Şimdi Ara

Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
5.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elbette 1. neden madenciler ama madencileri bahane edip nasılsa ne fiyat yazsam satılıyor düşüncesi ile hareket edip tez yoldan cebini doldurmaya çalışan uyanıklarda az değil.


    Bu ürünler üretici markalar tarafından (Asus olsun MSI olsun) TR deki toptancılara normal eski fiyatlardan yani RTX 3070 750-800$ dan, RTX 3080 1000-1200$ fiyatlardan satılıyor. Ama sadece kendi cebini doldurmakla meşgul olan bu toptancı firmalar millete hiç acımadan bu ürünleri iki hatta 3 katı karla bayilere satıyor. Genelde alanlarda mining için kullananlar olduğu için nasılsa bu fahiş fiyatlara satılıyor düşüncesi ile buna itiraz eden bayileri umursamıyor. Adam PC toplatacak oyun ya da grafik için alan müşterisine ama toplayamıyor. Bu konuyu hep beraber rekabet kurumuna ve CİMER e şikayet edin. Bugün Ankarada bir toptancıda çalışan arkadaşa neden böyle yapıyorsunuz bu etik bir ticaret mi dediğimde abi ben de karşıyım ama herkes yapıyor diye bizimkiler de yapıyor diyor. Yani hakkınızı yurt dışında fırsat kollayarak değil FAHİŞ fiyata satıp cebini dolduran toptancılar üzerinden ararsanız bu iş kısa sürede çözülür.


    Örneğin bu firma MSI markasının Ankaradaki en önemli dağıtıcılarından biri ama yaptığı fırsatçılığa bakın. MSI ın instagram ve diğer sosyal medya hesaplarında tepkinizi dile getirin belki dikkate alırlar.

    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?


    Aşağıda MSI marka Ekran kartlarının RESMİ Türkiye İthalatçısı Penta Bilgisayarın GTX 1650 Ekran kartı için yayınladığı bayi fiyatını görüyorsunuz. Ama bunu bu fiyata maalesef her bayii alamıyor MSI bunları aylar öceden belirlediği bir kaç tane Büyük! ya da dağıtıcım dediği toptancı firmalara ürünler daha yoldayken satıyor. Peki bu dağıtıcı firma bilgisayar firmalarına ya da el altından sattığı son kullanıcılara (sorduğunuzda son kullanıcıya satmıyoruz derler çünkü) kaça satıyor o da aşağıda. %300 karla satıyor. Nerdesin EY Ticaret bakanlığı ve Rekabet kurumu? Burda bu işlere de bakmayacaksanız ne işe yararsınız?




    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?
    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarForce -- 1 Nisan 2021; 12:29:48 >







  • 1.NVİDİA/AMD ve bunların partnerleri MSI/ASUS/GİGBAYTE DİGERLERİ

    Sen TIRLARLA Bu Mining denilen,madenci denilen kesime elindeki tum kartları satıyorsun.Burada diyorsun kiş oyuncular umrumda degilsiniz size ancak muhtac olursam kart satarım.Son sırada siz geliyorsunuz.

    Ayrıca NVİDİA/AMD ikilisi 300USD duyurdugu kartları 500 USD ye partnerlerine satarak adeta zincir etkisi ile ben Vaad ettşigim fiyatın ustunde partnerime satıyorum partnerim fahis fiyata tırlarla madencişlere satıyor.Kalanları distribitore satıyor.Distribitor fahis fiyatla bayiye satıyor.Bayiler de fahis fiyata size satıyor isinize gelirse diyor.

    yani olay NVİDİA/AMD den baslıyor MSI/ASUS/GİGABYTE digerleri ile devam ediyor.Sonra Devreye TR deki Distribitorler giriyor.


    Eger ki dediginiz dogru ise bile Vergi Derim,Kur Derim,talep derim,isinize gelirse derim diyerek TR deki Distribitorler de bu zincirleme etkiye devam ediyor.ustune zaten az sayıda gelen kartları onlar da MADENCİ,Miningci denilen kesime toptan satıyor.Onlar da oyuncu olarak ancak size ihtiyac duyarsam kartı satarım diyor.kalanı da zaten kotu malzemelere kullandıgım Hazır Sistemler ile alırsan sana satarım diyor.İsine gelirse diyor.Bİr Ekran kartı icin belki hicbir parcası icine sinmeyenb sistemleri almaya seni zorluyor.


    Bu kartları alanlardan Al Satcılar da bol miktarda var.3060Tİ 5-6 binden 6800XT/3070/3080 i 7-8 binden, 3090 ı 12 binden alıp 2 katına satısa koyuyor.ustune 3000 liradan alıp 1 yıl kullandıgı 2060/5600XT leri Allah ne verdiyse 6000-1000 arasına, 2070/5700XT leri 4000 den alıp 1 Yıl kullanıp 7-12000 den , 2080Tİ leriş de 8-12000 den satısa koyan ve bu kartları alanlar var.


    Sonuc Olarak Saaadet Zinciri gibi bir zincir var.Uretici ile Baslıyor Sonra Devreye partnerler Asus/MSI/Gigabyte vb ile devam ediyor sonra Distribitor devreye giriyor sonra Buyuk Firmalar Devreye Giriyor Zincir Marketler tekrar Madenci,Al Satcı,Stokcu devreye giriyor, Sonra bayiler kalan icin hazır Sistem zorunlulugunu devreye sokuyor.En sonunda tek magdur olan yine Son Kullanıcı,Tuketici oluyor.


    Cozum belli , İs yapmıyorsan Grafik , 3D ,tasarım , modelleme vs sadece keyfi olarak alıyorsan 1 yıl oyun oynamayı unutmak ve bunlara prim vermemek , ama 2000 lira yapacak karta 11500 veriyorsan adam da yazar 3000 e aldım 1 yıl kullandım 11500 e sattım der mesela...


    Ureticiler,partnerler,Distribitorler,bayiler sana deger verene , malı degerinde satana kadar prim vermeyeceksin.Keyfi mi alıyorsun almayacaksın.Ekran Kartı yerine icabında gidip konsol alacaksın.ya da gideceksin Onboard VGA lı islemci alacaksın.3400G gibi, 4650G gibi bunkarın Onboard u ne kadar oynatırsa 1 sene disini kısacaksın.Dusuk coz. oynayacaksın.Gidip Xbox,PS5 vs alacaksın.Ama gidip 2000 liralık karta 12000 vermeyeceksin.Veriyorsan da sikayet etme hakkın yok zaten...

    AMD-Nvidia memnun cepleri doldu 2-3 yılda yapacağı kar marjını 3-4 ayda yaptılar.


    Mining yapan adam memnun 3x 3080 ile ayda 6 bin kazanıyor.


    Miningcilere kart satanlar memnun 2K lık kartı 6K ya, 4K lık kartı 10K ya sattılar.


    Partner, distribütör, bayiler memnun satışları patladı ellerinde tek bir kart yok onlarında cepleri doldu.


    Borsa ile uğraşan memnun kafayı çalıştıran mining yapandan bile fazla kazanıyor.




    Tek memnun olmayan kesim gta 5 tayfa. Arkadaş dünya sizin kıytırık oyunlarınızın etrafında dönmüyor. Hemen saldırmadan belirteyim bende oyuncuyum ama kusura bakmayın gerçekten 2-3 oyun oynıcaksınız diye bu kadar ağlayıp zırlamalar baya komik. Dünyada şuan cripto para krizi var kalkmış biz oyuncular hebele hübele diye ağlıyorsunuz ne oyuncusu olum? oyuncu kim? kimin umurunda? milyarlarca dolarlık bir pazar şuan uçmuş gidiyor ama ''biz oyuncuları önemseyin'' kafasında polyanacılık oynuyorsunuz. Evet şuan beyaz sarayda gamerlar konuşuluyor Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor? 


    Tutturmuşsunuz ben oyun oynıcam bana eski fiyatlardan kart satın. Tamam kardeşim tek başına günde 70-75 lira kazan 3080 i 7-8 bin liradan, günde 50 lira kazan 5700XT yi 3500 liradan versinler sana bir sen akıllısın çünkü bu kartları neredeyse 3-4 ayda kendini amorti edecek fiyatlara hemen size versinler...



    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?

    Çok uzağa gitmeden hemen forumun ikinci el/ekran kartı bölümüne bakarsanız birçok arkadaşımızın daha teslim bile almadığı ekran kartlarını saniyesinde ilana koymuş olduklarını görebilirsiniz. Son kullanıcı dahi al-sat yarışına girmişken stokların bu durumda olmasının suçu yalnızca madencilere ve markalara yüklenemez. Madenci yine bir yatırım yapıp o kartlar ile para kazanıyor. Marka zaten kartın direk üretimini yapıp para kazanıyor. Bu al-satçılara ne oluyor ben anlayabilmiş değilim. Millet Amazon'dan kart bulamıyor. Paşalarımın hesaplarında geçilmiş 4-5 tane sipariş var. Gümrükte takılınca da UPS şöyle dolandırıyor, böyle yapıyor diye ağlıyorlar. Kimsenin bu al-satçı güruha prim vermemesi gerekiyor. Sabırlı olun, satın almayın. Ellerinde kalsın ürünleri. Bu al-satçılardan ürün almaya devam ettikçe beyefendiler ellerindeki sermaye ile çarklarını daha da genişletip olmayan stokların içine daha da edecekler.

    Bu kartları tek kullanan GTA 5 oyuncuları değil. Adam grafik çizim vs. iş yapacak ama kart bulamıyor. Mining dediğin olay bugün var yarın yok elbet bu balon bir yerden patlar ya da GPU mining olayı biter. Sonuçta bütün Kripto para dünyası GPU mining ile dönmüyor.

    Zaten burada olay bu değil. Miningcileri bahane edip cebini 2-3 karla doldurmaya çalışan uyanıklar.


    Aşağıda Asus Yetkili dağıtıcı dediği toptancı firmalara verdiği güncel fiyat listesini yayınlıyorum. Ne kadar kar edip milleti nasıl sömürdüklerini görün.


    CİMER e bir şikayet yazmak hiç zor değil. Bunu yapın hakkınızı arayın.

    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?


    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?

    Herkes suçu başkasına atıyor; al satıçı suçlu, perakendeci suçlu, distribütör suçlu...


    Fakat tek suçlu varsa bu mining saçmalığına izin veren amd ve nvidia'dır.


    Mining işini isteseler bitirebilirler yapılacak şey çok basit şu an ki kartların üretimini bitirp her kartın SUPER'ini çıkartıp mining performansını "göstermelik" %50'ye filan değil %10'a indirmek. Mevcut kartlara hukuki sebeplerden performans düşürümü yapamazlar fakat üretimini bitirebilirler. Yeni modelleri alacaklar bunu bilerek alacak yada almayacak. Eth mining için RTX 3060 hala kırılmadı demek ki "isteseler" yapabiliyorlar.


    Nvidia, bu mining işi bittiğinde oyuncuların yine mecbur nvidia dan kart alacağını ve nvidiaya muhtaç olduklarını bildiği için şu an oyuncular umrunda değil, şu an mining işine geliyor daha üretmediği kartları MSRP'nın 2-3 katı fiyatına satabiliyor. Bir yandan da geforce now'u boostlamış oluyor, nvidia için her türlü win win.

  • Ekmek 1 lira, savaş çıktı piyasada ekmek yok. 1 tane ekmek buldun yemezsen öleceksin. Ekmeğin fiyatı 100 lira deseler verirsin.
  • 1.NVİDİA/AMD ve bunların partnerleri MSI/ASUS/GİGBAYTE DİGERLERİ

    Sen TIRLARLA Bu Mining denilen,madenci denilen kesime elindeki tum kartları satıyorsun.Burada diyorsun kiş oyuncular umrumda degilsiniz size ancak muhtac olursam kart satarım.Son sırada siz geliyorsunuz.

    Ayrıca NVİDİA/AMD ikilisi 300USD duyurdugu kartları 500 USD ye partnerlerine satarak adeta zincir etkisi ile ben Vaad ettşigim fiyatın ustunde partnerime satıyorum partnerim fahis fiyata tırlarla madencişlere satıyor.Kalanları distribitore satıyor.Distribitor fahis fiyatla bayiye satıyor.Bayiler de fahis fiyata size satıyor isinize gelirse diyor.

    yani olay NVİDİA/AMD den baslıyor MSI/ASUS/GİGABYTE digerleri ile devam ediyor.Sonra Devreye TR deki Distribitorler giriyor.


    Eger ki dediginiz dogru ise bile Vergi Derim,Kur Derim,talep derim,isinize gelirse derim diyerek TR deki Distribitorler de bu zincirleme etkiye devam ediyor.ustune zaten az sayıda gelen kartları onlar da MADENCİ,Miningci denilen kesime toptan satıyor.Onlar da oyuncu olarak ancak size ihtiyac duyarsam kartı satarım diyor.kalanı da zaten kotu malzemelere kullandıgım Hazır Sistemler ile alırsan sana satarım diyor.İsine gelirse diyor.Bİr Ekran kartı icin belki hicbir parcası icine sinmeyenb sistemleri almaya seni zorluyor.


    Bu kartları alanlardan Al Satcılar da bol miktarda var.3060Tİ 5-6 binden 6800XT/3070/3080 i 7-8 binden, 3090 ı 12 binden alıp 2 katına satısa koyuyor.ustune 3000 liradan alıp 1 yıl kullandıgı 2060/5600XT leri Allah ne verdiyse 6000-1000 arasına, 2070/5700XT leri 4000 den alıp 1 Yıl kullanıp 7-12000 den , 2080Tİ leriş de 8-12000 den satısa koyan ve bu kartları alanlar var.


    Sonuc Olarak Saaadet Zinciri gibi bir zincir var.Uretici ile Baslıyor Sonra Devreye partnerler Asus/MSI/Gigabyte vb ile devam ediyor sonra Distribitor devreye giriyor sonra Buyuk Firmalar Devreye Giriyor Zincir Marketler tekrar Madenci,Al Satcı,Stokcu devreye giriyor, Sonra bayiler kalan icin hazır Sistem zorunlulugunu devreye sokuyor.En sonunda tek magdur olan yine Son Kullanıcı,Tuketici oluyor.


    Cozum belli , İs yapmıyorsan Grafik , 3D ,tasarım , modelleme vs sadece keyfi olarak alıyorsan 1 yıl oyun oynamayı unutmak ve bunlara prim vermemek , ama 2000 lira yapacak karta 11500 veriyorsan adam da yazar 3000 e aldım 1 yıl kullandım 11500 e sattım der mesela...


    Ureticiler,partnerler,Distribitorler,bayiler sana deger verene , malı degerinde satana kadar prim vermeyeceksin.Keyfi mi alıyorsun almayacaksın.Ekran Kartı yerine icabında gidip konsol alacaksın.ya da gideceksin Onboard VGA lı islemci alacaksın.3400G gibi, 4650G gibi bunkarın Onboard u ne kadar oynatırsa 1 sene disini kısacaksın.Dusuk coz. oynayacaksın.Gidip Xbox,PS5 vs alacaksın.Ama gidip 2000 liralık karta 12000 vermeyeceksin.Veriyorsan da sikayet etme hakkın yok zaten...





  • Herkes suçu başkasına atıyor; al satıçı suçlu, perakendeci suçlu, distribütör suçlu...


    Fakat tek suçlu varsa bu mining saçmalığına izin veren amd ve nvidia'dır.


    Mining işini isteseler bitirebilirler yapılacak şey çok basit şu an ki kartların üretimini bitirp her kartın SUPER'ini çıkartıp mining performansını "göstermelik" %50'ye filan değil %10'a indirmek. Mevcut kartlara hukuki sebeplerden performans düşürümü yapamazlar fakat üretimini bitirebilirler. Yeni modelleri alacaklar bunu bilerek alacak yada almayacak. Eth mining için RTX 3060 hala kırılmadı demek ki "isteseler" yapabiliyorlar.


    Nvidia, bu mining işi bittiğinde oyuncuların yine mecbur nvidia dan kart alacağını ve nvidiaya muhtaç olduklarını bildiği için şu an oyuncular umrunda değil, şu an mining işine geliyor daha üretmediği kartları MSRP'nın 2-3 katı fiyatına satabiliyor. Bir yandan da geforce now'u boostlamış oluyor, nvidia için her türlü win win.





  • Zincirin son halkası olan tüketiciler bile kart alıp satıyor bu işten bende yolumu bulayım diyor ise üretici, ithalatçı, dağıtıcılara tepki göstermek çok sahte oluyor.
    Bu mining furyası bittikten sonra madenciler doyuma ulaştıktan sonra dünya genelinde oyuncular kart almayıp boykot etmedikten sonra hiç bir tepki vermeye hak aramaya gerek yok.
  • Elinde Internet var aslında SON KULLANICI,TUKETİCİ,BİREYSEL olarak kullananlar birlesip boykot ile sesini duyurabilirler.


    Alanın da sucu var.Sen sırf oyun oynamak icin 3000 liraya alıp 1 yıl kullanılmıs karta gidip 11500 veriyorsan sen kendi kendini magdur ediyorsun.


    bana kimse 3000 liraya alıp 1 yıl kullandıgı karta 5000 e 1000 e satamaz.Ama alan varsa satılıyor.Aynısı İslemcide de var 7700K lara hala 2000 isteniyor.yenisi 700 lira bilgin yoksa da bilen bir arkadasına,dayına,amcana vs danıs.

    Sen bu fiyatları verirsen satıcı satar.

  • Çok uzağa gitmeden hemen forumun ikinci el/ekran kartı bölümüne bakarsanız birçok arkadaşımızın daha teslim bile almadığı ekran kartlarını saniyesinde ilana koymuş olduklarını görebilirsiniz. Son kullanıcı dahi al-sat yarışına girmişken stokların bu durumda olmasının suçu yalnızca madencilere ve markalara yüklenemez. Madenci yine bir yatırım yapıp o kartlar ile para kazanıyor. Marka zaten kartın direk üretimini yapıp para kazanıyor. Bu al-satçılara ne oluyor ben anlayabilmiş değilim. Millet Amazon'dan kart bulamıyor. Paşalarımın hesaplarında geçilmiş 4-5 tane sipariş var. Gümrükte takılınca da UPS şöyle dolandırıyor, böyle yapıyor diye ağlıyorlar. Kimsenin bu al-satçı güruha prim vermemesi gerekiyor. Sabırlı olun, satın almayın. Ellerinde kalsın ürünleri. Bu al-satçılardan ürün almaya devam ettikçe beyefendiler ellerindeki sermaye ile çarklarını daha da genişletip olmayan stokların içine daha da edecekler.





  • youtubede gördüm miningci adam bin tane ekran kartı almış bence bu olay bitmezse fiyatlar böyle devam eder

  • Bu fiyatlara kart almam. Alanlarda karr edeceklerini düşünmesinler.. Sattığın kart piyasayı zaten yükseltiyorsa sende sonraki sefere pahalı kart alırsın.. Geçen seneye kadar sevdiğim bir iki oyunu orjinal aldım. Kart çok eski ve oyun oynayamıyorum..Çok da önemli değil. Bende oyun almam oynamam.. Oyuncu için özel kart üretmiyorlarsa oyun firmaları düşünsün.. Ben paramla başka şeyler alırım. Tatilde harcarım.. Çok önemli değil.. Sizde almayın ve kolay para kazanmaya dur diyin..
  • AMD-Nvidia memnun cepleri doldu 2-3 yılda yapacağı kar marjını 3-4 ayda yaptılar.


    Mining yapan adam memnun 3x 3080 ile ayda 6 bin kazanıyor.


    Miningcilere kart satanlar memnun 2K lık kartı 6K ya, 4K lık kartı 10K ya sattılar.


    Partner, distribütör, bayiler memnun satışları patladı ellerinde tek bir kart yok onlarında cepleri doldu.


    Borsa ile uğraşan memnun kafayı çalıştıran mining yapandan bile fazla kazanıyor.




    Tek memnun olmayan kesim gta 5 tayfa. Arkadaş dünya sizin kıytırık oyunlarınızın etrafında dönmüyor. Hemen saldırmadan belirteyim bende oyuncuyum ama kusura bakmayın gerçekten 2-3 oyun oynıcaksınız diye bu kadar ağlayıp zırlamalar baya komik. Dünyada şuan cripto para krizi var kalkmış biz oyuncular hebele hübele diye ağlıyorsunuz ne oyuncusu olum? oyuncu kim? kimin umurunda? milyarlarca dolarlık bir pazar şuan uçmuş gidiyor ama ''biz oyuncuları önemseyin'' kafasında polyanacılık oynuyorsunuz. Evet şuan beyaz sarayda gamerlar konuşuluyor Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor? 


    Tutturmuşsunuz ben oyun oynıcam bana eski fiyatlardan kart satın. Tamam kardeşim tek başına günde 70-75 lira kazan 3080 i 7-8 bin liradan, günde 50 lira kazan 5700XT yi 3500 liradan versinler sana bir sen akıllısın çünkü bu kartları neredeyse 3-4 ayda kendini amorti edecek fiyatlara hemen size versinler...



    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?




  • Bu kartları tek kullanan GTA 5 oyuncuları değil. Adam grafik çizim vs. iş yapacak ama kart bulamıyor. Mining dediğin olay bugün var yarın yok elbet bu balon bir yerden patlar ya da GPU mining olayı biter. Sonuçta bütün Kripto para dünyası GPU mining ile dönmüyor.

    Zaten burada olay bu değil. Miningcileri bahane edip cebini 2-3 karla doldurmaya çalışan uyanıklar.


    Aşağıda Asus Yetkili dağıtıcı dediği toptancı firmalara verdiği güncel fiyat listesini yayınlıyorum. Ne kadar kar edip milleti nasıl sömürdüklerini görün.


    CİMER e bir şikayet yazmak hiç zor değil. Bunu yapın hakkınızı arayın.

    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?


    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarForce -- 9 Mart 2021; 13:10:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: StarForce

    Bu kartları tek kullanan GTA 5 oyuncuları değil. Adam grafik çizim vs. iş yapacak ama kart bulamıyor. Mining dediğin olay bugün var yarın yok elbet bu balon bir yerden patlar ya da GPU mining olayı biter. Sonuçta bütün Kripto para dünyası GPU mining ile dönmüyor.

    Zaten burada olay bu değil. Miningcileri bahane edip cebini 2-3 karla doldurmaya çalışan uyanıklar.


    Aşağıda Asus Yetkili dağıtıcı dediği toptancı firmalara verdiği güncel fiyat listesini yayınlıyorum. Ne kadar kar edip milleti nasıl sömürdüklerini görün.


    CİMER e bir şikayet yazmak hiç zor değil. Bunu yapın hakkınızı arayın.

    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?


    Ekran Kartı fiyatlarını kim neden şişiriyor?

    Bu tabloya gore 5600XT hala 3000TL bandında veriliyor gozukuyor.Bunun son kullanıcıya max. 3400-3500 TL ye HALA ve HALA Satılması gerekiyor.

    3070 ise 5000 bandından verilmis.

    3060Tİ ise 4500 bandından verilmis.Ki bu rakamlar 1 hafta once %12-15 daha ucuzdu Dolar 6.90 idi uzun bir sure...


    3060 fiyatında Nvidia nın da yaptıgı kabak gibi ortada 329USD MSRP dedigi karta 600USD yapıstırmıs.


    Distribitorler %15-20 kar pesinde degil de %100-200 kar pesinde kosarsa ki bazılarının aynı zamanda Perakendeciligi de var Akortek/Teknobiyotik gibi neden tuketicilerin bu kadar fahis fiyatlara almak zorunda kaldıgını ozetliyor.


    Bu rakamlar dogru ise 3000TL ye 5600XT alıp 1 yıl kullanıp 7000-10000 e satanların da bu kartı alanların da ne kadar dogru is yaptıgı sorgulanır.

    Su anda bu rakamların dogru oldugunu varsayarsak 5600XT nin 3500 den Sıfırının satılması gerekiyor.


    En pahalı 6900XT bile 11000 bandına geliyor.Bunun da max 12000 e Tuketici ile bulusması gerekiyor.


    3090 ise 2200-2500USD ye gelmis.Onun da 20000 e tuketiciye gelmesi lazım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 9 Mart 2021; 13:34:22 >




  • StarForce kullanıcısına yanıt
    Hocam diyelim ki grafik işi için kullanan arkadaşların kapısında kuyruk var iş yetiştiremiyorlar. Grafik işi için kullanan arkadaşlar iş fiyatlarını yükseltmiyecekler mi? Tepki vermekte haksız değilsiniz. 1 sene önce 2.200 TL ye aldığım kartın ikinci el piyasasında 6000 TL ye satılmasından ben rahatsız oluyorum.
  • Yukarda yayınladığım liste Asus firmasının Türkiyedeki Toptancılarına bu hafta uyguladığı güncel fiyattır. Ve bu listeyi bu işi oldukça karşı olan ve bu gidişata bir dur denmesi gerektiğini söyleyen toptancı bir firmadan aldım.

    Diğer markaların (MSI, Gigabyte vs) fiyatlarının da bunlardan farklı olduğunu düşünmüyorum. Ama maalesef bu uyanık aracılar her zaman olduğu gibi bu sektörde de fiyatları şişirmektedirler. Bu da hem haksız kazanç oluşmasına hem de vergisiz, düzensiz ve garantisiz satılan ürünlerin olduğu bir piyasanın oluşmasına sebep oluyor.

    Zaten şuan öyle bir piyasa oluşmuşki adam gidiyor ordan burdan 500$ a aldığı ürünü gelip burda ya da sahibinden de 1000$ a satıyor. Hem vergisiz kazanç elde ediyor hem de piyasaya zarar veriyor. Hal böyle olunca bu işin ticaretini yapan, kira ödeyen, vergi veren eleman çalıştıran ufak firmalar iş yapamaz hale geliyor.

    Adam Distibritörde, toptancıda çalışıyor Asus ya da MSI ürün müdürlüğü yapıyor veya satınalmacı işi yapıyor gelen kartları zaten ucuz aldığı için gidip orda burda 2-3 katı fiyata bunu satıp cebini dolduruyor. Hatta N11 de falan firma açanlar bile var. Yazık bu millet de normal fiyata ürün gelsin de makina toplayalım diye hayal kuruyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarForce -- 9 Mart 2021; 14:4:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: StarForce

    Yukarda yayınladığım liste Asus firmasının Türkiyedeki Toptancılarına bu hafta uyguladığı güncel fiyattır. Ve bu listeyi bu işi oldukça karşı olan ve bu gidişata bir dur denmesi gerektiğini söyleyen toptancı bir firmadan aldım.

    Diğer markaların (MSI, Gigabyte vs) fiyatlarının da bunlardan farklı olduğunu düşünmüyorum. Ama maalesef bu uyanık aracılar her zaman olduğu gibi bu sektörde de fiyatları şişirmektedirler. Bu da hem haksız kazanç oluşmasına hem de vergisiz, düzensiz ve garantisiz satılan ürünlerin olduğu bir piyasanın oluşmasına sebep oluyor.

    Zaten şuan öyle bir piyasa oluşmuşki adam gidiyor ordan burdan 500$ a aldığı ürünü gelip burda ya da sahibinden de 1000$ a satıyor. Hem vergisiz kazanç elde ediyor hem de piyasaya zarar veriyor. Hal böyle olunca bu işin ticaretini yapan, kira ödeyen, vergi veren eleman çalıştıran ufak firmalar iş yapamaz hale geliyor.

    Adam Distibritörde, toptancıda çalışıyor Asus ya da MSI ürün müdürlüğü yapıyor veya satınalmacı işi yapıyor gelen kartları zaten ucuz aldığı için gidip orda burda 2-3 katı fiyata bunu satıp cebini dolduruyor. Hatta N11 de falan firma açanlar bile var. Yazık bu millet de normal fiyata ürün gelsin de makina toplayalım diye hayal kuruyor.

    "Ve bu listeyi bu işi oldukça karşı olan ve bu gidişata bir dur denmesi gerektiğini söyleyen toptancı bir firmadan aldım. "


    Bu firma kimse takdir ettim.Demek ki Asus un su anki Distribitorlere verdigi fiyat bu ki Asus un genel olarak sektorun en pahalı Firması ya da firmalarından biri oldugunu dusunursen Mercedes gibi dusunebiliriz digerlerinin cogu bundan cok daha ucuz fiyatlardadır.


    Zaten bu Distribitorlerin bir kısmı urunlerini perakende olarak kendileri de satıyor.Exa/Gamegaraj,Akortek/Teknobiyotik emin olmamakla birlikte Vektron vb


    Demek ki Inno3d,Galax,Zotac vb firmaların urunleri cok daha ucuz ama adamlar 500USD ye de alsalar is tuketiciye gelince 1000-1500USD yapıstırıyorlar.


    Kartları toplayıp stoklayıp satan sozde son kullanıcıyim diyen ticari kesmi ise konusmaya gerek yok.


    Ne olduysa AMD islemciler yine ucusa gecti.Zaten pahalıydı iyice pahalandı.Dolar 8.7 den 6.9 a dustu.Ama fiyatlar yine arttı.Devletin bu ise coktan cozum getirmesi gerekiyordu.





  • Bu durum kimsenin hoşuna gitmiyor. Ama sorumlusu yoktur. Tamamen arz talep dengesizliğiyle ilgili, oluşan piyasa fiyatıdır. Kullanılmış gtx1080 kartını 2500tl'ye verecek adam var mı şikayet edenler arasında? Arzın talebe cevap vermediği her serbest piyasada fiyat yükselir. Fahiş fiyat verilen kartları açık artırmaya koysalar yine hemen hemen aynı fahiş fiyatlardan alıcı bulur.

    Silikon çip sıkıntısı da dünya genelinde var. Otomobil fabrikaları bile kapasitelerini kullanamıyorlar mikro işlemci tedarik sıkıntıları yüzünden. Bir taraftan da crypto-mining olayı var. Sistemin paraziti bitmez, al satçılar da baş edemeyeceğimiz bir sistem parazitidir. Piyasa şartlarına ayak uydurmaktan başka pek yapılabilecek şey yok. Sahibi olduğunuz malı istediğiniz fiyattan satışa çıkarmakta özgürsünüz, kanunlara uymak kaydıyla.

    Ben de elimdeki rx570'ten kurtulayım diyorum ama... Ağlanıp sızlanmanın alemi yok.

  • Bu balon öyle yada böyle patlayacak. Sadece madenciler değil coronayı bahane ediyor bilgisayar parçaları üreticileri.


    Çin geçen ABD'ye karşı teknolojik ürünlerde kullanılan silikon ve bir çok element ve sentetik madde konusunda yaptırım uygulayacağını açıkladı yani adam satmıyorum diyor.


    Bunlar oluncada ister istemez piyasalar etkileniyor.


    Kısacası bu balon bir yerde öyle yada böyle patlayacak. Herkes bilgisayar kullanıyor, madenciler var mevzusu tamamen bahane. Ha Türkiyede birde çakal esnaflar var orası çok daha ayrı.


    Biz bu durumu PS5 çıktığında gördük stokları sayılı tuttular ve neredeyse tüm PS5'lerin çoğu Dünya genelinde karaborsaya düştü şimdi aynı şeyler gelecek sene çıkacak olan Nvidia, Amd ekran kartları ve Amd işlemciler ve intel anakartlarda olacağını düşünmüyor değilim.


    Bu gün konsollarda bunları yapanlar ertesi gün bilgisayarlardada yapar.


    Kısacası artık zorlada olsa teknolojiye ulaşmak 2000'lerin başında olduğu gibi lüks bir şeymiş gibi hepimize dayatılır oldu. Pentium 4 makine toplamak isteyenler zamanında Dünya kadar para ödüyordu şimdi de aynı durumun benzer bir simülasyonunu yaşıyoruz.


    Ancak bu madenciler bir yerde patlayacaklar Nvidia bu konuda GTX ve RTX ekran kartlarında (eski bazı kartlarda dahil edilecek deniyor) anakart-bios üzerinden madencilik programları çalıştırılıp çalıştırılmadığını anlayan ufak bir yazılım geliştiriyor. Şayet ekran kartı madencilik yapıyorsa performansı düşürecekmiş, ancak gel gelelim bunun bir anda pazarlama veya satış stratejisine dönüşme ihtimali var yani bu şu demek millet normalde x50-60 ve ti serisini oyun açmak için alıyordu şimdi ise bu durum x60-70 ti serisine taşınabilir. Nvidiaya güvenmem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 9 Mart 2021; 14:6:11 >




  • Konu sahibi arkadaşımız sanırım arz talep olayını hiç duymadı gibi duruyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    "Ve bu listeyi bu işi oldukça karşı olan ve bu gidişata bir dur denmesi gerektiğini söyleyen toptancı bir firmadan aldım. "


    Bu firma kimse takdir ettim.Demek ki Asus un su anki Distribitorlere verdigi fiyat bu ki Asus un genel olarak sektorun en pahalı Firması ya da firmalarından biri oldugunu dusunursen Mercedes gibi dusunebiliriz digerlerinin cogu bundan cok daha ucuz fiyatlardadır.


    Zaten bu Distribitorlerin bir kısmı urunlerini perakende olarak kendileri de satıyor.Exa/Gamegaraj,Akortek/Teknobiyotik emin olmamakla birlikte Vektron vb


    Demek ki Inno3d,Galax,Zotac vb firmaların urunleri cok daha ucuz ama adamlar 500USD ye de alsalar is tuketiciye gelince 1000-1500USD yapıstırıyorlar.


    Kartları toplayıp stoklayıp satan sozde son kullanıcıyim diyen ticari kesmi ise konusmaya gerek yok.


    Ne olduysa AMD islemciler yine ucusa gecti.Zaten pahalıydı iyice pahalandı.Dolar 8.7 den 6.9 a dustu.Ama fiyatlar yine arttı.Devletin bu ise coktan cozum getirmesi gerekiyordu.



    Alıntıları Göster

    Devlet katma değer vergisini de, gelir vergisini alıyordur şirketlerden. Devleti her boka karıştırmaya bu kadar meraklı olmayın, genelde en ahlaksız, arsız, hırslı, güç sevdalısı adamlar devleti yönetiyor, yönetmeye aday oluyor. Ahlaksızlar yılda bir kere hasadı olan soğan deposu ve patates deposu basıp görüntü yaptılar, toprağa çapa vurmamış tarım cahili şehirli fabrika işçilerine.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.