Şimdi Ara

LM317T direnç kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar... Lm317t, 10k pot ve 2k direnç kullanarak Pc psu ile ayarlı bir çıkış yaptım. Çalışıyor lakin istediğim kadar performanslı değil. 1.5 amper çekemiyorum. Pot dışında hiç direnç kullanmasam lm317 zarar görür mü ? Yada ne olabilir ? Şimdiden teşekkürler




  • Lm317 nin verebileceği akım o kadar zaten, daha iyi bir sonuç istiyorsanız XL4015 kullanın. Hazır modülleri de bulunuyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Lm317 nin verebileceği akım o kadar zaten, daha iyi bir sonuç istiyorsanız XL4015 kullanın. Hazır modülleri de bulunuyor.

    Hocam yanıtınız için teşekkür ederim lakin yanlış okumuşsunuz. 1.5 amper verdiğini biliyorum oraya 1.5 a çekemediğimi yazdım. Ben tam olarak lm317de 1. Ve 2. Bacağı birleştiren direncin ne olduğunu soruyorum. Oraya direnç koymasak ne olur diyorum ? Mantığı ne oradaki direncin ?

  • Lm317 feedback bacağındaki voltaja göre çıkış verir. sen 1 ve 2 arasındaki 240r direnci koymazsan, 1. bacak şase gibi davranır vre entegre sabit 1.25volt çıkış verir. sonlandırılması gerekir. o direncin potansiyometreye oranı çıkış gerilimini belirliyor
  • Redese kullanıcısına yanıt

    Evet ben istediğiniz akımı çekememekten yakındığınızı düşünerek öyle cevap verdim.

    Lm317'de kullanılan r1 ve r2 direnci çıkış geriliminin hangi voltaj aralığında ayarlanabileceğini belirlemek için kullanılır.

    Örneğin 1.2v ile 27v arasında bir voltaj genliği istiyorsanız elinizde 5k pot varsa bu r2 direnci yerine kullanılır ve r1 sabit direnci 240ohm seçilir.

    Elinizde 10k bir pot varsa aynı voltaj aralığında ayar yapabilmek için r1 sabit direncini 2 katına çıkarmalısınız yani 480ohm seçmelisiniz.

    Bunun için hazır hesaplama programları bulunuyor.


    Kısacası;

    R1 ve R2 direnci, çıkış genliğini tayin ederek entegrenin hangi voltaj aralığında ayar yapmanıza müsade edeceğini belirler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.