Şimdi Ara

Serbest piyasa saçmalıktır.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu yatırım, araba, ikinci el vs. alt forumlarına açmama sebebim fikrimin çok daha genel bir konuda oluyor olması siyasetten ikinci el piyasasına kadar.


    Geçmiş yıllarda serbest piyasa, kapitalizm, laissez faire diye pek bi bk bilmeden etrafta dolanırdım. Fakat insan büyüdükçe fark ediyor ne kadar saçma ve gereksiz bir şey olduğunu bunların.


    Araba piyasası mesela günümüzde en bariz örneklerden. İnsanlar utanmadan sıfır fiyatın üzerinde fiyat yazabiliyorsa bu alçaklıktır. "Bu araba bile 20 bin ediyorsa ben 50 den aşağı vermem" demek insanlık dışıdır. Bayilerin yaptığına denecek hiçbir şey yok zaten. Adamlar diyor ki e ben indirim yapsam önceki alana ayıp olacak. Banane önceki alandan almasaydı o zaman.


    Her ne kadar beni ilgilendirmese de grafik kartlarında çok daha vahim durumlar var. 3-4 yıl önce 1500'e aldığı parçayı 3000-4000 liraya satma peşinde olan fırsatçılar var. İhtiyacı olan da mecbur gidiyor alıyor.


    Bir tek elinde mal olan değil, bu halk tümden itlik peşinde. Dolar düşüyor 8,5'dan 6,9'a kadar halkımız da hemen döviz almaya başlıyor. Ulan sonra da twitterda ağlarsın dolar 8 9 diye. Sen 500 600 lira kazandın aferin sana ama sonra zaten indirim gelmeyen ürünlere bir zam daha gelir o dolardan kazandığın para da hiç olur. 10-15 yaşında çocuklar bile dolar alma peşinde 50 lirasını 60 lira yapmak için ama bunların toplana toplana türk lirasına verdiği zarar akıl almaz. Bir de forumlarda diyor şu kadar zararım var dolardan hayatta satmam nasıl olsa geri çıkacak. İyi olmuş, inşallah daha çok zarar edersin çıkmaz bir daha da oralara.


    Komünist falan değilim artık ne olduğumu ben de bilmiyorum ama bir düzen getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Fiyatların devlet tarafından düzenlenmesi gerekiyor, döviz alımının da yasaklanması gerekiyor. Ne kadar çağ dışı gözükürse gözüksün bu ülkede yapacak başka bir şey yok çünkü bizim halkımız kendi düştükçe kendi kendine tekme atan tek halk.




  • Fırsatçılık saçmalık. Serbest piyasa bu değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye bakarak serbest piyasayı eleştirmek nedir la?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan Türkiye'de serbest piyasa yok ki

    Devlet sosyalist kafada oldugu için o kadar vergi alıyor ki 10 senelik hatcback 120 bin ediyor

    Tam serbest piyasali hukukun düzgün işlediği hiçbir ülkede araba almak ev almak sorun değildir çalışan herkes bunlara ulaşır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serbest piyasanın eleştirdiği tekelcilik yine serbest piyasada ortaya çıkıyor.Zincir mağazalar,alışveriş merkezleri fiyatları ortak belirleyip aynı anda zam yapıyolar.

    Tek amacın para olduğu bi sistemdeyiz ve herkes daha fazla para kazanma,kar etme derdinde.

  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Kim daha fazla vergi alıyosa o en çok sosyalist mi oluyo bu nasıl mantık ?

    Akp nin iktidarda olduğu yıllara bak,sayısız özelleştirmelerle dolu.

    Ben bu forumdaki Akp-Mhp komünisttir diyenlere anlam veremiyorum zaten.Ne zaman şu konulara girsem ideoloji karmaşası yaşatıyosunuz  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80

    Kim daha fazla vergi alıyosa o en çok sosyalist mi oluyo bu nasıl mantık ?

    Akp nin iktidarda olduğu yıllara bak,sayısız özelleştirmelerle dolu.

    Ben bu forumdaki Akp-Mhp komünisttir diyenlere anlam veremiyorum zaten.Ne zaman şu konulara girsem ideoloji karmaşası yaşatıyosunuz  

    5 milyon memur var

    Bunun 3 milyondan fazlası akp döneminde alindi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.