Şimdi Ara

Araç fiyatları (bence) daha düşmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, otomobil piyasasını takip etmeyi seviyorum. Bu sitede 0 fiyatların paylaşıldığı konuyu devamlı takip etmeye çalışırım ve o konuyu çok faydalı bulurum. Tecrübe ve fikirlerimi paylaşmak isterim:


    1- Sadece araç değil dünyada çoğu şeyin fiyatını arz-talep belirler. ( 6 ay önce piyasada araç çok azdı fiyatlar bu sebeple 2. elde bile çok arttı ancak şu anda piyasa araca doydu )


    2- Araç fiyatları kasım-aralık aylarında tepe yaptıktan sonra Mart ayına kadar düştü. Bundaki temel etmen dövizin düşmesi değil arzın talebin üstüne çıkması belirledi.


    3-Döviz fiyatları tabi ki önemli ancak araç fiyatları günlük veya haftalık döviz fiyatlarını takip etmez. Aylık ortalamaları daha çok takip eder. Benim beklentim dövizin artık daha fazla düşmeyeceği yönünde.


    4- Gözden kaçan başka bir konu : hammadde fiyatları. Hammadde ( sac- bakır ve diğerleri) fiyatları 3-4 aydır çok ciddi artışlar yaptı. Bunun etkilerini uzun vadede ( 6 ay içinde ) araç fiyatlarında göreceğimizi düşünüyorum.


    5- Krediler : şu anda krediler yüksek, tahminim 4-5 ay içinde ev satışlarını desteklemek için krediler düşürülecek, bu araç kredilerine de yansıyabilir.




    Sonuç: Bence şu anda, nakitle araç almak için iyi zamanlar. 1-3 ay içinde ne yazık ki yine fiyatlarda artış görebiliriz.


    Araç fiyatları (bence) daha düşmez







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.