Şimdi Ara

Lol dava açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oyunuma gelen biri bana hakaret etti. Ben de ona küfrettim. Sonra bana IP adresin elimde seni mahkemeye vericem dedi. Bu konularda çok bilgili değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.




  • He de geç
  • Yaw ne davası git oyununa bak. Bir kere o da sana küfür etmiş haklı bile değil. 2 . Olarak şahsa küfür etmiyorsun. Tanımadığın için mahkeme ulu orta yere küfür etmişsin gibi yargılar en fazla. O da kovuşturmaya gerek yok der. Hani en ekstrem durumu anlatıyorum.zaten cidden dava açsa savcı sizi sallamaz bile. Ama küfür etme yinede sen kimseye . Savcıya falan edersen cidden hayatın kayar bu kadar toksik oyuncu varsa chati KAP'a yoluna bak
  • Dava açabilir ama sonuç çıkmaz. Bildiğim kadarını anlatayım


    Hukuk kurallarına göre hakaret suçunun online ya da yüzyüze gibi bir ayrımı yok. Sen bir kişiye telefonla, oyun içinden ya da mesajla nereden olursa olsun hakaret edersen suç işlemiş olursun. Olayın gerçekleştiği zamandan başlayarak 6 ay içinde seni şikayet edebilir.


    Örneğin, online oyunda birisine küfür ettin, seni şikayet etmek için gitti ve oyun içerisinde ismi şu olan kişi bana şu küfürleri etti bunlar video görüntüleri, ss ler vs. yani delillerini verdi.


    Savcılık senin oyun içerisindeki kullanıcı adını alıp Siber Suçlar Müdürlüğüne gönderir ve bana bu kişinin gerçekte kim olduğunu bulun der. Siber Suçlar Müdürlüğü senin kullanıcı adın ile oyun firmasına gider ve senin bilgileri ister. IP adresin üzerinden sana ulaşırlar. Kişiye ulaştıktan sonra dava açılır.


    Burada sıkıntı olan şu bu süreç çok uzun zaman alıyor. Oyun firması yurtdışında olduğu için kişisel bilgileri paylaşmayabiliyor.

    Özetle, teknik olarak açar davayı ve ceza alabilirsin ama pratikte o kadar kolay değil. Ben sonuçlanmış bir dava hiç duymadım.

    Benim bildiklerim bunlar bir ara ciddi ciddi dava açmayı planlıyordum o zaman araştırmıştım. Kesin bilgi değil benim bildiğim süreç bu şekilde işliyor.





  • drinkduff kullanıcısına yanıt

    Lolün Türkiye şubesi var

  • Kardeşim ben avukatım ben bile uğraşmıyorum suç ihbarı için dilekçe hazırlayacağım savcılığa vereceğim fln kim uğraşacak başkasının işi olsa vekaletle ücret alsam bakarımda kendim için harcanan zamanıma değmez. Yapılacak max oyun sonu reportlar sonraki oyuna geçerim.

    Bu işin bide realist açısı var. Savcılık bu işlerin peşinde koşup delil toplamazsan bakar dosya boşsa kyok basıp geçer. İstanbulda seri kyok kararı yazdıklarını anlatanlar oldu. Hakkında biri böyle bir olaydan iddianame düzenletmek istese avukat tutmak zorunda o dosya takip edilmeyince önemli bir suç değilse %90 kovuşturmaya geçmiyor hatta soruşturma bile yapılmaz sadece beyanla suç duyurusunda bulunursa kimlik tespiti yapılamaz delil yetersizliği der vs

    Yani işin kısası seni bulması ceza davası açılması için işsiz takıntılı bir avukata küfretmiş olman lazım veya dava açmayı huy edinmiş psikolojik sorunlu bir tepki bu işin peşinde koşup sana ulaşacak.




  • Sana ilk o küfrettiyse bir şey yapamaz. Korkutmak için söylemiştir. Ayrıca IP bilgilerine Riot haricinde kimse erişim sağlayamaz.
  • oyunu sadece troll ve kudurtmak üzerine oynayarak 400 levele ulaşmış biri olarak yaslan arkana :D IP adresin elimde mi demiş cidden ne ara bulmuş IP adresini 10 yaşında çocuk kandırıyor sanki. biri bana seni mahkemeye vericem derse oyunda ettiğim bir küfür için çok daha ağır sövüyorum bu sefer bu son seni mahkemeye vericem kozu da işe yaramayınca çıldırıp uzaklaşır zaten senden.

  • Komik bir konu
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.