Şimdi Ara

Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aranızda benim gibi olan bir sürü insan vardır. "Kitap okumak gerektiğini bilmek ancak hiçbir şekilde bir yerden başlamamak" sanırım bizim dönemin hastalığı gibi. Okurken sıkılıyorum, bazı arkadaşlarım öyle bir anlatıyor ki yok şu kitaba başladım çok sardı tek seferde bitirdim falan diyorlar insanı özendiriyorlar. Ben elime alıyorum sıkıntı basıyor. Çok istiyorum ama nerden, nasıl ve hangi kitapla başlamam gerektiğini bilmiyorum. Var mı aranızda kitap kurdu olup bu kitap dünyasına birini kazandırmak isteyen? Tavsiye verin lütfen. Bende sıkılmadan bir sürü kitap okumak istiyorum. Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 3 Mart 2021; 12:52:21 >



  • Sevdiğiniz türler nelerdir? Nelerden hoşlanırsınız bilim kurgu,fantastik,polisi vs.?İlk önce sevdiğibiz türden popüler olan bir kitabın pdfsini indirip okumaya bailayın eğer sararsa kitabı satın alabilirsiniz.
  • Sevdiğim tür derken? Yani ben hiç kitap okumadım öyle söyleyeyim o yüzden kitaplarda tür olarak bir şey söyleyemiyorum ancak film olarak mesela bu yazdığın türlerin hepsini izlerim. Ona göre mi seçmeliyim? Filmlerde izlerken keyif aldığım türde bir kitap alırsam ve sarmazsa? Hatta sıkılırsam diyeyim bundan çok korkuyorum işte bu durum kitaplardan soğumama neden olmasın? Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] 

  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Evet film seçerken hangi türde izlediğinde olabilir.Kitabı direk internet,kitapçı vsden almana gerek yok, pdfsini indirip ilk, orta ve son sayfalarına göz gezdirmen yeterli. Hangi türlerden hoşlanırsın hocam?
  • Vallah hocam bende böyle bir konu bekliyordum burada. Açtığınız için teşekkürler. Dün Eylül romanını aldım ona başlayacağım.





    Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FB5351A6 -- 3 Mart 2021; 13:4:34 >
  • Herkes kitap okumayı sevecek diye bir şey yok. Belki de sana göre değildir. Ben mesela kitap okurum ama roman, hikaye okumam. Daha çok istediğim konularda bilgi edinmemi sağlayacak kitaplar okurum. Finans gibi.

  • Bende metro triloji kitabını yeniden okumak istiyordum,bu konuyu görünce aklıma geldi.
    Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ]
    Temsili
  • Klasik tavsiyelerden olacak ama kendine uygun kitabı seçmelisin öncelikle. Bilimkurgu, tarihi roman, polisiye roman vs. vs. Ne tarz okumak istiyorsun ona karar verip ona göre kitap almalısın. Klasik diye ya da çok satanlarda diye alıp bir köşeye attığım çok kitap oldu. Her kitap herkese hitap etmiyor. Bir de bu kendini şartladığın "okurken sıkılıyorum zaten" düşüncesinden kurtulmalısın. Aksi halde kitabın başındayken sıkılır bırakırsın. Kitaba yoğunlaşabilmek için biraz zaman vermelisin ancak sıkıldığın zaman da kendini zorlamadan bırakmanı öneririm. Öyle olduğunda insan kitap okumaktan soğuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani yine film türleri üzerinden örnek vereyim. Askiyon Macera, Dram, Komedi, Bilim Kurgu gibi filmleri gayet severim. Gerçi ne kaldı geriye hepsini yazdım. Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3B02C0FA0

    Bende metro triloji kitabını yeniden okumak istiyordum,bu konuyu görünce aklıma geldi.

    Temsili

    Metro 2033'ü bitirdim hocam. 2034 ve 2035 kaldı. Trilogy hepsinin birleşimi mi?

  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

    Bak mesela bu dediğini hiç anlamadım. Roman okursun ama hikaye okumazsın. Ne demek yani bu? Roman dediğin şeyde bir olay bir hikaye anlatılmıyor mu yani? Hikaye bir kitap türü değil ki. Yani her kitap aslında bir hikaye anlatmaz mı zaten? Bilmediğimden soruyorum valla Kitap Okumaya Başlamak/Başlayamamak [KİTAP KURTLARI İÇERİ] 

  • Heyea kullanıcısına yanıt

    Roman olunca sanırım kitaplar biraz daha godoman kitaplar mı oluyor?

  • İnşallah sen tutunursun kitap okumaya bakalım kısmet bize artık. Rica ederim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EzoBride

    Bak mesela bu dediğini hiç anlamadım. Roman okursun ama hikaye okumazsın. Ne demek yani bu? Roman dediğin şeyde bir olay bir hikaye anlatılmıyor mu yani? Hikaye bir kitap türü değil ki. Yani her kitap aslında bir hikaye anlatmaz mı zaten? Bilmediğimden soruyorum valla  

    Mesela Sabahattin Ali'nin romanlarında hikayeler olur, Ömer Seyfettin hikaye yazarıdır. Selim İleri'nin hikayelerini çok severim. Arkadaş sanırım kısa hikayeleri okumaktan hoşlanmıyor.

  • Yani hikaye kitapları kısa hikayeler, romanlar ise uzun hikayeler mi oluyor?

  • Evet hocam.Hepsinin birleşimi 2033 deyince aklıma Hunter geldi.
  • Benim dolabımda da vardı bundan,aşk hikayeleri bana hitap etmiyor.(İlk psikokoji kitabıydı ama)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B02C0FA0 -- 3 Mart 2021; 13:13:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EzoBride

    Yani hikaye kitapları kısa hikayeler, romanlar ise uzun hikayeler mi oluyor?

    Roman daha ayrıntılı diyebiliriz aynen

  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela örnek olarak Megan De Vos'un Anarşi adlı kitabı nın pdfsini bulabilirseniz bir göz gezdirin.
    Bildiğin dünyayı unut. Hükümetler düştü, şehirler yıkıldı, medeniyet geri dönülemeyecek kadar tahrip edildi. Devir kargaşanın, kaosun, anarşinin devri. Ya savaşıp öldürür ya yem olup ölürsün.
    Her şeyi yerle bir eden son savaş on beş yıl önce gerçekleşmiştir. Binlerce yılda kurulan medeniyet, rakip kabilelerin, çoktan unutulmuş o eski düzenin ellerine bırakılmıştır. Tehlike pusuya yatmış, kaos her yanı ele geçirmiştir. İnsanlarını daimi açlık tehlikesinden, diğer kampların saldırılarından ve ele geçirilme tehdidinden korumak zorunda olan Hayden bu kabilelerin en güçlüsü Kara Kanatın lideridir ve en büyük rakibi olan Gri Taşın liderinin kızı Gracele tanışmadan önce de başında yeterince derdi vardır.
    Düşmanın merhametine kalan Gracein önünde iki yol vardır: Ya kurtarıcısına ya babasına ihanet edecektir. Hayden ise Gracee güvenmek ile kabilenin kanunlarının gereğini uygulamak arasında kalacaktır. Bu kuralsız dünyada her hareket sonun olabilir. Gözünü aç, tehlikeye hazırlan. Bu düzenin adı: Anarşi!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3B02C0FA0

    Benim dolabımda da vardı bundan,aşk hikayeleri bana hitap etmiyor.(İlk psikokoji kitabıydı ama)

    Psikolojik dünya klasiklerini ve Türk klasiklerini okumayı seviyorum. Okurken karakteri yaşıyormuşsun gibi. Onun haricinde korku romanlarını çok severim. Stephen King, Edgar Allan Poe, Lovecraft vs. Fantastik olarak çok absürd romanları okuyamıyorum.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.