Şimdi Ara

Kanada merkezli Bombardier, siber saldırıya uğradı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kanada merkezli Bombardier, siber saldırıya uğradıKanada merkezli havacılık şirketi Bombardier, içinde çalışanlar, müşteriler ve tedarikçilere ait bilgilerin ele geçirildiği bir siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Ancak hackerların ele geçirdiği bilgiler arasında havadan erken ikaz ve kontrol uçak sistemlerine yönelik veriler olduğu da belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen, Golf GTI'ın 45. yaşını özel bir versiyonla kutluyor: Golf GTI Clubsport 45



    Fidye yazılımcıları tarafından düzenlenen siber saldırı sonucu ele geçirilen bilgiler arasında belki de en önemlisi şirketin İsveç merkezli Saab ile geliştirdiği GlobalEye erken ikaz ve kontrol uçağına ait veriler bulunuyor. Fidyecilerin uçağa ait teknik özellikler ile mekanik sistemlere ait tabloları dark web üzerinden paylaştığı da ifade edilmekte.



    Siber saldırının ise Accellion FTA web sunucusu yazılımındaki sıfır gün açığının hackerlar tarafından fark edilmesi sonucu gerçekleştiği belirtilmiş. Söz konusu yazılım, elektronik posta aracılığıyla müşterilere gönderilmesi mümkün olmayan büyük boyutlu dosyaların paylaşımı için kullanılıyor.



    Kanada merkezli Bombardier, siber saldırıya uğradı



    GlobalEye erken ikaz ve kontrol uçağının müşterileri arasında Meksika, Brezilya, Yunanistan, Pakistan, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler var. Uçak, şirketin Bombardier 6000 uzun menzilli iş jeti platformu ile Saab’ın Erieye hava radar sensörünün birleşimi sonucu ortaya çıkan bir ürün. Firma, çok sayıda çok uluslu şirketler, kısmi mülkiyet sağlayıcıları, hükümetler ve özel şahıslarla hizmet veren dünya çapında yaklaşık 4 bin 900 uçaktan oluşan bir filonun sağlayıcısı konumunda.




    Kaynak:https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a35634849/hackers-leak-details-of-military-spy-plane/







  • Bombardier bombardımanı herhalde..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.