Şimdi Ara

Çalışmak zorunda olmayacak kadar geliriniz olsa

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diyelim bir sürü kira vb geliriniz var. Aylık 10bin lira geliyor her ay. Mesleğinizi sevmiyorsunuz. Bu yüzden işi gücü bırakıp çalışmadan yaşıyorsunuz bu gelir ile. Bu durumda çok insan var.

    Peki neler yapardınız?

    Ben sürekli spor, müzik, dans, seyahat ile ugrasirdim. Ve aylık 10 bin lira getiren iş her neyse onun bakımı ile ugrasirdim.

    Çalışmadan yaşanmaz diyen kamillere selam olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faaty -- 3 Mart 2021; 10:7:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hiçbir şey yapmam

  • 10 Bin TL çalışmamak için çok az bir rakam.. bu rakamı 20 30 Bin TL gibi tutarlara çıkarmak için çalışırdım.

  • Rx3004 kullanıcısına yanıt
    Sen 20-30 a çıktıktan sonra da onun 40-50 olması için uğraşırsın bence. :)
  • 10bin lira ile hiçbirini yapamazsın

  • Olsa efso olurda 10 bin yeterli değil şöyle 30 olsa tadindan yenmez he tabi dolar paralel evrende 3 4 tl olsaydi 10k yeterdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vizesiz veya vize alması çok kolay onlarca ülke var kamboçya mesela. 10 bine kamboçya da krallar gibi yaşarsın bu tarz ucuz ülkeleri gezerdim hepsinde belli bir süre kalırdım.

  • Valla istediğim herseyi yapardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

    Valla istediğim herseyi yapardım

    Ne yapardınız mesela.


    İşe gitmemek iyi bir tercih midir, bu konuyu okuyan herkese soruyorum, cevapları ben de merak ediyorum.

  • Dünyayı gezen youtuber'lara sormak lazım bu soruyu.


    Hiçbir işleri olmadan Dünyayı gezmek mi isterler ya da bir işleri olup iş nedeniyle gezmeyi mi ?


    Bir adım daha ileri götüreyim soruyu;


    Güzel para kazanabildiğiniz sabit bir iş mi, yoksa Dünyayı gezebilen, para sıkıntısı olmayan işsiz biri olmayı mı, hangisini tercih ederdiniz ?


    Bu soruların cevabını gerçekten merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 13 Nisan 2021; 14:45:32 >
  • Mecbur olduğun şeyi yapmak ile istediğin şeyi yapmak arasında çok büyük bir fark vardır. Ekonomik özgürlük insana yapmak istediği şeylerin önünü açar ister hotrod araba toplarsın istersen karakalem resim çizersin her ne yapmak istersen iste daha verimli olursun zoraki yapılan iş gibi olmaz.

    İşe gitmemek tabiki bir tercihtir ama üretken bir insan için uzun vadeli bir tercih değil çünkü bu tarz bir insan enerjisini toplar toplamaz birşeyler üretmek için can atar...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Calisirdim.Insan ac gozludur kimse 10k ile yetinmez.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiçbir şey yapmam

    5 bin bile yeterli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine çalışırdım ama keyfime bakardım. Sadece sabit 10K gelmesi bizim gibi bir ülkede biraz zor duruma sokabilir. Bizim ülkemiz enflasyonu olan bir ülke, o paranın alım gücü düşer. TL olduğu için sıkıntı olurdu. Fakat 5K dolar olsa hayatınızı yaşardınız :(


    Kendimi güvence alabileceğim bir yaşam standartı oluşturana kadar çalışırdım. Örnek 1 adet kafamı sokacağım ev ve normal yaşam sartlarımı sağlayacak bir gelir yapısı. Fazla olursa, hayatta yapmak istediğim sporlar(kış sporları, yaz sporları, su sporları, dalmak, paraşüt ile atlamak vs.), gitmek istediğim bölgelere gidip tatil yapmak gibi şeyler olurdu.


    Özetle, dünya da yapılacak her şeyi yapmak, her şeyi tatmak isterdim. Çalışmak insana meşguliyet verir, güzeldir. Bu durumlar tabi bekar ve kendisinden başkası olmadığında olacak durum.


    Sorumlu olduğun bir aile, çocuk vs olursa, onlarında yaşam standartlarını belirli bir düzeyde tutmak için çalışırdım. Tabi burada çocukların gelecekleri falan önemli oluyor.


    Çok fazla bağıntı girerse her şekilde çalışmak gerekir. :)





  • Ayda 10 bin lira para değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bence o da belli bir zamandan sonra sıkar tolerans geliştirirsin hobilerine karşı.Baba parası yiyenlere bakarsan hepsi milyonluk arabalarda sızar tahtalıköye gider çünkü toleransı geliştirmiş hiçbir şey zevk vermez ona her şeyi var.

  • Eninde sonunda döner dolaşır çalışmak için birşeyler yapardın çünkü muhatap olduğun her insan bir iş tutuyor ve senin gibi gününü aylak aylak para yiyerek geçirmiyor. Kendini işe yaramaz hissetirmene yol açar bu durum. Sırf bu durumda kurtulmak için gönüllü olsan bile bir meşguliyet bulur, boş durmaz ve bir işin elinden tutardın... Bu kaçınılmaz ama tembel adamın umrunda bile olmaz

  • geng G kullanıcısına yanıt

    Benim gibi sevmediğin yerde çalışacağına gezersin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarım bıraktığım şeyi yapardım önce sevdiğimi yanıma alır türkiyeyi komple gezerdim paranın geri kalan kısmını biriktirebildiğim kadar biriktirirdim. 1 sene dinlenir

    düşük harcamayla para biriktirmeye devam eder sonra yurtdışı turu yapardım. son hedef ise evime bir tane dünya ve türkiye haritası alıp gittin yerleri işaretlemek.

    Gerisi umrumda olmaz.


    burada bazı arkadaşlar 10bin tl para değil demiş kendileri galiba kendileri aylık 100 milyar alıyorlar heralde.

    yukarıda bi arkadaşta youtuber örneği vermiş ona istinaden şöyle söyleyeyim insanlar otostopla parasız seyahat ediyorlar bizler genelde kendi yapamadıklarımızı başkalarınında yapamıcanı sanırız.düşün sende kafadan kasada 10.000 var.

    bence 10.000tl eğer akıllıca kullanırsan çok şey yapabilirsin. 1 milyarada bilet var 400tl ye de. otobüste var uçakta var trende. umarım anlatabilmişimdir.


    Birde şöyle bi durum var 1 ayda 10bin aldın direk amerikaya git diye bi kaide yok 2 ay bekle git 20k ile git mesela dediğim gibi mantıkta adamına görede değişir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 23 Nisan 2021; 19:29:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.