Şimdi Ara

Superonline WhatsApp görüntülü konuşma kalite düşüklüğü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Superonline 100 mbps fiber interneti evimde kullanıyorum fakat WhatsApp üzerinden görüntülü konuşma esnasında kalite sorunu yaşıyorum telefon hattımdan bağlanıp konuştuğumda bu sorunu yaşamamaktayım. Yine superonline üzerinden diğer uygulamalar da görüntülü konuşmayı kaliteli yapabiliyorum ama WhatsApp ta görüntü çok kötü var mi ayni sorunu yasayan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Turkcell Superonline böyle şeyleri çok yapıyor, amaç kendi ''yaptıkları'' uygulamaları kullanmaya zorlamak. Uzak durulması gerekiyor bence böyle firmalardan.

  • Twitterdan bu konu üzerinden kendileri ile konuştum sürekli bir bahane ürettiler.Kullandığınız telefon bozuk dediler,uygulama sorunlu dediler.Hepsini egale ettiğimde ise bizim bir kısıtlamamız yok dediler ve konuyu kapattılar.Aşaıdan okuyabilirsiniz kendilerine başka telefon başka internet ile denediğimi söylediğim halde sonu buna bağlandı.Asla kabul etmiyorlar.

    Superonline WhatsApp görüntülü konuşma kalite düşüklüğü
  • Benzer durum Turknet te de mevcut. mesajların geç gitmesi, bazen 20 sn kadar whatsapp servislerine ulaşamaması, videoların geç yüklenmesi gibi erişimde sorun yaşatıyor.

  • Ben Turknet kullanıcısıyım, whatsapp görnütlü konuşmalarada Türkiye içinde birileri ile konuşurken, kalite genel olarak yerlerde.

    Geçen Kanada ile bir görüşme yaptım cam gibiydi.

    İranla görüşme yapıyorum cam gibi.


    Nasıl oluyor anlamadım. İtsanbul-İstanbul arası düşük kalite duraklamalı görüntü, İstanbul ile dünyanın öbür ucu Kanada arası görüşme sanki Full Hd

  • Bu tarz problemleri bende yaşıyorum. Yurtiçi ve yurtdışı fark etmeksizin whatsapp görüntülü veya sesli görüşmelerde karşı taraf sesimde kesilmeler olduğunu söylüyor. Bağlantım sağlıklı ve kayıpsız görünüyor. Mobil veriye geçtiğimde ise daha rahat iletişim kuruyorum.



    Farklı bir gariplikten daha bahsedeyim buna benzer.

    CS GO oyununda modlu topluluk sunucularına girerken o sunucuya ait kaplama, müzik vb... özelleştirilmiş dosyaları indirir oyun.

    Bu dosyalar boyut olarak küçük sayı olarak fazladır. Hızlı ve stabil bir fiber internet kullanıyor olmama rağmen o dosyalar bende hep yavaş iner.

    Örneğin sunucunun ekstra dosyalarını ben 2 dakika gibi bir sürede indirmeyi tamamlarken, interneti yavaş ve stabil olmayan, adsl vdsl kullanan kişiler

    benden daha hızlı bu dosyalara erişir. Bunu bilgisayarım kaynaklı sanmıştım yıllarca. Bir gün bilgisayarımı farklı bir yere taşımak durumunda kaldım.

    Orada da turk telekom vdsl yada adsl tarzı bir bağlantı vardı ve pekte kaliteli değildi. O ufacık dosyaları olması gerektiği gibi 20-30 saniye içinde indirdi.


    Bu durum, superonline ın kronik bir problemi, şu ana kadar ciddi bir konuda önem arz etmediği için hep göz ardı ettim fakat gerçekten böyle bir hata var.

    Bu sebeple evde bile olsam(modemin 1 metre yanında) whatsapp, facetime vb. görüşmelerimi her zaman mobil veriden yapıyorum.


    Genel kullanıcıların çoğunluğunun fark edemediği bu tarz ince ayrıntılarda gizli problemleri müşteri hizmetleri hiç bir zaman anlamıyor.

    Karanlık odalarda tuttukları mühendislerini odalardan çıkarıp bu sorunları saptayıp çözümlemeleri lazım ama, yıllardır bu tarz problemler var.

    Ben yıllar önce vazgeçtim uğraşmaktan. Ama dönem biraz daha değişti bir şansımızı deneyelim tekrar belki sesimizi duyuran birileri olur.

  • Merhaba yaşadığınız sorunun aynısını bende yaşamaktayım.100mbit fiber kullaniyorum hız testlerinde yada normal internet kullanımında hiçbir sorunum olmuyor.Ancak whatsapp da sesli veya görüntülü konuşunca kötü görüntü ve ses kesik kesik geliyor.Normal telefonumun internet paketinden deneyince hiçbir problemle karşışmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr'deki issler netflix,youtube,twitch (özellikle twitch) whatsapp gibi uygulamalara kısıtlama uyguluyolar twitchden vs yayın izlenmiyor ama kabul etmiyor hiçbiri.. hep başka bahane üretiyolar.. bilgisayarınız da sıkıntı var diyolar Superonline WhatsApp görüntülü konuşma kalite düşüklüğü 

  • yunsev kullanıcısına yanıt
    Sorunun HG255S modemden olma ihtimali yüksek. Kablosuzunda çok fazla paket hatası olduğundan oluyor.
    Kablosuzunu kapatıp başka bir router üzerinden kablosuz kullanırsanız düzelir
  • benim farkettiğim problem noktaları whatsapp, apple facetime ve cs go oldu şu ana kadar. Netflix, youtube ve twitch'te problem yaşamıyorum. Hatta youtube'da 2 tane 60fps 2k video yanyana açıp denediğim oldu, aslında işlemciyi kontrol ediyordum burada interneti değil. Netflix veya twitch te de kalite düşürmeden izleyebiliyorum yayınları.


    Ama az önce yine whatsapp görüntülü araması yaptım. Yine her zaman olduğu gibi wifi dan çıkmak zorunda kaldım. Bu problem modem ile ilgili de değil. Kablolu bağlantı olduğunda da yavaş. Mesela whatsapp üzerinden dosya göndermeye çalıştığımda ekstra bekletiyor.


    Yurtdışı pinglerinden de memnun değilim açıkcası. Frankfurta stabil 46-60ms arası ping alıyorum evet, fakat adsl kullanan adam da bazen benim 10 ms gerimde olsa da,

    bazende 10 ms daha düşük alıyor benden. Yani fiber hat stabilitesi daha yüksek ama verdiği minimum ping değeri de fiber bağlantıya göre fark yaratmıyor.


    Zamanında ankara turkcell üzerine yaptığım ping testinde 0-1 ms değer alıyordum, şimdi ise 4ms altına düşmüyor gibi, üstelik bir de ankara/yenimahalle turkcell

    bağlantı noktası açmışlar sanırım. Oraya ping attığımda yine 4ms altına inmiyor. Evet iyi bir değer ama zamanla kayıplar oluştuğu ortada.


    superonline fiber ankara

  • Zte ZXHN H267A modem kullanıyorum bence modemden degil aynı ağdan Instagramdan görüntülü konuşma da hiçbir sorun yaşamıyorum 150 tl veriyoruz ama internet leş bide bu yetmezmiş gibi öiv artan oranını bize yansitmislar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var. Kaç gündür çözemediler. Bir sefer müşteri hizmetleri uzaktan çözdü fakat kendiliğinden yine eski haline döndü. Modem de değişti fakat yine aynı sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.