Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SİLİNSİN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 7 Mart 2021; 10:16:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İşletme giderlerini başka kimden çıkartabilir ki? Biz küçük bir işletmeyiz.dükkanda bir poğaça börek fırını, 3 buzdolabı ve aydınlatma var.Buna rağmen 1200 lira elektirik ödüyoruz.Restorantları düşün bir de, kim bilir ne kadar geliyordur onlara.Sgk desen bin küsür lira.Ambalaj malzemesi fiyatları da sürekli artıyor.Bence paket servis yapan yerlerin, ambalajı müşretiye satması lazım.Yoksa ürünün fiyatının içinde kaybolup gidiyor.Bu da bize zarar olarak yansıyor.


    Böyle böyle toplanınca size yüksek gelen o fiyatların aslında normal veyaz normalin altında olduğu ortaya çıkıyor.Zaten hali hazırda çoğu işletme, şu günlerde ayakta kalmaya çalışıyor.Gerçek anlamda para kazanan yer sayısı azdır.

    Al sana pandemi yasaklarindan sonra ilk acilan haftasonu kebapcilarin fiyatlari . Bunlarda kabahat yok inek gibi suruyle virus ortaminda kendini disariya atip zebellah gibi kalabalik olustran sulalesiyle yemek yiyenlerde ankarada adim atacak yer yok suru gibi insanlar . Bir iskender 42 tl olmus 3 kisi yesen 120 tl hesap geliyor . Cok ucuz canim . Millet kendini disariya vurdugunda esnaf lokantalar da bindirelim demisler
  • fiyatlar normal.sadece ürünün maliyetini düşünerek uygun bir fiyat beklemek doğru değil.bir işletme sahibine gidip "giderleriniz nelerdir" diye sor, o zaman fiyatların neden yüksek olduğunu anlarsın.

  • Lokanta fiyatlari gayet uygun. Senin paran yoktur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

    fiyatlar normal.sadece ürünün maliyetini düşünerek uygun bir fiyat beklemek doğru değil.bir işletme sahibine gidip "giderleriniz nelerdir" diye sor, o zaman fiyatların neden yüksek olduğunu anlarsın.

    Haklısınız, emek sarfedildiği için, hijyen için ek önlemler alındığı için harcamalar artar. Yine de bunu vatandaşa kitlemek doğru mu? Mesela tarladan domatesi 50 kuruşa alıp 5 liraya işletmelere satanların hiç mi katkısı yok? Bence çiftçiye düzgün destek sağlansa herşey ucuzlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    İşletme giderlerini başka kimden çıkartabilir ki? Biz küçük bir işletmeyiz.dükkanda bir poğaça börek fırını, 3 buzdolabı ve aydınlatma var.Buna rağmen 1200 lira elektirik ödüyoruz.Restorantları düşün bir de, kim bilir ne kadar geliyordur onlara.Sgk desen bin küsür lira.Ambalaj malzemesi fiyatları da sürekli artıyor.Bence paket servis yapan yerlerin, ambalajı müşretiye satması lazım.Yoksa ürünün fiyatının içinde kaybolup gidiyor.Bu da bize zarar olarak yansıyor.


    Böyle böyle toplanınca size yüksek gelen o fiyatların aslında normal veyaz normalin altında olduğu ortaya çıkıyor.Zaten hali hazırda çoğu işletme, şu günlerde ayakta kalmaya çalışıyor.Gerçek anlamda para kazanan yer sayısı azdır.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Ben Antalyalı değilim o yüzden fiyatlar fazla gelmiş olabilir fakat Antalya'da yaşayan birisi için lüks tüketim kesinlikle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al sana pandemi yasaklarindan sonra ilk acilan haftasonu kebapcilarin fiyatlari . Bunlarda kabahat yok inek gibi suruyle virus ortaminda kendini disariya atip zebellah gibi kalabalik olustran sulalesiyle yemek yiyenlerde ankarada adim atacak yer yok suru gibi insanlar . Bir iskender 42 tl olmus 3 kisi yesen 120 tl hesap geliyor . Cok ucuz canim . Millet kendini disariya vurdugunda esnaf lokantalar da bindirelim demisler
    SİLİNSİN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    Uçmuşlar.

  • Hocam getir %50 veya %35 indirim ile iki öğün dışardan yiyorum genelde. Tek yaşadığım için evde kaliteli yemek yapmak çok pahalı oluyor. Genelde 15-20 lira arasına bir öğün çıkıyor. Bugün kuşbaşı kaşarlı pide + güzel bir salataya 11.5 verdim 2 lira da kuryeye verdim 13.5a güzel bir akşam yemeği oldu. En fazla 20 lira civarı ücret vererek getir yemek ile veya Yemeksepetinden çıkan jokerler ile kaliteli yemek yiyebiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bizde dışardan yiyelim dedik 14 parça tavuk baget+kanat ( KFC tarzı ) 1 litre kola +az birsey patates kızartmasına 53 TL fiyat çektiler bende kalsın dedim almadım. Nişanlım da bende öğretmenim, bize de pahalı geliyorsa diğer insanların Allah yardımcısı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Tuzla'da 40 TL'ye Beyti, 30 TL'ye Tavuk şiş yiyorum ama dolu dolu. Fiyatı yüksek olupta azıcık verense problem.

  • fiyatlara bak yahu. gerçi adamlar pandemiden dolayi ettigi zararlara(calisan maasi,dukkan kirasi vs) bakinca hak veriyorum aslinda
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Antalya'da yaşıyorum buradaki işyeri kiralarından haberiniz var mı?


    Stopaj, elektrik, ssk, et sebze fiyatları derken normal. İnanılmaz sayıda restoran geri açılmadı bile yasaklardan sonra.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokantalar açıldı ya hemen zammı yapıştırmış. Paket serviste 22 liraya sattığı adanayı hemen iptal etmiş 30 yazmış.

  • Üretim olmayınca sadece tüketim toplumu nasıl ucuz hizmet sunabilir ki.

  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    asgari ücrete gelen zammın farkında değilsiniz herhalde. elektrik doğalgaz diğer ürün kalemlerine gelen zamdan bahsetmiyorum bile. Sadece işçi zamları bile bu fiyatları kanıtlar. Ekonomi bir zincirdir 1 şeye zam gelirse patır patır patır patır diğer kalemlere de zam gelir.

  • Restoranların giderleri fazla evet pandemide en çok etkilenen sektörlerden birisi ama zam yaparken de abartmamaları gerekiyor. Asgari ücret 2800 TL olduğu günün ertesi günü semtimizde her gün önünden geçtiğim dönercinin camında 10 tl yazan tavuk döner fiyatının 12 tl olarak değiştirildiğini görmüştüm.

  • Geçen bir bigking xxl yiyeyim uzun zaman oldu dedim 40 lira olmuş. 1-2 ay önce 25-30 liraydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygun bile
    Geçen sene pandemiye kadar Adana'da yaşıyordum
    Pandemi öncesinde kebap fiyatları ortalama 28-30₺ arası idi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.