Şimdi Ara

Herkesin evden çalıştığı bir dünyada üretim, imalat ve hizmet nasıl olacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu durum bana çok haksız geliyor. Günümüz dünyasında çok sayıda insan evden çalışmakta. Özellikle koronavirüsle birlikte bu durum yüzdesini bilmemekle beraber çok fazla arttı fakat üretim ve imalat sektörlerinde çalışanların evden çalışma gibi bir lüksü yok. Hizmet sektöründe yasağa tabi olmayan mesleklerin de aynı şekilde (kargocular, kuryeler vs.) evden çalışma lüksleri bulunmuyor. Bu sektörlerde çalışan insanlar yarın kalkıp çalışmamaya başlasa çok ilginç şeyler yaşanır. Sonuçta herkes evden çalışma rahatlığını ister.




  • Üretim olmayacak muhtemelen hocam, hizmet sektörü ağırlıklı ülkelerde üretimden ziyade emek, çaba karşılığı var. Gözle görülmeyen ama belli bir emek sonucu şekillendirilen insanlar oluyor, hizmet sektöründe. Sağlık, eğitim, banka sektörleri bunlara güzel bir örnek.

  • Bahsettiğiniz sektörde çalışan insanların işi zaten tehdit altında. Bu sektörlerde hiç kimsenin biz de evden çalışacağız deme gücü olduğunu sanmıyorum. Ekonomik kriz sonucu işlerini kaybetmektense çalışmayı tercih etmek zorundalar. Adil mi bilmiyorum fakat diğer insanların evden çalışması pandemi koşullarını hafifletiyor ve hizmet sektörünü olası çöküşten koruyor. Adaletsiz olduğunu sanmıyorum o yüzden.

  • Evden çalışmayı da ne zannediyorsak...


    İki saat toplantıyla alınabilecek karar dört saat sürüyor.

    Eğitim de öyle. Bütün materyali bilgisayardan verilebilecek şekilde hazırlamak, iletişimin soru cevaba daha az açık olması, bunlar ek zaman alıyor.

  • Ben arabadan çalışıyorum resmen bunu anladım. Toplantı olacak hemen arabaya koşuyorum. Birini arayacam hemen arabaya gidiyorum. Para alacam hemen arabadayım. Hayatım araba olmuş :D


    şirket arabası bu arada. 2020 egea 1,3

  • aslında olması gereken her binanın altında imalathaneler ve otoparklar olmalı. sanai bölgelerini toparlamak olası bir saldırıda kolayca hedef olmak demek. sanai bölgeleri dağıtılmalı. mümkünse kırsalda işçilere ayrı konutlar ve yakınlarında fabrikaları yer altında olacak şeklinde organize olunmalı.

  • Türkiye'de işçilerin hakkı yok, işçiler kötü çalışma şartlarına kötü asgari ücretlerine itiraz için birleşse eylem yapsa, inanın sermaye afrikadan bedavaya çalışacak işçi getirir, işçiler ancak haklarını kendilerini düşünen bir iktidar ile alabilirler, bu da çok zor.

  • Gelecekte üretim tamamen robotlar ve yapay zekâ ile yapılacak, insansız fabrikalarda 24 saat kesintisiz üretim yapılacak; vasıfsız çalışan iş bulamayacak. Zengin ülkeler çalışmayan vatandaşlarına "asgari yaşam geliri" verirken fakir ülkeler iyice dibe batacak.

  • Herkes evden çalışmayacak, insanlığın %80 civarı evden çalışacak. Bir kısım insanın tabii dışarıda çalışması da gerekli.

  • Mecburen evde çalışmayanlar da olacak. 

  • Saçma başlık, herkesin evden çalışacağını kim söyledi? Sadece iş kolu buna uygun olanlar bu şekilde çalışacak ve çalışıyor da zaten. Haksızlık derken o haksızlıklar işlerin doğasında hep vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Haziran 2021; 17:9:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes dinazor midesinde çalışırken dinazorun götünden kim çıkacak ve neye göre çıkacak diye sorsaydın daha mantıklı olurdu belki.  


    herkes evden çalışırsa sana ekmeği kim yapacak, kim satacak. hadi sen kendi ekmeğini evinde yaptın. Unu kim yapacak ve kimden un alacaksın.


    Başlık açmak için başlık açılmış ise bizde yorum yapmak için yorum yapalım :))

  • Olamayacak.. Zaten olamayacağı için birçoğu bilim insanı ve ekonomist ondan dolayı tam kapanma belli süre olabilir ancak tamamen imkansız diyorlar ya.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.