Şimdi Ara

Renault Oyak'da neler oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyak'dan gelen açıklamaya göre tedarik zincirindeki aksaklıklardan dolayı üretime planlı olarak 8 Mart tarihine kadar ara verdiğini duyurdu.

    Üretimin durmasıyla alakalı olarak zorunlu oluşan izinlerin yıllık izin halklarından kesileceği belirtildi.

    Binlerce çalışanının yanı sıra on binlerce yan sanayi çalışanına iş imkanı sunan otomotiv devi Oyak Renault, 2021 yılının başından bu yana her ay üretime bir hafta ara veriyordu.

    Oyak Renault işçileri diyor ki: “Ne olursa olsun, ucu hep bize dokunuyor. İki ay öncesine kadar fazla mesailerden başımızı kaldıramaz duruma gelmiştik bir de şimdi bakınız. Henüz senenin başındayız. Mart 17’ye kadar devlet desteğini alacağız. Devletimiz sağ olsun. Sonra sürekli olduğu gibi yıllık izinlerimiz devreye girecek. Bizim ne suçumuz var? Bu duruşlarda sendikaya yakın olan işçiler sendikanın belirlediği otellerde aileleriyle birlikte tatil yapıyorlar ve yapmaya devam edecekler de. Şu an dünya endişe içinde. Bunu çok iyi anlıyoruz. Ancak her daim en ufak bir çalkantıda ziyan gören hep bizler oluyoruz. Neden? Kafalarımızda sürekli olarak endişeler var. Acaba yarın ne olacak? Acaba işten çıkartılacak mıyız? Acaba buradan emekli olabilecek miyiz? Aile huzurumuz bir gün var, bir gün yok. Üretirken kıymetli, üretmezken kıymetsiz olmak bizleri kahrediyor.” dediler.

    Sizce Oyak'daki kriz daha ne kadar devam edecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLiberator -- 4 Mart 2021; 19:1:46 >







  • Bir generalin şehit olduğu bu günde böyle bir söylemde bulunman ne kadar acınası biri olduğunu ortaya çıkarmış. Ayrıca aldığı o oyak birikimi yaklaşık 40 yıllık maaşından her ay düzenli kesildiği bir para. Yani zaten kendi birikimi!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    Bu mesaj silindi.

    bence şu yazdığını bir daha oku ve sonra da sil...

  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Şu yazdığını sil lütfen
  • genel olarak bir elektronik çip tedarik sıkıntısı var otomotiv sektöründe. Toyota falanda üretimi azalttı çip sorunu yüzünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 4 Mart 2021; 20:27:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatcagdas

    genel olarak bir elektronik çip tedarik sıkıntısı var otomotiv sektöründe. Toyota falanda üretimi azalttı çip sorunu yüzünden.

    Renault dünyadaki tüm fabrikalarında çip sorunu yüzünden üretimi yavaşlatıp durduruyor


    Zorla elektrikli araçlara geçiş yaptıracaklar


    Yani birileri bu düğmeye de bastı ,içten yanmalıdan elektrikliye geçiş 2030 ları değil 2025 lerde yarılanmış olacak gibi


    Çip üreticileri otomobilcilerin istediği çipler eski tip ve gelişemiyoruz diyorlar ,elektrikli araçlarda ise son geliştirdiğimiz çipler kullanılıyor bu sürekliliğimizi sağlar demişler


    Ayrıca pandemi zamanı çip almadılar zarar ettik ,kaç kişiyi işten çıkardık şimdi ise açığı kapatmak için 100 lerce işçi aldık diyelim ,sorun bittiğinde bu çalışanlar ne olacak diyorlar haklı olarak





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.