Şimdi Ara

1/18 diecast biriktiren var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • forumda diecast için konu başlığı olmayınca buraya açayım dedim. 1/18 ölçek 4 kapılı sedan araç arıyorum. var mı elinde olan




  • 59Chevrolet kullanıcısına yanıt

    7 araba kadar birikti fakat bıraktım sedanı. vw'ye geçesim var.

  • 59Chevrolet kullanıcısına yanıt

    tema olmadan koleksiyon olmuyor. çevremdekiler hep karışık topla diyor ama ben sevmiyorum. çöplük gibi oluyor. karışık topla diyen arkadaşımın koleksiyonuna bakıyorum, 1 tane skoda fabia var. 1 tane buldozer var. 1 tane mercedes slr mclaren var. 1 tane ford expedition var. nerden nereye? yani bu şekilde bana kesinlikle olmaz.


    bende 2000-2010 arası audi modellerini topluyorum. a8 ve q7 ile başladım, tt r8 gibi gidicem.

  • 59Chevrolet kullanıcısına yanıt

    japon otomobil koleksiyonu çok pahalı bi hobi. örneğin güzel bi rx7 almak için 3500 lira gibi paraları vermek lazım. benim aldığım audiler ise 350-500 arası.

  • 59Chevrolet kullanıcısına yanıt

    hem bulması zor, hem dediğim gibi fazlasıyla zahmetli ve pahalı. ben başlangıç için welly maisto gibi firmalardan başladım. ilerde daha iyi maddi durumum olursa daha iyi şeyler alabilirim. o anki pozisyonuma bağlı.

  • 59Chevrolet kullanıcısına yanıt

    380 liraya minichamps tt buldum. ufak sıkıntılı sergiye zararı olmayan. thailand üretimi maisto impala vardı 2000 model. motor detayı harikaydı.

    1/18 diecast biriktiren var mı?
  • evet kusurlu almamaya çalışıyorum. kutusuz ama hatasız olmalı.

  • Merhaba, bende uzun zamandır 1/24 ölçek diecast koleksiyonu topluyordum fakat son zamanlarda aşırı pahalandığı için alımı bıraktım. Birçok modelimi sattım ve şuan sadece ferrari grubunu tutuyorum tema olarak 1/24 ölçekte. Artık bende 1/18 e geçtim makul fiyatta temiz kutulu buldukça alıyorum. Bir tema oluşturup gidersen daha zevkli ve mantıklı hareket etmiş olursun. Rastgele toplayınca bir süre sonra bu ne alaka ya dıyorsun yan yana durunca sırıtıyor. Bir galeri diorama yapıyorsun arabalar supersport yanında normal binek jip var çok sırıtıyor. Ben planlarımı gruplara ayırdım. Mesela bmw grubu almayı düşündüğüm modelleri belirledim, japon grubu almayı düşündüğüm modelleri belirledim. Amerikan grubunda hem yeni hem eski modelleri belirledim. Almayı planladığın modelleri belirleyip o ölçüde gidersen hem kafa rahat olur hem ilanlarda kaybolup gitmessin koleksiyonda dışardan biri baktığında bir teması olduğunu anlar. Bende şuan yeni 1/18 e geçtiğim için mesela amerikan grubunda dodge viper gts coupe 1997 ve dodge challenger scatpack var. Roadstar grubunda ise bmw z8 ve honda s2000 var. Bunları grup şeklinde tamirhana dioramasına koyduğumda sırıtmıyor, güzel duruyorlar.





  • KorayG K kullanıcısına yanıt

    merhaba. peki tek model için bütçen genelde ne kadar oluyor? yani hangi üreticileri alıyorsun? bende şuan için fransız grubu araçlarım var. (megane 2 - 406 - c6) SUV olarak cayenne, range rover, x5, x6, q7 var. alt katta eski model araçlar olarakta 63 impala, 84 passat bulunuyor. daha eklemeye çalışacam, suv kategorisine duster ekledim şuan yolda.


    artık biraz daha üst seviyelere çıkmaya başladım. norev, solido, kyosho, paudi autoartlara doğru yavaş yavaş yöneldim. çünkü maisto, burago, motormax bunlarla olacak gibi değil. hele motormax eskisi gibi değil, kalitesiz. welly bunlara nazaran biraz daha iyi.

  • Bütçem genelde modele, üreticisine göre değişiklik gösteriyor. Ama şuanda 500 tl den fazla bir modele vermiyorum. Ben öncelikle eski üretimlerin daha kaliteli, daha ağır olduğunu bildiğim için öncelikle kutulu eski üretim viper ve z8 bulup aldım. 2 sine totalde 500 tl civari ödedim kargo ücretiyle beraber. Yeni üretim maisto, welly, burago vs her modeli özenerek üretmiyor. Kimi modeller çok güzel detaylandırılmışken kimi modeller resmen çöp, bir far yapmış Allaha emanet. Bu sebepten ben mesela bir araba bulup beğendiğimde öncelikle youtube dan yakın detay incelemelerine bakıyorum. En ufak can sıkan detay varsa direk eleyip almıyorum. Şimdi piyasada görmüşsündür burago, welly, maisto üretimler 450 den başlıyor okutabildiklerine 600 e kadar çıkıyor. Bence bu paralar etmezler, tamam kapı kaput bagaj açılıyor eyvallah ama motor kısmı özensiz, bagaj bomboş detay yoksa açılsa ne açılmasa ne benim için. Motormax ı hobiye ilk başladığımda aldım hayatımda böyle kötü üretici görmedim. Tamam bazı molleri çok agır ve kalıplı oluyor eyvallah ama daha kapısı düzgün kapanmayan modelden ne hayır gelir isterse 100 lira olsun. Bende şuan eski üretim burago viper, z8 ve eski üretim s2000 var beni tatmin ediyor her tarafı açılıyor motor detayları iç detayları gayet iyi zaten tamirhane dioramama tam uyum sağlıyor. En son olarak solido üretim dodge challenger scatpack aldım yeşil renk. Dış detayı, jant kaliper detayları, far detayları sunroof içi vs muazzam bir model. İlk geldiği gün baktım devasa bir kutu dedim hayırdır ya 1/18 değil mi. Sanırsın 1/10. yanına diğer 1/18 modelleri koyunca modeller sanki 1/24 gibi kalıyor çok büyük detaylı ve bayağı agır bir model. Sanırım 1.5 kg civarı. Kaput ve bagaj açılmasını önemsemiyorsan solidolar bütçe dostu gayet kalıplı güzel modeller üretiyor benımde tercihim solido oluyor yeni üretimde. Benim instagramda güncel içerik ürettiğim diecast hesabım var. gucludiecast. instagramdan eski ve yeni

    modellerime içeriklerime bakabilirsin :)





  • Otto OT542 nadide parçam

    1/18 diecast biriktiren var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.