Şimdi Ara

LG 32GN600-B: 32' VA 2K 165Hz Monitör Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08JGNVYRT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1&tag=web-desktop-forum-21&language=tr_TR

    Bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?

    3070 ekran kartı ile kullanılacak 32 ve dp 1,4 olması beni cezbetti.

    Fikirlerinizi alabilirmiyim?








  • bu konuyu ben de açmayı düşündüm, 144Hz Dp1.2 Samsung almıştım ama belki 165Hz dp 1.4 monitör alırım dedim hazır 32 inç almışken. sonra yerli inceleme bulamayınca kendim araştırdım biraz.


    bu model uzakdoğuda satılıyormuş sanırım, biri incelemesini yapmış, ghosting var biraz belli oluyor ufo testinde. yoksa fiyat çok iyi de.


    ufoları takip eden siyah gölge monitörlerimde ve hatta 4k smart televizyonumda bile çıkmıyor. lg 32gn600-b ve samsung odyssey g5 34 inç modelinde gördüm incelemelerde, 32 ve 27 inç odyssey modellerinde yok. forumdan bir arkadaş da samsung 32" Space SR75 144 Hz modelinde olduğunu söyledi, fotoğraf attı.





    oyun içinde karakteri siyah bir gölgenin takip ettiği bir video görmüştüm, çok rahatsız edici bir görüntüydü ama bunlar o kadar ileri gider mi bilmiyorum. yine de almışken Ghosting olmayan bir model olmasını tercih ediyor insan, az da olsa sorunlu model uzak kalsın. Bu fiyata bu özellikler kaçmazdı o satış linki de günlerdir durmazdı orda bence!  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Mart 2021; 9:4:42 >




  • Aynen bende öyle düşündüm ve vazgeçtim. g5 denk düşürmeye çalışıyorum

  • Öncelikle 32 inç flat VA panel önermem. Zamanında aldım denedim bir tane; VA panelin sıkıntılı görüş açılarından dolayı ekranın ortasıyla kenarları arasında bariz bir renk/gamma farkı oluyordu (monitöre olan mesafeyle ters orantılı). Dolayısıyla Samsung'un curved modelleri daha iyi bir seçim olur eğer VA panelde ısrarcı iseniz. Bu negatif etkiyi minimize etmek için curved yapıyor Samsung. Bütçeniz elveriyorsa G7 öneririm. Kağıt üstünde kendi klasmanındaki rakipleri arasında şu an en üstün monitör sayılır. Olmadı G5 de olumlu.

  • Monitörü bende kullandım renk konusunda bence üzmez aldığım MSI MAG271CQR'dan iyiydi, yalnız sağ sol ve alt kısımda bir gölgelenme oluşuyor örnek vereyim fareyi en sol köşeye dayadığınızda hafif bir görüş açısı değiştiğinde farenin bir kısmı kayboluyor normal monitörde bu olmaz bu yorumu başka biriside yazmıştı ben anlamamıştım geldiğinde anladım.


    Onun haricinde bana gelen üründe orta kısmı daha bombeli görünüyordu belki de panel sorunluydu, yazılımı fena değil parlaklık ayarı vs. masaüstünden yapılıyor. Oyunlarda flickering denilen titreme olmadı rahatça 165 HZ alabiliyorsunuz ekran kartım NVIDIA.


    @adoni @MaDMaxiBo




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 10 Mart 2021; 19:9:30 >
  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt

    G7 de şu an 6000 lira, en fazla 5300 liraa düşmüş bir ay önce falan. çok fark var fiyatta, iki katından fazla.

  • Bugün bu monitörü sipariş ettim. 4000'e kadar çoğu monitörün bundan pek fazlası yok. Tabi benim kullanım ihtiyacıma göre...

    Gerçekten üst seviye bir şey alayım dersen de 6000'lerden 10 binlere yolculuğa çıkıyorsun böyle bir bütçem yoktu açıkçası.

    Benim amacım gündüz evden çalışma için ofis monitörü olsun, akşamları da film seyredeyim, çok nadiren de CS:GO oynatsın yeter idi. Ha bi de Curved mi... düşman başına diyenlerdenim. Görüntüsü hiç hoşuma gitmiyor.  


    Bakalım amacıma hizmet edecek mi?


    Monitörün ayağı yükselip alçalma ve pivot desteklemiyor, USB hub ve dahili hoparlör koymamışlar ama fiyatına bakınca bunları ihmal ettim. 200-300'e makul bir kol bulup masaya da sabitlersem benim işimi her türlü görür.


    Bir de mi box takarsam eğlence merkezi işimi de görebilir diye düşünüyorum.





  • fiyat daha da düşmüş, 2600 dü 2500 olmuş.


    @Quattro hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. ghosting aynı model her monitörde aynı olmuyor diyorlar gibi ama ben merak ediyorum halen, inceleme yapılanda var da hepsinde var mı acaba diye!


    bu arada curved için "gereksiz, uzak olsun" diyordum ben de ama dedikleri gibi ekran büyüdükçe curved şart gibi. ama bence 32 inç arada kalmış, 27 inç için düz panel daha mantıklı geliyor çünkü curved için küçük kalıyor, 32 inç curved de güzel düzü de üzmez gibi, 34 ve üzerinde artık düz panel sıkıntı olabilir.

  • Monitörü sanırım 10 gündür kullanıyorum.


    Günlük hayat kullanımı için çok memnunum. Daha çok iş kullanımı(günlük ofis programı işleri) için aldım. Ancak akşamları içerik tüketimi ve çok az da olsa oyun için de kullanıyorum(siz bu kısmını yok denecek kadar az kabul edin).


    Macbook 16" gibi 500 nit parlaklığa çıkan 3K ekranlı bir aletle birlikte kullanmama rağmen üzmüyor beni. Elbette Mac'te yazılar daha keskin, parlaklık sonlara çıkarılırsa daha fazla... Ama zaten bu monitöre uzaktan bakıyorsunuz, dolayısıyla keskinlik yeterli oluyor. Parlaklıkta Mac'i de bunu da yarı parlaklıkta kullanıyorum. Fazlasıyla parlak oluyor. Ekranın kaplamasının mat olması da parlaklığı çok artırmamak için yeterince büyük bir etken. Yüksek parlaklığa ihtiyaç duymadım. Yansıma büyük bir problemdir monitörler için, burada öyle bir sorun yok.


    Tepki süresi, ghosting, HDR falan fişman ile oyunlarla işim olmadığından pek anlamıyorum, umursamıyorum da. Mac'e Paugge marka kablo ile USB-C to HDMI kablo ile 144 HZ bağlandı. Yine çalıştığım yerin verdiği eski bir notebook'a da 144HZ. DP kablo ile bağladım. İkisinde de sorun sıkıntı yok. Freesync iki tarafta da çalışmıyor. Sanırım Mac'te kullanmak için Bootcamp ile Windows yükleyip DP to USB-C kablo almak gerekiyormuş.


    Monitör VA panel olduğundan IPS'lere göre kontrast çok daha iyi.Siyahlarını çok beğeniyorum. Şu ana kadar kullandığım monitörler IPS olduğundan karanlık sahne başarımını beğendim. Keşke bir de full array led olsa o zaman tadından yenmezdi herhalde. Lakin o zaman da fiyatı 1000 dolar olurdu alamazdık. :) Renklerle ilgili bir anormallik sezmedim. Beklentisi yüksek olup iş yapanlar için IPS bir cihaza bakmak daha iyi olabilir belki sRGB'de %95 kapsama belki yeterli olmayabilir herkes için.


    Görüş açıları çok başarılı değil. Bu monitörle ilgili objektif konuşursam temel eksi burada yatıyor. Yakından bakarsanız sol sağ ve alt çerçevelerde gölgelenmeler oluyor. 2-3 mt.den bakarsanız sorun yok ancak bunu sonuçta TV niyetine almadığınızdan bilerek almalısınız. Ben açıkçası bunu umursamadım. Sağ ve soldan bakınca da renkler her VA gibi değişiyor. 50" bir TV alıyor olsak belki odanın farklı yerlerinden bakanları umursayabiliriz ama bu tarz kullanımlarda bunun bir önemi olmadığı düşüncesindeyim.


    Cihazda 2 HDMI(2.0 ama A mı B mi belirtilmemiş) ve DP 1.4 portları ile ses çıkışı var. Keşke 2 tane de hoparlör koysalarmış demeden edemedim. Artık bir şekilde haricen çözeceğim. Zaten koysalardı da tatmin olamayacaktım muhtemelen. HDMI ve DP arası geçişleri otomatik yapabiliyor. PIP gibi şeyler yok. Olsa iyi olurdu ama koymamışlar. Monitör menülerini bir ad joystick ile yönetiyorsunuz. Açma kapama profil seçimi renk ayarları gibi tüm seçenekler tek tuşla yönetiliyor. Bence yeterli ve akıllıca. Güç tüketmesin diye ayarlar koymuşlar. Sinyal gelmezse yada sabit kalırsa ekrana uyarılarını çıkartıp kendini kapatıyor. Bu ayarlar istenirse iptal de edilebilir. Hazır birkaç tane mod var bunlara ayar yapıp hızlıca çağırabiliyorsunuz. Sanırım günümüz monitörlerinin çoğunda bunlar vardır. Ayrıca ekran ortasına cross-hair koyma ayarı da eklemişler. Oyuncu ekipmanı çıktı mertlik bozuldu. :)


    Monitörün kendi ayağı sağlam basıyor ve haliyle çok yer kaplıyor. Sadece yukarı aşağı tilt hareketi var. Yükseklik çok aşağıda kalıyor. Ben sadece bir gün kendi ayağıyla kullanıp North Bayou NB F80 ayakla masaya monte ettim. Bu arada bu ayağı bu monitörle kullanmak isteyenlere not olsun: Bu ayak bu monitörü ancak kaldırıyor. Yani aşağı doğru indirirken gazlı ayak masaya en yakın seviyedeyken tutamıyor ve masaya oturuyor monitör(hoş kimse o kadar yerde kullanmaz sanırım). Ayrıca monitörün yüksekliği en yukarıda bile ancak normal boylarda kalıyor. Adamlar haliyle gerçekten 27" için tasarlamışlar bu ayağı. Pivot yapmak isterseniz onun için de önce ayağı masa dışına döndürüp monitörü pivot çevirip sonra tekrar masaya döndürmeniz lazım. Yükseklik kurtarmıyor yani. :)


    "Bunları bırak özet geç arkadaş alınır mı bu monitör" diyen arkadaşlar için görüşüm: Fiyatına göre gayt alınır arkadaşlar. 5000-6000 bütçesi olan yada ben 27" ile de yetinirim diyenler için elbette çok daha iyi seçenekler de olabilir. Lakin 32" olsun deyince bu ürün bence fiyat / performans dengesi olarak gayet mantıklı bir cihaz olmuş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quattro

    Monitörü sanırım 10 gündür kullanıyorum.


    Günlük hayat kullanımı için çok memnunum. Daha çok iş kullanımı(günlük ofis programı işleri) için aldım. Ancak akşamları içerik tüketimi ve çok az da olsa oyun için de kullanıyorum(siz bu kısmını yok denecek kadar az kabul edin).


    Macbook 16" gibi 500 nit parlaklığa çıkan 3K ekranlı bir aletle birlikte kullanmama rağmen üzmüyor beni. Elbette Mac'te yazılar daha keskin, parlaklık sonlara çıkarılırsa daha fazla... Ama zaten bu monitöre uzaktan bakıyorsunuz, dolayısıyla keskinlik yeterli oluyor. Parlaklıkta Mac'i de bunu da yarı parlaklıkta kullanıyorum. Fazlasıyla parlak oluyor. Ekranın kaplamasının mat olması da parlaklığı çok artırmamak için yeterince büyük bir etken. Yüksek parlaklığa ihtiyaç duymadım. Yansıma büyük bir problemdir monitörler için, burada öyle bir sorun yok.


    Tepki süresi, ghosting, HDR falan fişman ile oyunlarla işim olmadığından pek anlamıyorum, umursamıyorum da. Mac'e Paugge marka kablo ile USB-C to HDMI kablo ile 144 HZ bağlandı. Yine çalıştığım yerin verdiği eski bir notebook'a da 144HZ. DP kablo ile bağladım. İkisinde de sorun sıkıntı yok. Freesync iki tarafta da çalışmıyor. Sanırım Mac'te kullanmak için Bootcamp ile Windows yükleyip DP to USB-C kablo almak gerekiyormuş.


    Monitör VA panel olduğundan IPS'lere göre kontrast çok daha iyi.Siyahlarını çok beğeniyorum. Şu ana kadar kullandığım monitörler IPS olduğundan karanlık sahne başarımını beğendim. Keşke bir de full array led olsa o zaman tadından yenmezdi herhalde. Lakin o zaman da fiyatı 1000 dolar olurdu alamazdık. :) Renklerle ilgili bir anormallik sezmedim. Beklentisi yüksek olup iş yapanlar için IPS bir cihaza bakmak daha iyi olabilir belki sRGB'de %95 kapsama belki yeterli olmayabilir herkes için.


    Görüş açıları çok başarılı değil. Bu monitörle ilgili objektif konuşursam temel eksi burada yatıyor. Yakından bakarsanız sol sağ ve alt çerçevelerde gölgelenmeler oluyor. 2-3 mt.den bakarsanız sorun yok ancak bunu sonuçta TV niyetine almadığınızdan bilerek almalısınız. Ben açıkçası bunu umursamadım. Sağ ve soldan bakınca da renkler her VA gibi değişiyor. 50" bir TV alıyor olsak belki odanın farklı yerlerinden bakanları umursayabiliriz ama bu tarz kullanımlarda bunun bir önemi olmadığı düşüncesindeyim.


    Cihazda 2 HDMI(2.0 ama A mı B mi belirtilmemiş) ve DP 1.4 portları ile ses çıkışı var. Keşke 2 tane de hoparlör koysalarmış demeden edemedim. Artık bir şekilde haricen çözeceğim. Zaten koysalardı da tatmin olamayacaktım muhtemelen. HDMI ve DP arası geçişleri otomatik yapabiliyor. PIP gibi şeyler yok. Olsa iyi olurdu ama koymamışlar. Monitör menülerini bir ad joystick ile yönetiyorsunuz. Açma kapama profil seçimi renk ayarları gibi tüm seçenekler tek tuşla yönetiliyor. Bence yeterli ve akıllıca. Güç tüketmesin diye ayarlar koymuşlar. Sinyal gelmezse yada sabit kalırsa ekrana uyarılarını çıkartıp kendini kapatıyor. Bu ayarlar istenirse iptal de edilebilir. Hazır birkaç tane mod var bunlara ayar yapıp hızlıca çağırabiliyorsunuz. Sanırım günümüz monitörlerinin çoğunda bunlar vardır. Ayrıca ekran ortasına cross-hair koyma ayarı da eklemişler. Oyuncu ekipmanı çıktı mertlik bozuldu. :)


    Monitörün kendi ayağı sağlam basıyor ve haliyle çok yer kaplıyor. Sadece yukarı aşağı tilt hareketi var. Yükseklik çok aşağıda kalıyor. Ben sadece bir gün kendi ayağıyla kullanıp North Bayou NB F80 ayakla masaya monte ettim. Bu arada bu ayağı bu monitörle kullanmak isteyenlere not olsun: Bu ayak bu monitörü ancak kaldırıyor. Yani aşağı doğru indirirken gazlı ayak masaya en yakın seviyedeyken tutamıyor ve masaya oturuyor monitör(hoş kimse o kadar yerde kullanmaz sanırım). Ayrıca monitörün yüksekliği en yukarıda bile ancak normal boylarda kalıyor. Adamlar haliyle gerçekten 27" için tasarlamışlar bu ayağı. Pivot yapmak isterseniz onun için de önce ayağı masa dışına döndürüp monitörü pivot çevirip sonra tekrar masaya döndürmeniz lazım. Yükseklik kurtarmıyor yani. :)


    "Bunları bırak özet geç arkadaş alınır mı bu monitör" diyen arkadaşlar için görüşüm: Fiyatına göre gayt alınır arkadaşlar. 5000-6000 bütçesi olan yada ben 27" ile de yetinirim diyenler için elbette çok daha iyi seçenekler de olabilir. Lakin 32" olsun deyince bu ürün bence fiyat / performans dengesi olarak gayet mantıklı bir cihaz olmuş.

    Çok güzel ve ayrıntılı bir inceleme olmuş, teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alternatif olarak 144hz + VA panel + 32" + curved olarak bu model de var.


    https://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-32-vx3218-pc-mhd-1ms-165hz-fullhd-2xhdmi-dp-gaming-monitor.html





  • Uzun bir araştırma sürecinden sonra playstation 5 te kullanmak için bu monitörü seçtim. 2 günlük kullanım deneyimim ve araştırma bulgularımı paylaşmak istiyorum ki seçme konusunda yardımı dokunacağını düşünüyorum.


    Öncelikle X-Box sahibi iseniz çözünürlükle alakalı endişeniz olmasın. Bütün çözünürlükleri destekliyor.


    Playstation 5 te durum ilginç. Monitör üzerinde dahi 2k monitör olmasına rağmen 4k 60hz çözünürlük alabiliyorsunuz. 120hz destekli oyunlarda 1080p 120hz görüntü alabiliyorsunuz. Görüntü netliği bana gayet net geldi. Grafiklerde piksel kırılması vs gözüme çarpmadı.


    X-box’ım olmadığı için grafiksel olarak kıyaslama şansım olmadı ama ps 5 i philips 4k 60hz televizyonuma ve bu monitöre bağladım. Buna göre kıyaslama yapacak olursam grafiksel açıdan aman aman bir fark göremedim. Neden olduğunu tam anlamamakla birlikte tvde gözüm yorulmazken bu monitörde gözüm yoruldu açıkcası. Bunun 4k görüntüyü 2k almakla bir alakası var mı bilmiyorum. Biraz daha uzun denemek lazım bu konuda emin olmak için.


    Monitörü değerlendirecek olursam:


    Artı yönleri


    - Ölü piksel yok

    - black light bleeding dedikleri durum rahatsız edici değil ve homojen bir ekran var diyebilirim siyah ekranda.

    - renkler beklediğim kadar soluk değil yani iyi diyebilirim ama ips e yakında değil.(bazı VA monitörler daha iyi)

    - ps5 te 4k 60hz ve 1080p 120hz veriyor.(umarım ps5 2k destekler ileride) ve görüntülerde aman aman bir bozulma göremedim. Gayet iyi diyebilirim.

    - 32” olupta düz ekran VA paneller arasında bu özelliklere göre fiyatı fena değil. Ama curved montörleride kıyaslamaya alırsak 500TL daha verip daha çok özellik barındıran monitörler alınabilir. Ama gaming ve hdr özelliklerine bakacak olursak bu monitör, bu fiyat civarında testlerde daha başarılı.

    - Bazı denediğim monitörlere göre çözünürlüğü dengelemesi başarılı. Denediğim diğer monitörlerde grafiklerde kırılmalar oluyordu. Bunda gayet başarılı.


    Eksileri


    - usb portunun olmaması.

    - hoparlör olmaması ve ses çıkışının çok iyi ses vermemesi.

    - benzer bazı VA panellere göre daha cansız renklerinin olması. (Kötü değil kesinlikle)

    - pivot ayağının olmaması. (Daha çok özellikli benzer monitörlerde 500TL daha fazla verip hem pivot özelliği hem 10bit renk ve daha geniş rgb ve ekstra usb girişi vs sahip olabiliyorsunuz ama düz ekranlarda fark biraz daha artıyor).


    Özetle, hem ps5 ile kısmen uyumlu olması hemde bu fiyat aralığında muadillerine kıyasla gaming ve hdr olarak daha yüksek puan alması açısından 32” monitörler arasında kesinlikle alınabilir bir monitör.


    Daha fazla param olsaydı tercihen 4k veya 2k 120hz destekli ips bir monitör almak isterdim. Yine 120hz destekli bir tv de olabilirdi ama bu civarda bir fiyata alabileceğiniz 32” monitörler sıralama yapacak olursam şu şekilde:


    1: LG 32GN600 (ps5 4k çalışıyor)

    2: Gigabyte G32QC (ps5 4k çalışıyor)

    3: MSI MAG322CQR (ps5 1080p çalışıyor, edid hdmi aparatı alıp(400tl) 4k almak mümkün)


    Eğerki 27” monitör alacaksanız 1080p ips önerrbilirim, yine paranız çıkşırsa 2k ips önerebilirim. Ben 27” istemediğim için tercihim bu monitör oldu. Ama ips 32” almayı çok isterdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.hepsiburada.com/lg-32qn650-b-32-75hz-5ms-hdmi-display-freesync-qhd-ips-led-monitor-p-HBV000011S1HL

    Bu model için ne düşünüyorsunuz? 9700k ve rtx3070 le iyi gider mi? Şu an 27 inç fhd kullanıyorum. Csgo vb oynamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    Bu monitörde karşıma çıktı araştırmalarımda. HDR olarak bu monitör daha zayıf kalıyor 32GN600 e göre.

    Birde bugün bir oyun monitörü alacaksanız ve online oyun oynuyorsanız 120hz altında bir monitör almak çok mantıklı değil. Ama ben daha çok offline takılırım diyorsanız 75hz olabilir. Ama yinede hdrsi daha başarılı başka bir model almak daha mantıklı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam arma3 msfs ve dcs oynuyorum. hiçbirinde 75 üzeri fps görmedim :) zaten ekran kartı ısındığı için 50 ye kilitledim. benim için önemli olan uçağın kokpitini 50 fps'de düzgün görebilmem, göstergeleri falan rahat okuyabilmem

  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    O zaman gayet yeterli sizin için diye düşünüyorum. Tabi ekran kartı 2k görüntü verebiliyorsa. Ama veremese bile 1080pyi 2kya çevirip öyle verir görüntüyü.

    Daha çok pc ile ilgilenen biri daha tatmin edici cevap verebilir ama bence size yeter bu monitör.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bende bugün verdim siparişi sx te kullanacağım multi oyunlarda umarım memnun kalırım.

  • Ben SS için aldım ve çok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • monitörü 3 gündür kullanıyorum 1 adet ölü pixel çıktı amazondan aldığım için iade etmek istemedim %70 medya %30 oyun için almıştım gerçekten siyahlar tatmin etti renklerde çok yeterli geldi, normalde samsung tvler gibi patlak renkleri sevmediğim için olabilir


    yalnız hdr açınca inanılmaz kötü bir görüntü oluşuyor parlaklık düşüyor, bu hdr nin olayı nedir anlayamadım o yüzden hep kapalı kullanıyorum


    iyiki 27" İPS yerine aynı maliyetle bunu almışım 2500e alsaydık tabi daha iyi olurdu :)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.