Şimdi Ara

Kaza Sonrası Sigorta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araba olaylarına çok hakim değilim o yüzden fikir almak istediğim bir konu var yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    1-2 hafta kadar önce babam yol kenarında arabayı çekmiş ve içerisinde iken arkadan birisi çarpmış, bizim arabanın tamponunda biraz çizik var fakat arkadaki aracın tampon daha fazla zarar görmüş, adam babama, arabayı sen oynattın ondan çarptım demiş fakat babam benlik bir durum yok kenara çektim duruyordum sen durduk yere çarptın demiş. Yol normal sokak sağ tarafa arabalar çekiliyor fakat işlek bir yer adam tutanak tutacağız fakat trafik sıkışmasın az ileri al bende şuraya çekeyim demiş ve tutanak tutmuşlar tabi bu tarz bir olay babamın ilk kez başına geliyor fakat adam sigortacıymış. Neyse babam suçsuz olduğunu düşündüğünden her şeye tamam demiş tutmuşlar tutanağı ondan 3-5 gün sonra aramışlar kimlik bilgilerini vs istemişler ondan sonra bir daha telefon filan gelmemiş ondan bir şey çıkmaz derken %100 babam suçlu çıkmış ve bütün suçu babama yıkmışlar. Sigortacı arayıp söylemiş (çarpan adam değil) itiraz filan edemez miyiz dediğinde olay bitmiş karar verilmiş bir şey çıkmaz denmiş.


    Bu durumda ne yapılmalı acaba? Gerekirse detayları vs babamdan öğrenebilirim. Gidilecek yol ile ilgili bir fikir verebilirseniz sevinirim, yoksa sigortacının dediği gibi her şey bitti üzerine bir bardak su mu içmeliyiz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karma999 -- 4 Mart 2021; 17:8:6 >







  • Geçmiş olsun hocam. Kaza tutanağını sigortacı doldurup babanıza imzalattığını ve o sırada da baban da dikkatli okumadıysa muhtemelen bütün olayı bitirmiş oluyor. Fotopraf varmı hocam bir de kendi sigortacınızla konuştunuz mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaza ve tutanak fotoğraflarını yükler misiniz daha iyi yorum yaparız.


    normalde babanız yasak yerde bile durmuş olsa ona en fazla ceza kesilir, duran araca çarptığı için de karşı taraf %100 kusurlu olur.


    karşı taraf katakulliye getirip kendini haklı göstermiş gibi.

  • Sigortacı ile konuştum iş işten geçmiş dedi itiraz için 5 iş günü varıd geçmiş dedi. Fotoğrafı da arabayı ileriye aldırıp çektirdiği için bir şey yapamıyor sanırım. Dediğiniz gibi babam nasıl olsa haklıyım dediği için bakmadan imzalamıştır olay olmuş bitmiş bugün son ödeme tarifi bu hafta son diye aramasalar haberimiz bile olmayacaktı ne bir belge geldi ne bir telefon açıldı.


    E devletten ve Ktt için sbm den sorgulattığımda şöyle gösteriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karma999 -- 5 Mart 2021; 1:23:24 >
  • Tutanak burada fakat fotoğrafı bulamadım, kusura bakmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karma999 -- 5 Mart 2021; 1:23:42 >
  • Geçmiş olsun hocam
  • Teşekkür ederim herkese, dediğim gibi arabalarla da bu tarz işlerle de ilgili pek bir bilgim yok o yüzden fikir verebilirseniz sevinirim.


    Düzenleme: Akşam babamla detaylıca konuştum o tutanağı adam gibi incelememiş, çizilen gibi değildi dedi. Ben o arkadaki park halinde ki aracın hemen önündeydim köşede değildim, o çizerken beni ileride çizmiş dedi. Hem tutanak yanlış hem fotoğraflar kaza yerinde çekilmemiş ileri alıp çekmişler. Babamda üstelememiş. Anlaşılan bu seferlik böyle oldu bitti, bir dahaki sefere daha dikkatli olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karma999 -- 5 Mart 2021; 0:4:15 >
  • Tutanaga tek yazilacak sey park halindeyken carpti olacakti. Direkt hakli cikardiniz. Karsinin gorusunu tam okuyamadim ama manevra yapti falan demis. Soyle bir kural var;
    “ Sürücülerin, park yapmış taşıtlar arasından çıkarken,duraklarken veya park yaparken taşıt yolunun sağına veya soluna yanaşırken, sağa veya sola dönerken, karayolunu kullananlar için tehlike doğurabilecek ve bunların hareketlerini zorlaştıracak şekilde davranmaları yasaktır.”
    Buna gore siz hatali cikmissiniz gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aurorax kullanıcısına yanıt

    Yukarıda ki mesajıda düzenledim, babam üstün körü nasıl olsa haklıyım dediği için biraz da adamın kurnazlığı ile durduk yerde suçlu olmuş. Tutanakda çizilen resim yanlışmış, şimdi fark etti. Fotoğrafları da aracı ileri alıp çekmişler zaten bizi haklı çıkartacak bir şey yok. Zaten oldu bittiye gelmiş 17sinde karar verilmiş haberimiz bile olmadı. Yapacak bir şey yok maalesef bu seferlik böyle oldu.

  • Geçmiş olsun. Kaza durumunda tabi herkes anlamıyor özellikle belli yaşın üstü. İki tane dikkat edilecek konu var aslında, ilki hemen fotoğraf çekilmesi diğeri de hemen sigortacınızı aramak. Bizim insanımız kaza yaptığında hep kendini haklı bulur, zaten kuralları da çok az kişi biliyor. Yani haksız olsa bile haklı olduğunu iddia eder.

  • Kazanın oluş şekline aykırı sahte/yanıltıcı beyan ve fotoğraflarla sigorta şirketlerini suistimal etmiş.



    SBM üzerinden buraya yazdığınız şekilde karşı tarafın bilgilerini girerek suistimal ihbarında bulunmanız gerekiyor.


    Bu linkten https://www.sbm.org.tr/tr/uygulama/suistimal-ihbar-girisi-33 kayıt oluşturun.



    Bu ihbardan sonra sizi piyasa da araştırmacı denilen kişiler arayıp sözlü veya yüz yüze görüşmek isteyebilir. Ona da ne olduysa birebir anlatın. Bu araştırmacılar olay yerine gidip kamera kaydı da topluyor şansınıza orayı çeken kamera varsa yani sizin beyanınızı doğrular bir kayıt çıkarsa vay karşı tarafın haline. En iyi ihtimalle karşı tarafa bundan sonra astronomik sigorta paraları çıkar ne kötü ihtimalle ise şirket avukatları suç uydurma suçundan şikayetçi olurlar.


    Çıkmazsa veya ihbardan sonra sonuç değişmezse dahi karşı tarafın siciline daha önceden hakkında böyle bir kayıt olduğu için başka kazalarında kendisine şüphe ile yaklaşılıyor.





  • Çok teşekkür ederim, herhangi bir problem olmaması için babamla dolduracağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.