Şimdi Ara

Relativity Space, 3D yazıcı teknolojisiyle üretilecek yeniden kullanılabilir roketini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Relativity Space, 3D yazıcı teknolojisiyle üretilecek yeniden kullanılabilir roketini tanıttıUzaya uydu ya da yük taşıma alanında rekabetin kızıştığı bir dönemde birçok farklı şirket ve kurumun desteğini alan Relativity Space, %100 oranda yeniden kullanılabilir roketi Terran R’yi duyurdu. Beş yıl önce kurulan şirketin ilk roketi olma özelliğini taşıyan Terran 1 ise bu yıl uzaya çıkacak.



    Ayrıca Bkz.Perseverance'ın Mars'ta çektiği binlerce işlenmemiş fotoğrafa buradan göz atın



    Dropbox ve airbnb gibi girişimlere destek olan danışmanlık şirketi Y Combinator ile Dünya Ekonomik Forumu ve Beyaz Saray ile NASA gibi kurumlardan da destek alan Relativity Space’in Terran R roketi, küçük kardeşin 20 katına kadar daha ağır yükleri uzaya taşıyacak.



    Relativity Space, 3D yazıcı teknolojisiyle üretilecek yeniden kullanılabilir roketini tanıttı



    Tamamen yeniden kullanılabilir şekilde yine 3D yazıcılar kullanılarak üretilecek roket, bu sayede yeniden kullanılabilirlik alanında rüştünü ispat etmiş Space X’e ciddi bir rakip olacak. Bilindiği üzere, Space X üretimi Falcon 9 roketlerin sadece birinci aşaması yeniden kullanılabiliyor. Roketlerin yükü barındıran ikinci seviyesi yeniden kullanılabilir değil.



    Relativity Space, 3D yazıcı teknolojisiyle üretilecek yeniden kullanılabilir roketini tanıttı



    Şirketi kurucusu Tim Ellis, Relativity Space’i Space X’e rakip olarak görse de Elon Musk’ın uzay şirketinin başarılarının kendine ilham verdiğini dile getirmekten ise geri kalmıyor. Terran R hakkında konuşan Ellis’in sözleri, “Aynı mimari, aynı yakıt, aynı fabrika, aynı 3D yazıcılar, aynı elektrnik sistemler ve aynı ekip” şeklinde. Kendini “yeniden kullanılabilirliğin” büyük bir hayranı olarak tanıtan girişimciye göre 3D baskı yöntemleri marifetiyle roket üretim maliyetleri düşse de gelecek bunları yeniden kullanmaktan geçiyor.



    Piyasa değeri 2,3 milyar dolara ulaşan Relativity Space, Space X ya da Blue Origin gibi devlerin arasında kendine nasıl bir yer bulur bilinmez ancak şirket, roket fırlatma maliyetlerini planladığı şekilde düşürebilirse uzay yarışının parlayan yıldızı haline gelebilir.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/relativity-space-debuted-fully-reusable-3d-printed-rocket



  • Şirket kurucusunun güzel bir düşüncesi var. Umarım başarılı olurlar.

  • Falcon 9 rakibi kısacası büyük ihtimalle 1 kg 2000 dolar maliyetini dahada aşağıya çekecektir üretiminin kolaylığından dolayı.

  • 3d yazıcıyla üretilmesi de ayrı bir ilginç olmuş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.