende mi terslik var diye. Anakart Asus Rog Strix x570 e-gaming. Herhangi bir biosda orda burda oynama yapmadım. driverlarını falan kurdum anakartın o kadar. Zaten çok anladığım bir konu değil ama internetten bakınca düşük geldi. Acaba BIOS dan birşeyler mi açmak gerekiyor dersiniz?

    aynı anakartı kullanıyoruz hiç uğraşma ben sana akşam bios resimleri atayım ona göre ayarla.o zamana kadar fırsat bulursan şu biosu kur.



    sağda 3405x diyor bu unlocked bios yani gizli özellikleri açıyor.benimki bu şekilde şimdi gösterince bunlar bende yok diyeceksin.



    https://www.hardwareluxx.de/community/threads/asus-x570-strix-series-x570-e-gaming-x570-f-gaming-x570-i-gaming.1236042//





  • Hocam şöyle birşey yaptım. Ryzen Master kurup auto oc ye getirdim ve cpuz ile tekrar bench aldığımda single 650 multi 9600 küsürlere geldi. Acaba doğru yolda mı ilerliyorum bilemiyorum :)

  • bLooP B kullanıcısına yanıt

    sıcaklıklarda sorun yoksa böyle devam edebilirsin.ben zaten manuel oc göstermeyecektim.curve oc gösterebilirdim.böylece işlemcide problem olmadığını 650 alabildiğini görmüş oldun.

  • evet benim için önemli olan işlemcide mi yoksa benim setupda mı bir sorun olup olmadığı idi. sistemi yeni topladım bir yerlerde sorun var mı onu kontrol ediyorum açıkçası. yoksa OC veya score benim için anlam ifade etmiyor stock kullanıyorum.

    işlemcide ya da setupda sorun yok diyebilir miyim artık?

  • Asus x570-e anakart ile boost özelliklerinin hepsi kapalı geliyor fabrika ayarlarında. O gördüğün puan işlemcinin herhangi boost özelliği kullanılmadığında aldığı puan. Güzel bir curve optimizer ve manuel pbo ayarlarıyla 670-680 tek çekirdek ve 9900-10000 çoklu çekirdek puanı alabilirsin hemde stock halinden yalnızca 20watt ekstra güç tüketimiyle.
  • bLooP B kullanıcısına yanıt

    yani cpuz sonucu windowsa nasıl ayarladığına alttaki programlara göre değişen bir şey.uğraşır 650 yapardık oc yapmadan ama kim uğraşacak dersen ki sonuç önemli değil diyorsun o zaman bence bir problem yok sistemde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    yani cpuz sonucu windowsa nasıl ayarladığına alttaki programlara göre değişen bir şey.uğraşır 650 yapardık oc yapmadan ama kim uğraşacak dersen ki sonuç önemli değil diyorsun o zaman bence bir problem yok sistemde.

    teşekkürler hocam ilginiz için. sistemi biraz zor kurdum 10 yıl sonra epey şey değişmiş sıvı soğutmalar rgbler derken acaba birşeyleri ters mi yaptım diye endişe etmiştim. sorun yok diyorsanız bence gerek yok.

    yalnız aynı anakartı kullandığımıza göre size bir şey sormak istiyorum. Kasam Asus Helios ve front paneldeki usb-c portunu anakarttaki usb-c kısmına bağladım. ancak çalıştıramadım. anladığım kadarı ile anakarttaki usb 3.2 gen2 heliosdaki usb 3.1 versiyon. bundan dolayı çalışmıyor olabilir mi? geriye uyumluluk yok mudur ya da biosdan birşeyleri mi değiştirmem gerekecek?


    @omerf

    teşekkürler hocam size de. bu bilgiyi öğrenmek iyi oldu açıkçası. benim için önemli olan birşeyler ters mni değil mi onu öğrenmek idi.





  • 5600X stok ayarlarla 640 çıkıyor.

  • bLooP B kullanıcısına yanıt

    bende çalışıyor type c çıkışı kasa helios.

  • ASUS anakartta Prime95, CineBench'e falan yönelik preset ayarın olduğu bir yer var, performance bias olabilir, çok canınızı sıktıysa onları değiştirip deneyin ama bana skorlar gayet makul geldi.

  • Amd ryzen yazılımı var Windows için güç planları falan ekliyor sisteme. Şaşırtıcı ama orda amd ryzen balancedi seçince amd ryzen high performance'tan daha yüksek skor çıkartıyor. Bir dene istersen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLooP

    Overclock yok hocam bende. Auto manuel den kastınız nedir anlayamadım açıkçası.

    Auto yapınca otomatik overclock yapıyor. Genelde bütün anakartlar da auto dur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.