Şimdi Ara

Mizah dinamik midir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bence evet. Espriler tekrarlandıkça komikliğini yitirirler. İlk zamanlar bayılarak dinlediğimiz şarkıların zamanla sıkması gibidir bu olay. Ancak bunun, tüketim hastası bir toplum haline gelmemizle de alakası var mıdır? Babam ve dedeme bakıyorum Kemal Sunal filmlerini hala ilk günkü gibi izleyip gülüyorlar. Bense geçen hafta gördüğüm bir meme’i bugün görünce he kardeş çok komikmiş diyorum.

    Düşünüyorum da çok çabuk eskittik bazı şeyleri. 25 yaşındayım. 2007 yılından beri faal olarak internet ve sosyal medya kullanırım. Bir zamanlar artiz ne arar la bazarda gibi videolara gülerdik, apaçi denen insan profillerine ve apaçi dansına gülerdik, bugün hepsi öldü. Caps denen bir kavram vardı, çok yaratıcı gelirlerdi bana, öldü. Şu an bir fotoğrafın altına kırmızı şerit çekilip espri yazılsa baya itici bulurum. Adam haklı beyler gibi bir sürü İnci sözlük mottosu vardı, çok komiklerdi ama şimdi mimik oynatmıyorlar.

    Mizah dinamiktir, ancak bunun kesinlikle tüketim hastalığımızla da alakası var. Müziklere bakıyoruz, albümler yerini single’lara bıraktı. Rock, pop, rap albümleri eskiden bir konsept içerisinde hazırlanır, üzerine ciddi emek harcanırdı. Şimdi müzisyenler Cuma günü bir single bırakıp kaçıyor. Sinemaya bakıyorsun, sosyal medya fenomenlerinden geçilmiyor. Azcık takipçisi olan üzerine hiç düşünülmemiş acele senaryolar ile film çıkarmış. 90’ların filmlerine bakıyorsun, senaryo kötü bile olsa o emeği ve uğraşılmışlığı hissediyorsun. Oyun dünyasına bakıyorsun orda bile tüketim hastalığımız var. 50 gb’lık oyun indiriyorum, 5 dk oynayıp siliyorum. Ulan ortada bir emek var, oyunun bitmesine daha 20 saat kalmış! Ama yok, oynarken feci sıkılıyorum, dayanamayıp siliyorum. Eskiden öyle miydi? Prince of Persia’nın bir bölümünü geçmek için 4 saat harcasam yine sıkılmazdım. Şimdi 2. deneyişte geçemesem kapatırım :)

    Neyse, konumuz mizaha dönelim. Birkaç örnek de sizden gelsin. Eskiden epey gülüp şu an mimiğinizin oynamadığı şeyler nelerdir?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.