Şimdi Ara

tatil satın alırken dolandırılmayın; İşte dolandırıcıların hedefinde olan Türkiye’deki 68 otel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de faaliyet gösteren onlarca otelin web sitelerini kopyalayan dolandırıcılar, korona nedeniyle zor günlerin yaşandığı 2021 yılında otelleri ve müşteriler zor durumda bırakacak.


    Türkiye’deki 68 otelin web sitelerinin dolandırıcılar tarafından kopyalandığı ve bu siteler üzerinden insanlara sahte tatil satışı yapıldığı öğrenildi.

    Almanya merkezli Hetzner’de host edilen sahte sitelerin içinden tespit edebildiklerini Türkiye’deki meslektaşlarıyla paylaşan Almanya’daki turizmciler, otelcileri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, sahte rezervasyon sitelerinin listesinin de paylaştı.

    M.Ferit Aktakka isimli turizmci, ‘’Listede bulunan otellerin BT yöneticilerini tanıyorsanız, lütfen onları da bilgilendirelim. BTK üzerinden hukuki süreçler haricinde yukarıdaki Betzner firmasına da ulaşıp bildirimlerde bulunuyoruz.’’ dedi.

    Siteleri kopyalanan 68 otel ise şu şekilde sıralandı:

    ujobodrumresort.com

    miracleresortotel.com

    maxroyals.com

    maytermalsotel.com

    adameveresort.com

    dalyanresorts.com

    royalasarlikbeachresort.com

    cangardenresorts.com

    clubmarvyresorthotel.com

    delphineresorts.com

    hapimagseagardenresort.com

    salmakisotel.com

    sahinnparadisehotels.com

    adinhotelsbeachs.com

    icresorthotels.com

    akronestermalhotels.com

    qprresorthotels.com

    resortsvouchers.com

    voyageresorts.com

    elaqualityhotel.com

    bofoteluludag.com

    ziganaresortotel.com

    latanyaparkresorts.com

    limakgrouphotels.com

    adinhotelsbeach.com

    granadaresorthotel.com

    rixoshotelsresorts.com

    womeresortdeluxe.com

    maythermals.com

    robinsonhotelsresorts.com

    cesmeboyalikbeach.com

    granadaluxuryotels.com

    susesiresorthotel.com

    ladoniaresorthotels.com

    corneliaresortotels.com

    angelmarmarishotel.com

    venosahotel.com

    fameresorthotels.com

    bellisresort.com

    papillonresorthotels.com

    akroneshotels.com

    sellectumresorts.com

    akkaresorthotels.com

    baiaotels.com

    alacatibiblos.com

    basaranlartermalotel.com

    angelsmarmarisotel.com

    berahotelresorts.com

    royalalhambrahotel.com

    spiceotelresorts.com

    crystalresorthotels.com

    lablancheresorts.com

    adenyabeachsresorts.com

    yalikavakhotelsresort.com

    bodrumholidayresorts.com

    titanicresortshotel.com

    kefalukas.com

    adenyabeachsresort.com

    angelesmarmaris.com

    barutresorthotels.com

    asteriahotelsresort.com

    nashiraresorts.com

    alibeyresortshotels.com

    sentidobelazure.com

    avantgardecollections.com

    regeshotels.com

    aquafantasyhotel.com

    latanyaparkhotel.com

    xanaduresorthotel.com








  • Türkiye’deki otellerin internet sitelerini kopyalayarak binlerce insanın tatil hayallerini kabusa çeviren dijital dolandırıcılar, Türkiye’deki otelleri hedef almaya devam ediyor. Talebin yoğun olduğu ülkelerdeki otellerin sitelerine yoğunlaşan dolandırıcılar, Türkiye’de tatil yapmak isteyen tatilcilerin kabusu olurken Türkiye’nin ve otellerin imajına da büyük zarar veriyor.



    “Turizm sektörü kendisin korumalı”


    Konuyla ilgili değerlendirme yapan Prodaft firmasının ortağı, Zeki Emir Demirci, dolandırıcıların milyonlarca dolar para kazandıkları ve yargıdan kaçabildikleri için çok profesyonelce ve ciddi paralar harcayarak otellerin internet sitelerini kopyaladığını belirterek, “Türkiye’de turizm sektörü de günümüz siber tehditlerinden etkilenen diğer sektörler gibi, kendini koruma altına almalı” dedi.


    “Milyonlarca dolardan bahsediyoruz”


    Otel web sitelerini kopyalama dolandırıcılığının uzun zamandır yapıldığını belirten Demirci: “Bu dolandırıcılık türü son yıllarda ülkemizde özellikle turizm sektöründe de çok fazla arttığı için fark edilmeye başlandı. Dolandırıcılar, bir otelin ismine çok benzeyen domain adresleri alabiliyor ve markanın sayfasının tüm içeriğini birebir kopyalıyorlar. Tatilci, sayfayı açtığı zaman aradığı otele girdiğini sanıyor. Kopya siteler çok profesyonelce ve ciddi paralar harcanarak hazırlanıyor. Ciddi paralar harcıyorlar çünkü çok ciddi miktarda para kazanıyorlar. Milyonlarca dolardan bahsediyoruz. Bu durum sadece Turizm sektörüne mahsus olmamakla beraber maalesef yaygın olarak birçok kişinin başına gelebiliyor. Prodaft olarak son 1 yılda içinde tüm sektörleri barındıran 800.000’in üzerinde dolandırıcılık teşebbüsü vs. gibi amaçlar için açılmış sahte veya zararlı içeriğe müdahale ettik” şeklinde konuştu.


    “Türkiye’ye gelmek istemeyebiliyor”


    Kopya site dolandırıcılığı ile otellerin itibar, tatilcilerin ise para kaybettiğini ifade eden Demirci, “Dolandırılan aile otele geldiği zaman rezervasyonunun olmadığını görüyor. Otel de dolandırılan misafirine üzülerek uygun fiyata odasını açıyor. Aile de yarı dolandırılmış vaziyette tatil yapıyor ancak, bu en pozitif senaryo. Dolandırıcılık ülkemizdeki tesisler hedeflenerek gerçekleştirildiği için tatilciler bir daha ne o tesise ne de Türkiye’ye gelmek istemeyebiliyor. Tatilciler para kaybederken otellerimiz ve ülkemiz ise ciddi bir imaj ve güven kaybına uğruyor. Bu noktada otellerimizin ve sektörün bütüncül olarak da ciddi önlemler alması gerekiyor” dedi.


    “72 saat içinde kapatılmasını sağlıyoruz”


    Kopya sitelerin tespitinin çok zor olduğunu ifade eden Demirci, kopya sitelerin tespiti için çok ciddi bir teknik kapasiteye ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Demirci: “Zararlı kopya siteler belirlendiği zaman normal adli süreçler ile kapattırmak 1 yıldan fazla sürebiliyor. Bu sitelerin yüzde 30’luk bir kısmını ise kapatmanız mümkün değil, Prodaft’ın diğerlerinden farkı da bu konuda öne çıkıyor, bu konuda ihtiyacı olan her firmaya hizmet verebiliyoruz. Bankacılık, sigortacılık ve havacılık şirketlerine hizmet veriyoruz. Tesislerin kopya site sorununu kendi dijital departmanları ile çözmeleri çok zor. Mutlaka uzmanlaşmış teknik destek almaları gerekiyor. Tek bir siteyi kapatabilirsiniz ama bu siteler çok çabuk yeni isimler altında açılmaya devam ediyor olabiliyor. Dolayısı ile sürekli tespit yeteneğinizin olması önemli. Otellerimiz genellikle avukat tutarak sorunu çözmeye çalışıyor ama iş uzuyor, zaman ve para kaybediyorlar. PRODAFT olarak hedef kopya sitenin 72 saat içinde kapatılmasını sağlıyoruz. Tamamen teknik bir süreç ile sorunu çözebiliyoruz” diye konuştu.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.