Şimdi Ara

BTCTURK’te al sat bitti parayı çekememe dönemi başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BTCTURK’te al sat bitti parayı çekememe dönemi başladı. Bitcoincileri sarsacak iddia

    BTCTURK hesabındaki 800 bin TL ile Bitcoin aldığını ve zarar etmesi üzerine parayı TL’ye çevirip çekmek istediğini belirten Serdar B. isimli vatandaş, zararının 200 bin TL’yi bulmasına rağmen parasını çekmesine izin verilmediğini iddia etti. Kimlik belgesi ve ikamet adres bilgilerinin selfie çekilerek gönderilmesi istenen vatandaş, “İstenen belgeleri göndermeme rağmen 4 gündür herhangi bir sonuç alamadım. Ayrıca hesaptaki paramla Bitcoin alım-satımı yapabiliyorum çünkü 1000 TL komisyon ücreti var ancak hesabımdaki gerçek parayı çekemiyorum” dedi.


    Bunun üzerine Mavi Kart sahibi olduğunu, TCKN sahibinde olduğunu ve ilk ikametgahının da yine Türkiye’de olduğunu söyleyen vatandaştan kimlik belgelerini yollaması istendi. Vatandaş belgelerini yollamasına karşın ise eksik belge yolladığı gerekçesiyle işlemi gerçekleştirilmedi.

    Vatandaş hesabındaki parayla Bitcoin al-sat işlemlerini yapabildiğini çünkü 1000 TL komisyon ücreti alındığını belirtirken Türk lirası olarak parasını hesaptan çekemediğini belirtti.


    23 Şubat’tan beri parasını çekmeye çalıştığını ifade eden Serdar B. şu ifadeleri kullandı:

    “BELGELERİMİ HİÇ ZAMAN KAYBETMEDEN GÖNDERDİM”

    4 gün evvel hesabıma kripto para aktardım ve tradinge başladım. Kripto paramı TRY’ye çevirdikten sonra yine Türk hesabıma parayı aktarmak istedim. Global hesap olduğumu ve gerçek parayı çekemeyeceğimi söylediler. Bunun üzerine Mavi Kart sahibi olduğumu, TCKN sahibinde olduğumu ve ilk ikametgahımın da yine Türkiye’de olduğunu söyledim. Destek-mail adresine evraklarımı (kimlik kartı ve ikamet belgesi) göndermemi istediler durumu düzeltmeleri için. Hiç zaman kaybetmeden istedikleri şeyi yaptım. Saatler sonrasında hala para çekme işlemini gerçekleştiremediğimi anlayınca yeniden BTC Turk üzeri canlı destek aldım.


    TELEFONUMDA BULUNMAYAN AUTHENTİCATOR KODUNU İSTEDİLER”

    Sürekli istediğim yardımı alamadım ve birkaç kez yeniden canlı desteğe katıldım. Her defasında farklı bir bilgi verildi. Sonunda beni pes ettirdiler ve artık hesabımı global hesap statüsünden çıkarmayacaklarını anladım. Bu sefer sürekli değer kaybeden paramı kripto paraya çevirdim ve farklı bir uygulamaya transfer etmek istedim. Karşılaştığım durum yine endişe vericiydi: Hiçbir zaman Authenticator adında bir program kullanmamama rağmen ve de telefonumda uygulamasını dahi bulundurmamama rağmen, Authenticator kodu istenmekteydi.


    “KİMLİK BELGESİYLE BERABER SELFİE İSTEDİLER”

    Yine canlı destekten defalarca farklı farklı çalışanlara böyle bir seçimimin olmadığını ve kripto parayı transfer etmem için yardıma ihtiyaç duyduğumu belirttim. Sanırım konuştuğum 4. ya da 5. kişi artık pes ederek, yeniden kimlik belgesi, ikametgah bilgisi ve yazılı bir metin ile bir selfie diledi. Bunları gönderdikten sonra Authenticator olayının ortadan kalkacağını söylediler. Gönderdikten birkaç saat sonra durumu sormak adına sürekli canlı sohbete katıldım ve evraklarımın geldiği ve kısa süre içerisinde olayın çözüleceği söylendi.


    KISACA SORAYIM DOLANDIRILDIM MI?”

    Dün bütün gün bekledim - sonuç yok. Bugün, yaklaşık 24 saat sonra gelen mail artık bardağı taşıran son damla oldu. Bulunduğum talep için göndermem gereken belgeleri göndermemişim... Kısaca sorayım: Dolandırıldım mı? Canlı destekteki Mizgin bey/hanım yazımın net okunmadığı için bir kez daha göndermemi ve bir saat içerisinde işlemin yapılacağını söyledi. Ancak herhangi bir sonuç alabilmiş değilim.


    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/btcturkte-al-sat-bitti-parayi-cekememe-donemi-basladi-bitcoincileri-sarsacak-iddia--430269h.htm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hemen bunun altına ilk yorumu yazayım.


    Kimse kusura bakmasın, aklı neredeymiş Serdar B nin? Bu protokollerin hepsi ve onaylama sürecinin nasıl olduğu BTCTürk de yazıyor. Önce bir okusaymış, onaylarını yapıp parayı öyle yollasaymış. Hiç kripto para borsalarında işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeden bodozlama Bitcoin yükseliyor aga bizde dalalım buna mantığı ile girersen olacağı budur.


    5 yıldır BTCTürkde işlem yapıyorum. Defalarca kez para yatırma ve çekme işlemi gerçekleştirdim. Miktarlarda öyle 100-200 lira değildi. Paranın hesabıma gelmesi en fazla 12 dakika sürdü şimdiye kadar.


    BTCTürk asla dolandırıcı değildir, hatta zamanında sitenin ceosu kaçırılmış başına silah dayanmış olmasına rağmen soğuk cüzdanlarla alakalı bilgiyi vermemiştir.

  • adamlar daha önceden bankalarla yaşanan anlaşmazlık nedeni ile dükkanı kapatmak zorunda kaldı ve kapatırken kimseyi mağdur etmeden herkesin parasını ödediler, yani isteyen parasını çekti ve tl olarak aldı ya da başka bir borsaya aktardı ve ya kendi cüzdanına çekti kripto paralarını, kısa bir süre sonra bir kaç banka ile anlaşarak yeniden hizmete başladılar ve şu anda dünyanın sayılı borsalarından , güvenlik hususunda da dünyada yapılan araştırmalar neticesinde en sağlam bir kaç borsasından birisi. hacim olarak da dünyada ilk 10 da yer alıyor. adamlar bu kadar güven vermişken böyle haberle bilmeyenler için yanıltıcı olabilir ..

  • 1 ay içinde 80 bin dolar civarında usdt bozdurup banka hesabıma çektim 2015 dan bu yana kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. Arkadaş işlem protokollerini bilmediği için sorun yaşamış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.