Şimdi Ara

Sık sık idrara çıkma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim 2 yıldır sebebi bulunamayan sağlık sorunum var. belki benzer sorunu yaşayan ve sebebi hakkında bir fikri olan vardır diye son çare buraya konu açıyorum. 

    Tek belirtisi sık sık idrara çıkma(Günde 20 - 30) defa belli dönemlerde ataklar halinde oluyor artıyor veya azalıyor. ani sıkışma tarzı belirtilerde gözükebiliyor. idrar kaçırma yok  bazılarınıza basit bir sorun gözükebilir ama hayat kalitemi ciddi anlamda bozdu intihar düşüncesi bile getiyor belli yerden sonra

    Onun dışında Endokroloji doktoruna gözüktüm ve bir sonuç çıkmadı

    Gitmediğim üroloji doktoru kalmadı Yapılan Tektikler Kan-İdrar-Üroflowmetri-Ürodinami

    Herhangi bir sorun çıkmadı alfa bloker tedavisi denendi ondanda sonuç alınmadı.

    Bunların dışında Emselex,batmiga,Mictonorm bunlar belirtileri azaltmaktan başka işe yaramadı fakat bunları kullanılması için hiçbir hastalık testlerde çıkmadı. 

    Psikolojik olduna yönelik bir tedavi denendi ama bu seçenekte ekarte edildi.

    Nörolojik, Yapılan tektikler EMG,MR(BEYİN,BEL) Hiçbir şey çıkmadı ve üzerinde araştırma devam ediyor.

    Şimdiden teşekkürler.




  • tıp 2 dıyabettendir

  • Merhaba soru soralı uzun zaman olmuş ama aynı durumu yaşayan bir kişi olarak cevap vermek istiyorum. Belki daha sonra da okuyanlar olur. Ben bu durumu 10 yıl önce yaşadım. Liseye gidiyordum. Son 2 yılım berbat geçti. İdrarım gelecek korkusuyla sıvı tüketemiyordum. Minimum sıvı ile hayatımı devam ettiriyordum. Yani tenefüste çay su içmek hayaldi benim için baya bir ileri derecedeydim. İdrar sonuçlarımda nörolojik testlerde bişey çıkmadı. Şuan teknoloji daha ilerledi tabi. Psikiyatrik ilaçlar aldım. Bir sürü ilaç başladım. İse yaramadı. Başka doktor başka ilaç. Hep niye benim başıma böyle bişey geldi. İnsanlar normal hayatına devam ederken ben hep bunu düşündüm. Galiba hayatımın en zor tecrubesiydi. Hala düşününce kötü hissediyorum. Ve öyle bir durum ki kimseyle paylasamiyorsunuz. Sürekli lavaboda oluyorsunuz. Evet nasıl geçti. Kolay olmadı gercekten yıllar sürdü. Belki de mesane zamanla daraldı. Daha da kötülesti. Galiba geçiren şey zaman oldu. Düzgün bir psikiyatrik tedavi. İlaç psikolog ne onerilirse. Ve zaman. İdrarınıniz var mı yok mu bilemiyorsunuz. Gerçek mi yok mu. O kadar gerçekçi bir his ki. Zamanla yalan olduğunu öğreniyorsunuz. Genelde kış aylarinda çok arttı. Yazın daha rahatladım. Soğuktan kaçının. Su içmeyi ihmal etmeyin. Evet dışarı çıkarken korkuyorsunuz ama evdeyseniz için. Sonra belirtiler azalıyor. Ara ara nüksediyor. Otobüse binmekten çekinmeyin. Çok mu sıkıstin. Böbrek rahatsızlığım var de rica et sehirler arasında durdur otobüsü . Toplantıda misin öksürük krizine girmis gibi yap lavaboya git. En azından psikolojik olarak çözüm bunlar. Hastalığın baslangici da bu ya çekinmek. Lavaboya gitmekten utanmak. Zamanla gececek. Bu psikolojik durumun sizi yenmesine izin vermeyin. Ben vermedim üniversiteyi okudum kendim de hastanede çalışıyorum. İyi bir isim var istediğim kadar çay icebiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.