Şimdi Ara

Smartisan Nut R2 - Bilgisayar gibi Telefon TÜRKİYE' de TEK - 4K Mini İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BismillahirRahmanirRahim Selamun Aleyküm arkadaşlar,


    Bugün ki konuğumuz kaliteli bir marka olan ve ülkemizde çok az kişinin bildiği ama büyük çinli markalar gibi kaliteli cihazlara sahip ve 1. sınıf üretim yapan tasarım, sanat, fikir olarak kendine özgü modellere sahip Smartisan markası. Markanın kalitesi Nubia ve Xiaomi arasında bir yerde


    Markadan Kısaca bahsedecek olursak;

    2012 yılında kurulmuş olan


    Smartisan markasının ismi Smart(Akıllı, Zeki) ve Artisan(Sanatçı, Zanaatkar) birleşiminden oluşuyor. Burada kullanılan artisan kelimesi, Bir heykeltraş, bir kuyum ustası, bir ressam gibi düşünülebilir. Yani ustalık ve uzmanlık söz konusu


    "Akıllı telefonlar çağındaki zanaatkarlar(Sanatçılar)" anlamına geliyor. Smartisan ekibi, yazılım grafik arayüzü, kullanıcı deneyimi tasarımı ve endüstriyel donanım tasarımında yorumlama konusunda çok iyi bir firmadır. İlk akıllı telefonlarını 2014 yılında piyasaya sürmüşlerdir. Markanın logosu ustalığı ve zanaatkarlığı temsil eden kırmızı daire içerisinde çekiç(Bence biraz komünizme de pay veriyor gibi neyse) firmanın üst markası Hammer " 锤子科技 " isimli bir şirket üst markasını temsil ediyor.


    Markanın Sloganı ise "THE PRIDE AND JOY OF AN ARTISAN" Bir sanatçının gururu ve sevinci(aynı şekilde and joy kelimesi enjoy eğlencesi olduğunu da vurguluyor.)




    İnceleme Videosunda


    Özellikler

    Kutu Açılışı

    Gündüz ve Gece Fotoğraf Örnekleri

    Ekran Testi

    Ses, Ekran, Malzeme kalitesinin değerlendirilmesi

    Arayüzün bir kısmını gösterme gibi kısımları göreceksiniz


    Cihazımızın özeline gelecek olursak,


    OnePlus serilerine Benzer bir kutuyla karşımıza çıkıyor ancak daha şık ve güzel.. Kutu dizaynı iç tasarımı oldukça güzel, ince düşünülmüş şık bir görünüme sahip şarj aletinin aynı bir çekmece gibi tasarlanması bile sunumu güzelleştirmiş.


    Şarj aleti Type C to Type C olarak tasarlanmış daha masraflı ve güzel bir seçenek OP8 Pro da bile A to C idi bu cihazımızda iki tarafta tip c çıkışlı, kılıfımız ise güzel bir kalite de


    Cihaza bakacak olursak cihazımız aslında eğimli bir ekrana sahip tam köşelerden kıvrılıyor. Basit bir 3D cam değil Bizzat gözünüzle görüyorsunuz o kıvrımı. Sanırım kullanıcılar eğimli ekran mı düz ekran mı sever emin olamayıp ortaya karışık bir şeyler yapmışlar :D Benim tercihim eğimin arttırılıp kasanın incelmesi yönünde olurdu. Kasamız hayli kalın. 9.5mm, Mi10T Pro da 9.3mm ikisi de kalın cihazlar


    Arka kısma gelecek olursak camımız güzel, Çekiç logomuz gayet şık duruyor. Kamera kısmında ise Xenon Flaş Şeklinde tasarlanmış Çift Led flaşımız diğer markalarda ki rakiplerinden arka kamera modülünün farklılaştırmış ve daha şık olmuş. Aynı şekilde Laser AF mizde ufak bir şekilde kendine yer bulmuş. Yan taraflara baktığımızda tuşlar güzel konumlanmış özellikle cihazda toplamda 5 farklı tuş olması ve bunların tekl ve birleşik kombinasyonlarının olması çok güzel. Hapları anlatan uzunca bir video vardı açıkcası o kadar işlevseldi ki kafam kaldırmadı. Videoyu çektim ama seyredilmeyeceğini düşünerek vazgeçtim cihaz özellik anlamında çok güzel. Farklı güzel ve niş bir deneyim vaad ediyor kullanışlı ve işlevsel. Malzeme kalitesi ise farklı hissettiriyor. Bu konu da farklı bir metal hissiyatı var bunu iyi veya kötü olarak yorumlamıyorum. Acaba Üzerinde seramik veya plastik var mı diye düşündüm yan taraflarda metale ışık çarptıkça parlayan taneler var. Sanki gökyüzünde yıldızlara bakarmışcasına, nasıl bir boya veya materyal(?) soru işareti hoparlör kısmına gelirsek alt hoparlörümüz standart yerinde, üst hoparlörümüz ise ne önde ne üstte 45 derece açıyla çapraz bakıyor. Ses kalitesi yüksekliği sahne genişliği çevre vokal her şey tertemiz. OnePlus 7T nin ses konusunda temel iyi taraflarını alıp eksik kısımlarını düzeltmiş. Eksik kısımlarının kalitesinin 3-5 kat arttırmış hali gibi diyebilirim.


    Ekran kısmımız güzel ama Ekranın yazılım kısmı eksik. Canlı, Dinamik, Parlak, Standart gibi seçenekler, geliştirme motorları vs yok HDR olmasına rağmen HDR desteğini hissedemedim. Yazılım kısmı kaliteli ekranı bu tarafta yemiş. Görüntü kalitesi Xiaomi OnePlus ayarında diyebilirim. Vivo Nex 3 video harici her konuda iyi ama video kısmında bununla neredeyse aynı kaliteye sahip bir cihaz onda da video kısmı zayıftı. Güncellemeyle ne hale geldi bilmiyorum.


    Kamera kısmımız videosu xiaomi gibi

    Fotoğrafları Xiaomi den iyi ama hız konusunda eksik HDR çekimlerde otomatik te bile birkaç saniye bekletiyor. biz bunu 2-3 sene önceki cihazlarda görüyorduk.

    Gece çekimleri gerçekten iyi Pro modu da çok iyi ama iso aralığı çok düşük. 100-1600


    Yazılım kısmına gelecek olursak, android değil de bambaşka bir yazılım kullanıyormuşsunuz onu da Pc ye tam entegre etmişler gibi bir hissiyat var. İkonlarından, arayüz tasarımına, mimik hareketlerinden, özelliklerine kadar ayrı apayrı bir dünya. Samsung DeX ten daha gelişmiş bir Pc moduda bulunuyor. Farklı ve ayrı bir deneyim isteyenler için android ve ios tan biraz olsun kurtaracak bir arayüze sahip. Eksik taraflarımız da var.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.